Bzzzzt. Bzzzzzzzzt. Bzzzzzzzzzzzzt. Bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzt. De geur van verbrand vlees. Nee, ik heb het niet over de biefstuk op mijn bord. ‘Ik heb een muggenrooster’ gekocht, appt mijn lief begin juli vanuit Spanje, ‘cool ding joh’. Mannen en gadgets.

Twee weken eerder dan wij – de meisjes maken het schooljaar in Nederland  af – vertrekt Yuri met twee vrienden naar ons nieuwe thuisland Spanje. Om de verhuiswagen op te vangen, de schmutzige buitenmuren van ‘onze’ finca te witten, het taaie gras in de tuin te kortwieken en een overkapping te maken boven het terras.

Muggengril

Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat zijn ze in de weer. Je kent mannen, die smeren niet. Maar wel klagen dat ze lek worden gestoken. Enfin, In de Spaanse Media Markt lopen ze enkele dagen later tegen de muggengril aan. En nu dineren we avond na avond in ‘gezellig’ blauwwit licht en wordt achter mijn rug het ene na het andere onderkruipsel geëlektrocuteerd. ¡buen provecho!

over leven in Spanje

Petra of het klein insectenboek

Muggen, spinnen, steekvliegjes, bromvliegen, huis-tuin-en-keukenvliegen, mieren (mini’s, midi’s en maxi’s), wespen, hagedisjes, teken, duizendpoten, libellen, mega pissebedden, vliegende herten, groene torren, rode torren, blauwe torren, zebra torren, bidsprinkhanen en niet te vergeten krekels. Het is een komen en gaan van onderkruipsels in casa Mathey. In gedachten zie ik al helemaal mijn naam staan op de cover van Godfried Bohmans’ bestseller: Petra of het klein insectenboek.

Één voordeel. Al die beestjes. Om erger te voorkomen, was mijn huis nooit zó schoon.

Benieuwd naar onze nieuwe huisgenoten? Ik stel je graag aan hen voor:libeleDe blauwe libelle is mijn vriend. Hij komt vooral ’s avonds tevoorschijn en doet zich tegoed aan muggen. beestjes3De rode libelle helpt ook mee om onze veranda mugvrij te houden, dus ook zij is van harte welkom.Over LEVEN in spanje BeestjesHola sprinkhaan, waar kom jij zo ineens vandaan?over leven in SpanjeHee rooie, waar kom jij vandaan?over leven in SPANJEPip viste dit monster uit het water van ons ‘natuur’ zwembad, zoals we de waterbak in onze tuin liefdevol noemen. Ze wilde ‘m laten drogen en bewaren. Vond ik geen goed idee. De mieren gelukkig ook niet, die sleurden hem ’s nachts met een legertje naar hun hol. Opgeruimd staat netjes. Over leven in SpanjeKijk nou, wat een stijlvol jasje.over leven in spanjeOog in oog met meneer de bidsprinkhaan. National Geographic in de achtertuin.

Vliegenlijkjes

Ken je die smerige, lange, bruine, stroperige slierten, versierd met vliegenlijkjes? Nou die hangen dus gewoon bij ons aan het plafond. Ik geef toe, erg VT-wonen is het niet, maar liever plakslingers boven mijn hoofd, dan continu gezoem rond mijn oren en gekriebel in mijn nek.over leven in spanje

Levend behang

Gekko’s hebben we ook in overvloed. De hagedissenfamilie woont achter de gele luiken op de veranda, achter de gordijnen van onze slaapkamer, onder de fotolijstjes in de gang, in kasten, gaten en kieren. Inmiddels gil ik niet meer als tijdens het tandenpoetsen een op hol geslagen gekko achter de spiegel vandaan schiet. Het is net levend behang. De beestjes houden zichzelf in leven met mugjes en ander krioelend gespuis dus van mij mogen ze blijven. De meiden vinden de hagedisjes vooral too cute. Pip, wil er één als huisdier en probeert ze te vangen. De reden dat hier tegenwoordig een dozijn staartloze hagedissen rondscharrelt.over leven in spanje

Wildlife in the kitchen

Mieren, mieren, mieren, ik word echt gek van de mieren. Ze zijn bijna niet uit te roeien. Wonen we op een reuzenest? Ik wil er niet aan denken. Mini’s, de midi’s en de Koningin zijn 24/7 op zoek naar kruimels van het een of ander. Speciaal voor dit blog liet ik onlangs een stukje kaas slingeren en ik morste ook meteen maar wat jam. Nou, daar kwamen ze hoor, in optocht. Moeder overste voorop.  (Als iemand uitroeitips heeft, ik houd me van harte aanbevolen).over leven in Spanje

over leven in spanje

mieren-2Een kinderhand is snel gevuld. Geef ze een mier en je hoort ze niet meer!

Geef een reactie / Deel jouw reistips

One comment

  1. Hoi ik ben net op je blog gestuit en lees hem met groot vermaak. Superleuk geschreven. Ik ben alles over leven in spanje aan het absorberen (haha) komend juni verhuizen wij zelf (gezin met 2 kids) naar canyelles vlakbij barcelona. Ik zal je blog blijven volgen!!!
    Groetjes
    Shahrzad

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!