Kamperen, ik moest er lang niets van weten. Want geklooi met rollen wc-papier. Luchtbedden die leeglopen. In de rij voor de douche met een piesstraaltje. Met een teiltje vieze vaat richting wasplaats en klamme kleding na een fikse regenbui. Stuk voor stuk – wat mij betreft – geen ingrediënten voor een relaxte vakantie. Tot je het gewoon probeert en het allemaal best blijkt mee te vallen met die kampeer-ellende.

Charme Camping Tarragona

We gingen overstag voor de kinderen. Want na alle kampeerverhalen van vriendinnetjes wilden zij nou ook wel eens kamperen. Lief koos voor Catalonië, ik zocht er een natuurcamping bij. We kwamen uit bij de allerleukste, piepkleine Pippi Langkous Camping in de provincie Tarragona.  Een klein geheim dat ik niet wil delen, maar toch doe.

Kampeervakantie Tarragona

Ben jij net als wij destijds op zoek naar een gezellige, kleinschalige natuurcamping in de regio Tarragona, lees dan vooral verder.

Een charme camping staat voor een sfeervolle vakantie vol rust, ruimte en natuur in een prachtige groene omgeving. Geniet van een sfeervolle vakantie in Catalonië met partner, jonge kinderen of de hele familie. Kampeer op een karaktervolle camping in je eigen tent, caravan of camper.

Heb je liever wat meer comfort, boek dan een safaritent, lodge of stacaravan met privé sanitair. Op een charme camping in Catalonië ben je op een prachtige locatie, weg van de drukte. Ervaar een heerlijk kampeergevoel in een informele, persoonlijke sfeer.

De leukste natuurcampings in Tarragona

  • Camping Ametlla
  • Camping l’Ampolla Playa Kleinschalige familiecamping, Nederlandse eigenaar. De camping heeft een zwembad, maar lig ook aan het strand. Het centrum van vissersdorp l’Ampolla is lopend bereikbaar via een mooie boulevard.
  • Casa Valerosa

Natuurcamping

En zo vertrokken we in de zomervakantie van 2013 met de auto naar Spanje.  Naar de allerleukste charme camping in Tarragona.

Charme camping Casa Valerosa, in de de buurt van El Perello.

Die kampeervakantie werd een groot hoogtepunt. Kamperen is hartstikke leuk, zeker met kleine kinderen. Niet alleen de meiden hadden tijd tijd, wij genoten ook. Van de rust, van de vrijheid, van het mooie weer, buiten leven in een overweldigd mooie natuur en van de kneuterige gezelligheid. Dat we hier nu wonen, zegt genoeg.

Charme Camping Tarragona

Wat is jouw favoriete charme camping in de provincie Tarragona?  En wat maakt deze camping specialer dan andere campings?