Elke dag zon (ook in de winter) bijzondere architectuur, fijne winkels, authentieke pleintjes, gezellige restaurants, een overvloed aan tapas en wijn en bijzondere culturele feesten maken van elke Spaanse citytrip een feest. Een probleem. Er zijn zoveel mooie Spaanse steden, welke moet je kiezen voor een stedentrip?

Citytrip Spanje

Ben je net als ik fan van Spaanse stedentrips? Wil je zo vaak mogelijk op citytrip naar Spanje? Liefst elke keer naar een andere Spaanse regio? Maar zie je door de Spaanse steden de juiste stad niet meer? Misschien kan ik helpen!

Spaanse Stedentrips Tips

Sinds onze emigratie naar Spanje maakte ik citytrips naar verschillende Spaanse steden. Tijdens deze ontdekkingstochten kan ik het niet laten om alles wat ik zie en doe in deze Spaanse steden te noteren en te fotograferen.

Zonde natuurlijk om niets te doen met deze citytrip tips.  Op deze pagina vind je links naar blogs die ik maakte naar aanleiding van stedentrips in heel Spanje. Met lekker veel persoonlijke tips en natuurlijk mooie foto’s om alvast in de vakantiestemming te komen of om je te helpen een keuze te maken voor het boeken van een Spaanse citytrip.

Sfeerimpressie Spaanse steden

Sinds onze emigratie naar Catalonië in de zomer van 2016 verkende ik de volgende Spaanse steden:
Zaragoza, Bilbao, San Sebastian, Santander, Barcelona, Reus, Tarragona, Tortosa, Peñiscola en Valencia.

Wil je een sfeerimpressie van een van deze Spaanse steden? Lees snel verder voor persoonlijke reistips, foto’s en video’s gemaakt in deze Spaanse steden. Hoog op mijn citytrip verlanglijst staan de Spaanse steden: Madrid, Malaga en Sevilla.

Citytrips regio Catalonië

Citytrip -Tortosa - Spaanse Steden - Stedentrip

Citytrip Tortosa
Wanneer plannen worden gesmeed voor een citytrip in Catalonië denkt niemand aan Tortosa. Gek eigenlijk, want in de tijd dat Tortosa nog Dertosa heette, was dit één van de belangrijkste steden van Romaans Hispanje en een handelsplaats met rijke burgerij.
Lees mijn blog: Tortosa, liefde op het tweede gezicht

 

Citytrip Reus
Citytrip Reus Stedentrip Spaans Steden
De zo goed als autoloze binnenstad van Reus voelt als een openluchtmuseum. Maar de geboortestad van de wereldberoemde architect Gaudi heeft meer te bieden dan bijzondere modernistische gevels.  Klein Parijs is ook een shopwalhalla en man wat kan je in Reus geweldig lekker eten. Kortom, Reus is de ideale bestemming voor een citytrip.
Meer Reus?  Lees mijn blog:

Citytrip Tarragona
Citytrip Tarragona Stedentrip Spaanse Steden
Tarraco, zoals Tarragano tijdens de middeleeuwen heette, was ooit de belangrijkste stad in Romeins Hispania. In Part Alta vind je veel belangrijke Romeinse bouwwerken, waaronder Circo Roma, het amfitheater, een arena en een heuse Rambla. Tarragona is een echte cultuurstad.  Zowel zomers als in de winter organiseert de stad geweldige feesten. Oh ja, Tarragona ligt aan zee. Ingrediënten genoeg voor een fantastische citytrip.
Meer Tarragona? Lees mijn blog

Citytrip Barcolona
Citytrip Barcelona Stedentrip Spaans Steden

 

 

 

 


Citytrip Sitges
Citytrip Sitges Stedentrip Spaans Steden

Citytrips regio Aragon

Citytrip Zaragoza Stedentrip Spaans StedenCitytrip Zaragoza
Het regende pijpenstelen toen wij voor een citytrip Zaragoza binnenreden. Toch werd ik meteen gegrepen door de de grootsheid van de compacte hoofdstad van de provincie Aragon in noord Spanje.
Verder lezen? Lees hier mijn blog over Zaragoza

Citytrips regio Baskenland

Citytrip San Sebastian
Het mondaine San Sebastian voelt een beetje zoals Nice. Het is bijna onmogelijk om niet meteen verliefd te worden op deze Baskische badplaats met de mooiste stadsstranden van Europa. Een ideale bestemming voor een citytrip en een strandvakantie zonder, maar zeker ook met kinderen.
Verder lezen? Ga naar San Sebastian met Kinderen – 11 tips

Citytrip San Sebastian Stedentrip Spaans Steden

Citytrip San Sebastian met kinderen Stedentrip Spaans Steden

 

 

 

 

 

Citytrip Bilbao
Citytrip Bilbao Stedentrip Spaans Steden

 

 

 

 

 

Citytrip Santander
Citytrip Santander Stedentrip Spaans Steden

Citytrips regio Valencia

Citytrip Valencia
Citytrip Valencia Stedentrip Spaans Steden