Natuurpark Els Ports ligt op nog geen twintig autominuten van ons huis. Maar waar te beginnen? Welke paden te bewandelen? En welke trails zijn voor ‘wandelwatjes’ als wij niet te zwaar? Gelukkig is buurvrouw Fernanda een fervent hiker en niet te beroerd om ons op sleeptouw te nemen.

In oktober verkenden we Caro La Barcina, een trail van 3,2 kilometer met een niveauverschil van nog geen honderd meter. Prima te doen dus. Zelfs met kinderen.

Ik kan hier nu een heel verhaal ophangen over adembenemende vergezichten, grillige rotspartijen, schattige berggeiten en bijzondere planten en bloemen, maar volgens mij kan ik beter laten zien, waarom dit een must-do wandelroute is.

la-barcina-23

la-barcina-22 Oké, het levert mooie plaatjes, maar wat mij betreft ben je gek als je vanaf deze ultra hoge rots een drone de lucht in stuurt.la-barcina-18

la-barcina-16

la-barcina-17

la-barcina-15

la-barcina-20

La Barcina

la-barcina-2

la-barcina-8Van bovenaf gezien is parc natural Els Ports een cirkel. Het relatief lage gebergte – het hoogste punt is Mont Caro met 1442 meter – heeft een eigen microklimaat. Hoe dichter bij het centrum, hoe kouder het wordt.els ports hikenMede vanwege het microklimaat leven in Els Ports relatief veel berggeiten en steenbokken.la-barcina-4

la-barcina-14Herfstkleuren op caro la Barcinala-barcina-9

la-barcina-5Kijk nou toch! Van dit uitzicht word ik helemaal zen! Welke trails in Parc Natural Els Ports loop jij graag? Super als je wat routes met me wilt delen.

Praktische informatie

WAT: La Barcina – Els Ports
AFSTAND: 3,2 kilometer, anderhalf uur (heen en terug)
MOEILIJKHEIDSGRAAD: makkelijk 
WAAR: Parc Natural dels Ports

els ports

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie / Deel jouw reistips

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!