Wedden dat je op de laatste dag van het jaar Capgros tegen het lijf loopt? Hoewel deze clowneske figuur in elk Catalaans dorp en elke Catalaanse stad een andere look heeft, zie je hem absoluut niet over het hoofd. L’Home del nassos zoals hij ook wordt genoemd, heeft namelijk een megahoofd en dito gok.

Catalaanse Pinokkio

Hadden onze meisjes eerst zwarte Piet, die tijdens de intocht van Sinterklaas pepernoten uitdeelde, in Catalonië krijgen ze op de laatste dag van het jaar snoepgoed van L’Home dels Nassos. Catalaanse kinderen zijn stiekem een beetje bang voor deze mythische figuur. Volgens een oude legende heeft Capgros, zoals hij ook wordt genoemd, namelijk zoveel neuzen als het jaar telt.

Een reus met 365 neuzen, dat lijkt me geen gezicht. Nou wil het geval dat L Home del Nassos elke dag een neus verliest en dat hij zich alleen op de laatste dag van het jaar laat zien. Weet jij hoeveel neuzen hij dan nog heeft?

L Home del Nassos in Reus

Wij waren vandaag met vrienden in Reus op zoek naar de NEUS. We vonden hem voor het gemeentehuis, waar hij onze kinderen heel blij maakte met zakken vol snoep.

Fijne jaarwisseling en een spetterend 2017.
Tot volgend jaar!

L Home del Nassos Reus

Feliç any nou!
Feliz año nuevo!
Gelukkig nieuwjaar!

Hatsjoe

PS: Zie je even middernacht op Any Nou – nieuwjaar – een spook door de straten dwalen? Schrik niet: het is een verkouden L’Home dels Nassos, die zijn 365 loopneuzen heeft bedekt met witte zakdoeken.

Bewaren

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!