Dwalen tussen rijstvelden? Exotische vogels spotten? Uitgestrekte zandvlakten? Je hoeft er echt niet voor naar Azië. In het zuiden van de Catalaanse provincie Tarragona ligt de Ebro Delta. Met ruim 320 km2 is Delta de l’Ebre het op één na grootste rijstgebied van Spanje. Dus lees snel verder en ontdek dit bijzondere en beschermde wetland in Catalonië. Wat te doen, zien en proeven in de Ebro Delta. Maar ook waar te slapen, feesten en watersporten.

Polder met palmbomen

Natuurpark Ebro Delta is zo vlak en groen als de Hollandse polder. In plaats van weilanden vind je in dit unieke stukje Spanje rijstvelden, uitgestrekte natuurstranden, zoutpannen en vogelrijke lagunes. Delta de l’Ebre ligt in het zuiden van de provincie Tarragona en is een must voor natuurfreaks, vogelaars, watersporters en wildkampeerders.

Ontdek de Ebro Delta natuurpark Delta de Ebre wetland in Catalonië

Smalle zandweggetjes brengen je tot bijna alle uithoeken van de Ebro Delta. Met de auto kan en mag je lang niet overal komen. De manier om Delta de l’Ebre te verkennen is wandelend, op de fiets of in een  boot.

Ontdek de Ebro Delta

Hotel/Appartementen Delta de l’Ebre

Apartamentos Las Dunes
150 meter van het strand in Riumar.  Ruime, modern ingerichte appartementen kitchenette en airco.  Privéterras met uitzicht op gemeenschappelijk buitenbad. En voor wie geen zin heeft om te koken: het complex heeft een mediterraan restaurant La Dunes de Riumar.

Campings Delta de l’Ebre

In de Ebro Delta zijn drie kleinschalige campings. Klik op de links voor meer informatie over betreffende campings.

 • Camping l’Ampolla Playa Kleinschalige familiecamping, Nederlandse eigenaar. De camping heeft een zwembad, maar lig ook aan het strand. Het centrum van vissersdorp l’Ampolla is lopend bereikbaar via een mooie boulevard.
 • Camping l’Aube
 • Camping Eucaliptus

Restaurants natuurpark Ebro Delta

 • Casa Fusta
 • Casa Nuri
 • Pas de Buda
 • Las Dunes de Riumar

Wat te doen in de Ebro Delta?

Fietsen in de Ebro Delta

Elektrische fietsen zijn voor een paar tientjes per dag te huur bij Deltacleta in Deltebre of bij Camping Aube in Riumar. Geloof me, een fiets met trapondersteuning is geen overbodige luxe in de Ebro Delta. Zelfs niet voor ons Hollanders.

De Ebro Delta mag dan zo vlak zijn als een Hollandse polder, het waait hier vaak hard. De bijgeleverde GPS is zeker geen overbodige luxe. Stoffige landbouwweggetjes, witte boerenhuisjes, rijstvelden, veel lijkt op elkaar in het grootste wetland van Catalonië. Geloof me, het laatste dat je wilt, is verdwalen in Delta de l’Ebre.

Ebro Delta BDT reistip

Fietstours

Museu de les Terres de l’Ebre organiseert tijdens het hoogseizoen regelmatig fietstochten met een gids. Voor wie de mooiste plekjes in de Ebro Delta wil verkennen.

Watersport activiteiten natuurpark Ebro Delta

 • La Central del Kite Surf- windsurf- en kitesurfschool. (Platja Trabucador)
 • Delting Park  Wakeboardpark – skateramp – de plek voor daredevils. (Sant Carles de la Rapita)
 • Riu a l’Ebre – Verhuur van kajaks en fietsen. (Deltebre)
 • Butterfly Chartershuur voor een dag(deel) een klassiek zeiljacht met kapitein en ontdek de delta in stijl. (Sant Carles de la Rapita)
 • Embarcaciones Badia del Alfacs Fluister- en speedboot verhuur – met én zonder vaarbewijs. (Sant Carles de la Rapita)
 • Garriga – boottochten door Delta de l’Ebre. (Deltebre)

sant carles de la rapita bootje huren

Natuurstranden Delta de l’Ebre

Platja del Trabucador

Festivals in Ebro Delta

 • Festa de la Sega – Het rijstoogstfeest in de Delta. Kijk mee over de schouder van de rijstplukkers
 • Delta Birding Festival – Een weekend vol workshops, tentoonstellingen, demonstraties, wedstrijden en andere activiteiten voor families, vogelaars en natuurfotografen.
 • Deltebre Dansa – Dansers uit heel de wereld komen 2 weken samen voor dit mega gratis dans evenement. Dansshows, workshops en circusacts en meer.

Museum Ebro Delta

MónNantura Delta is een Ecologisch natuurmuseum in Delta de l’Ebre. In vergelijking tot de rest van de delta maak je rondom het museum de meeste kans knalroze flamingo spotten.

Delta Birding Festival BDT Ontdek de Ebro Delta

Meer lezen?

Lees ook Simpelweg gelukkig tussen de rijstvelden – een blog met lekker veel foto’s die ik schoot in Delta de l’Ebre. Plus meer handige info over het het grootste wetland in Catalonië.

Ontdek de Ebro Delta wordt continu ververst met nieuwe ontdekkingen. Laatste update: 15-12-2017

 Heb jij nog ‘Ontdek de Ebro Delta’ tips? Super als je ze met mij deelt.