Een coup, geweld tegen bejaarden, zaterdagavond in het ziekenhuis, wijn in het bos, zelfgestookte citroen likeur, de bliksem slaat in, picknick in sprookjesbos en zomer in de herfst. Kijk mee in Bon Dia Tarragona Fotodagboek #16 ?

Fotodagboek #16 oktober 2017

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

1 oktober 2017

Ik ben nog in Nederland wanneer de hel losbarst. Via Whatsapp houden Catalaanse vrienden me op de hoogte. Of ze nou voor of tegen afscheiding zijn, of het referendum nou legaal is of niet, ik ben geschokt door het geweld tegen – voornamelijk – bejaarden.

2 oktober 2017

Ik blijf ze delen hoor, die mooie wolkenluchten gemaakt vanaf ons terras.

3 oktober 2017

Mijn laatste dag in Nederland vieren Yuri en de kinderen een verjaardag op Camping Casa Valerosa. En natuurlijk kan er ook in oktober nog steeds worden geplonsd.

4 oktober 2017

Feliz dia de animales Zev en Dio.

5 oktober 2017

Nerd alert, ik ben sinds vandaag aan de (lees)bril.

6 oktober 2017

Wat nou tussenuur, leraar ziek of elf uur beginnen? Deze brugpieper – inclusief 10 kilo zware rugtas – maakt zonder klagen schooldagen van acht tot vijf. #bikkel

7 oktober 2017

Nooit, nooit ga ik meer op slippers de honden uitlaten. #groteteen #fractuur #au

8 oktober 2017

We zouden gaan hiken, maar aangezien ik tijdelijk alleen kan hinken, worden we door de buren getrakteerd op een Catalaanse barbacoa.

9 oktober 2017

Zelfs de flessen ‘zeggen’ Si. #vino #Mercat de Tortosa.

10 oktober 2017

Aankomende week heeft Marvy 4 belangrijke toetsen, waaronder’één voor socials. Met behulp van Geschiedenis voor Kinderen spitten we 20 pagina’s door, van de Romeinse tijd tot en met het oude Egypte.

11 oktober 2017

Morgen is het Día de la Hispanidad, een nationale feestdag in heel Spanje. Even geen huiswerk na school, maar lekker genieten van de laatste zonnestralen op ons dakterras.

12 oktober 2017

Joehoe, wij gaan naar het circus. En Circo Relay Legacy blijkt in Spanje echt een avondje uit.

13 oktober 2017

De Parade toen de Parade nog geen Parade heette. #FestiCAM is een internationaal circus- en theaterfestvial in #Amposta.

14 oktober 2017

We feesten nog even door, vandaag in het dorpje Prat de Comte, in het hart van natuurpark Els Ports. Op distilleerfestival Festa de l`Aiguardent draait het om zelfgestookte likeur. Het idee is simpel, je koopt voor 5 euro een aardewerk bekertje en loopt van garage, naar café, naar kelder, naar schuur voor een slok. Salute!

15 oktober 2017

Xiringuito de la Costa in Badia dels Alfacs heeft een miniwaterspeeltuin, waar de kinderen en hun vrienden zich prima vermaken. Volgend jaar weer, want vandaag is de allerlaatste zondag dat het drijvende restaurant is geopend.

16 oktober 2017

De eerste maand mocht ze nog in haar eigen kleding naar school, maar vanaf vandaag hoeft Pip niet meer urenlang voor de kast en spiegel te staan.

17 oktober 2017

Voor zijn bedrijf Glazing Vision heeft lief een inmeet afspraak in Barcelona. Ik  mag mee voor het maken van de foto’s. Geen straf, want we staan hier gewoon op het dakterras van een penthouse in wording op Placa de Catalunya. Dat mijn uitzicht, meer dan spectaculair is, zie je hier.

18 oktober 2017

NOODWEER, IN HOOFDLETTERS. Windstoten op orkaankracht, water komt met bakken uit de lucht en door ons plafond. Als klap op de vuurpijl slaat de bliksem in en zitten we tijdelijk zonder stroom. Net als toen met die bosbrand, is manlief in Nederland. Gelukkig heb ik buurman Pere achter de hand, die de boel weer aan de praat krijgt.

19 oktober 2017

Spanje zal zaterdag grondwetsartikel 155 in werking stellen. Daarmee zal Catalonië de autonomie worden afgenomen. Is van alles aan de hand, maar hier in het zuiden merken wij weinig alle ongeregeldheden.

20 oktober 2017

Het vak religio is minder religieus dan gedacht. Zo moet Pippa aankomende week een Spaanstalige hit ten gehore brengen. Met behulp van Youtube oefent ze dagelijks het couplet, dat ze voor de zekerheid ook nog op een spiekbriefje schrijft.

21 oktober 2017

De blikseminslag van 18 oktober verwoestte de zwembadpomp. Al dagen staat het water enkel hoog. Handig, want nu kunnen de meiden eindelijk weer op kikkerjacht. Ze vangen er maar liefst 13, die we vrijlaten bij een meertje verderop. ‘Dag prins, de groeten aan je familie.’ #piscinanatural

22 oktober 2017

Montblanc Clickania PlaymobilDe herfstvakantie-vakantie TIP voor ouders met kinderen is Clickània in Montblanc. Na een uurtje ronddolen in de met Playmobil-werelden volgestouwde kerk, doen we ook nog een Playmobil speurtocht in de deze bijzondere ommuurde middeleeuwse stad.

23 oktober 2017

Fotodagboek oktober 2017Nadat ik Pip en buurmeisje Eulalia bij school heb afgezet, wandel ik langs de Ebro naar Mercat de Tortosa voor een lekker bakkie cafe con leche.

24 oktober 2017

Fotodagboek oktober 2017Voor de projectweek met als thema Energia moest Marvy haar paspoort én identiteitskaart mee naar school. #excursie #KERNCENTRALE

25 oktober 2017

Mijn Held ‘KEN JIJ EEN KIND DAT EEN HELD IS VOOR DIEREN? De drie liefste en stoerste helden worden beloond met mijn boek MIJN HELD,’ schreef auteur Ineke van Lier op 4 oktober op haar Facebookpagina. Ik postte een foto van Pippa en de tekening die ze maakte voor onze honden in de hemel, plus de blog over Moya en Cruz. Mijn kind won gewoon de eerste prijs 🙂

Gracias Ineke van Lier, het boek en de HELDENspeld zijn goed aangekomen in Spanje en jouw rijmverhaal over een asielhond en een gevangene is nu al Pips favoriet.
Benieuwd hoe dit waargebeurde sprookje afloopt? Bestel MIJN HELD via deze link.

26 oktober 2017

Fotodagboek oktober 2017Ha, daar arriveert onze moestuin in wording.

27 oktober 2017

Creatief met Pipa’s

28 oktober 2017

Fotodagboek 28 oktober 2017In een bosjes tussen de sinaasappelbomen op ‘ons’ landgoed hebben de kinderen de ideale plek gevonden voor het bouwen van een hut.

29 oktober 2017

Met rugzakken gevuld met lekkers vertrekken we naar La Senià in natuurpark Els Ports, waar we picknicken in de buurt van Faig Pare, een 250 jaar oude sprookjesboom.

30 oktober 2017

Morgen is het pas Halloween, maar vandaag mogen de kinderen verkleed in een ‘spooky’ kostuum naar basketbaltraining.

31 oktober 2017

Fotodagboek oktober 2017Vanaf 8 jaar lopen ze mee met La Marxa Solidaritat, de 14-kilometer lange sponsorloop van collegi Teresià.

Hoe was OKTOBER voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn blog Tot in een volgend fotodagboek!

Adeu, Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook,  Instagram en Pinterest

Bewaren

One comment

  1. heerlijk de fotos te zien en te horen over julli leven. Heb je vorige maand mijn
    reactie ontvangen Petraatje ???? heel veel liefs Tante Marioanne

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!