Wat is BonDiaTarragona?

Bondiatarragona.nl neemt je mee op ontdekkingstocht door de provincie Tarragona, maar als het zo uitkomt ook daarbuiten.

Bondiatarragona.nl is een online reisgids met eigentijdse reistips en persoonlijk foto’s en verhalen.

BonDiaTarragona.nl deelt 2 a 3 keer per week een blogpost met een persoonlijke invalshoek

BonDiaTarragona.nl maakt unieke content.

bondiatarragona.nl is er voor wie inspiratie op wil doen voor of tijdens een bezoek aan of vakantie in de Catalaanse provincie Tarragona.

bondiatarragona.nl geeft door middel van een maandelijks fotodagboek en Over LEVEN in Spanje blogs een kijkje in het Catalaanse leven van journalist Petra Schouten en haar gezin.

bondiatarragona.nl geeft ook praktische informatie over vervoer van en naar Tarragona, winkeltijden, Catalaanse (eet)gewoonten en de taal.

bondiatarragona.nl is actief op social media en houdt haar volgers op de hoogte via Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Youtube & LinkedIn.

bondiatarragona.nl staat open ideeën, feedback, vragen en andere hersenspinsels.

bondiatarragona.nl werkt graag samen in de vorm van een gastartikel, persreis, review, advertorial, banner of actie.

bondiatarragona.nl is bereikbaar via bondiatarragona@gmail.com of het contactformulier.

Over Petra, het gezicht achter #BDT

Ik werk sinds 2011 als freelance journalist en fotograaf voor vrouwenbladen, kranten, websites en merken. Benieuwd naar mijn werk? Check www.petraschouten.com voor artikelen en reisverhalen van mijn hand.

Het mooie van freelancen is, dat je al je ideeën kunt uitvoeren. In 2014 gaf ik samen met vriendin Grace Jagdewsing in eigen beheer Makandra SU lifestyle uit, een glossy lifestyleboek voor Surinamers die gezonder willen leven. Trots! De teller staat inmiddels op bijna 2000 verkochte boeken.

En nu dus mijn nieuwste kindje: BonDiaTarragona.nl
– Omdat ik verliefd ben op het land waar ik sinds juli 2016 woon
– Omdat ik elke hoek, elke centimeter van deze prachtige provincie wil verkennen
– Omdat ik wil opgaan in een nieuwe cultuur, met andere gewoonten en gebruiken
– Omdat ik van schrijven en fotograferen houd. En mijn ontdekkingen heel graag met jou wil delen

Samenwerken met BonDiaTarragona? Ga naar de contactpagina

BonDiaTarragona over Petra

Familia Mathey Schouten

Ik ben 20 jaar samen met Yuri, aan wie ik 13 en 3 jaar geleden mijn ja-woord gaf in Las Vegas. We hebben twee prachtige dochters: Marvy Lee (11) en Pippa Jools (9) én onze honden. Dio vond ons! Politiepup Zev kregen we in februari 2017 cadeau na de tragische dood van Moya en Cruz, als troost van Catalaanse vrienden.

Liefde op het eerste gezicht

Alweer een eeuwigheid geleden verkenden lief en ik Ibiza. Achterop de brommer, met mijn gezicht in de wind, sloeg mijn fantasie op hol. Zou het niet geweldig zijn om hier te wonen. Zoals het meestal gaat, bleef het lang bij dromen. In de jaren die verstrijken, maken we carrière, krijgen kinderen en kopen ons droomhuis. We zien veel van de wereld, maar aan het einde van elke vakantie verlangen we terug naar de Beemster.

Tot de zomer van 2013. Tijden twee weken Casa Valerosa een Pippie Langkous camping in de  heuvels van El Perello – laait het vuur weer op. Mijn glimlach gaat die vakantie niet meer van mijn gezicht.  Bizar, want diep van binnen haat ik kamperen.

Maar het groene achterland in de provincie Tarragona, de bergen in Els Ports, de waterrijke Ebro Delta, Reus, Tarragona en Tortosa doen iets met mij. Natuur en rust, de meisjes die op elk pleintje door Spaanse kinderen worden uitgenodigd voor een potje voetbal, tapas a la planxa en arroz negro, de geweldige festes majores, genieten van de kleine dingen in het leven. NO STRESS.

Dromen * Durven * Doen

‘Zeg nooit nooit’ is de titel van een reisverhaal dat anderhalf jaar later schreef voor de ouderglossy Fabulous Mama. Zeg nooit, nooit. We me een beetje kent, weet dat ik – op Ibiza na – geen gewoontedier ben. Tarragona bleef trekken. En dus reden we in de zomer van 2015 opnieuw naar de meest zuidelijke provincie van Catalonië.

Cliché, maar liever spijt van de dingen die ik heb gedaan, dan terugkijken op je leven en denken: Was ik maar….  Gelukkig deelt mijn lief dezelfde mening. In oktober 2015 hakken we de knoop door: Op naar het avontuur.

Het kan verkeren. Twee maanden later wonen we met kerst een week proef in een authentieke MASIA op het Catalaanse platteland. Sinds
juli 2016 mijn nieuwe thuis.

Ik wens je veel lees- en kijkplezier op BonDiaTarragona.nl en hoop dat mijn tips, jouw vakantie net dat beetje meer geven.

Adeu Petra

Volg BDT op social media

Blijf op de hoogte van mijn belevenissen via social media. Regelmatig plaats ik daar foto’s, video’s en leuke wetenswaardigheden uit Tarragona. Lijkt me leuk jullie daar te zien!

Facebook: facebook.com/www.bondiatarragona.nl

Instagram: instagram.com/bon_dia_tarragona

Pinterest: pinterest.com/bondiatarragona

Youtube: youtube.com/bondiatarragona

Google+: plus.google.com/bondiatarragona

Twitter: @BonDiaTarragona

Bewaren

Bewaren

Bewaren