Dwalen tussen rijstvelden? Exotische vogels spotten? Uitgestrekte zandvlakten? Je hoeft er echt niet voor naar Azië. In het zuiden van de Catalaanse provincie Tarragona ligt natuurpark Ebro Delta. Met ruim 320 km2 is de Ebro Delta het op één na grootste rijstgebied van Spanje. Dus lees snel verder en ontdek dit bijzondere en beschermde wetland in Catalonië. Wat te doen, zien en proeven in de natuurpark Ebro Delta. Maar ook waar te slapen, feesten en watersporten?

Ebro Delta: polder met palmbomen

Natuurpark Ebro Delta is zo vlak en groen als de Hollandse polder. In plaats van weilanden vind je in dit unieke stukje Spanje rijstvelden, uitgestrekte natuurstranden, zoutpannen en vogelrijke lagunes. Delta de l’Ebre ligt in het zuiden van de provincie Tarragona en is een must voor natuurfreaks, vogelaars, watersporters en wildkampeerders.

Ontdek de Ebro Delta | natuurpark Ebro Delta | wetland in Catalonië

Smalle zandweggetjes brengen je tot bijna alle uithoeken van de natuurpark Ebro Delta. Met de auto kan en mag je lang niet overal komen. De manier om natuurpark Ebro Delta te verkennen is wandelend, op de fiets of in een boot.

Ontdek de Ebro Delta

Hotels en apartementen in de Ebro Delta

Apartamentos Las Dunes
150 meter van het strand in Riumar.  Ruime, modern ingerichte appartementen kitchenette en airco.  Privéterras met uitzicht op gemeenschappelijk buitenbad. En voor wie geen zin heeft om te koken: het complex heeft een mediterraan restaurant Las Dunes de Riumar.

Campings natuurpark Ebro Delta

In de Ebro Delta zijn drie kleinschalige campings. Klik op de links voor meer informatie over betreffende campings.

Klamboes - voor 22u besteld, morgen in huis

Camping l’Ampolla Playa Kleinschalige familiecamping, Nederlandse eigenaar. De camping heeft een zwembad, maar lig ook aan het strand. Het centrum van vissersdorp l’Ampolla is lopend bereikbaar via een mooie boulevard.

  • Camping l’Aube
  • Camping Eucaliptus

 

Ontdek de Ebro Delta : restaurants

   • Casa Fusta
   • Casa Nuri
   • Pas de Buda
   • Las Dunes de Riumar

Wat te doen in de Ebro Delta?

Fietsen in de Ebro Delta

Elektrische fietsen zijn voor een paar tientjes per dag te huur bij Deltacleta in Deltebre of bij Camping Aube in Riumar. Daarom is een fiets met trapondersteuning geen overbodige luxe in de Ebro Delta. Zelfs niet voor ons Hollanders.

De Ebro Delta mag dan zo vlak zijn als een Hollandse polder, het waait hier vaak hard. De bijgeleverde GPS is zeker geen overbodige luxe. Stoffige landbouwweggetjes, witte boerenhuisjes, rijstvelden, veel lijkt op elkaar in het grootste wetland van Catalonië. En geloof me, het laatste dat je wilt, is verdwalen in de uitgesterkte Ebro Delta.

Ontdek de Ebro Delta

Ontdek de Ebro Delta: Fietstours

Museu de les Terres de l’Ebre organiseert tijdens het hoogseizoen regelmatig fietstochten met een gids. Voor wie de mooiste plekjes in natuurpark Ebro Delta wil ontdekken.

Watersport activiteiten natuurpark Ebro Delta

   • La Central del Kite Surf- windsurf- en kitesurfschool. (Platja Trabucador)
   • Delting Park  Wakeboardpark – skateramp – de plek voor daredevils. (Sant Carles de la Rapita)
   • Riu a l’Ebre – Verhuur van kajaks en fietsen. (Deltebre)
   • Butterfly Chartershuur voor een dag(deel) een klassiek zeiljacht met kapitein en ontdek de delta in stijl. (Sant Carles de la Rapita)
   • Embarcaciones Badia del Alfacs Fluister- en speedboot verhuur – met én zonder vaarbewijs. (Sant Carles de la Rapita)
   • Garriga – boottochten door Delta de l’Ebre. (Deltebre)

sant carles de la rapita bootje huren

Natuurstranden Delta de l’Ebre

Platja del Trabucador

Festivals in Ebro Delta

   • Festa de la Sega – Het rijstoogstfeest in de Delta. Kijk mee over de schouder van de rijstplukkers
   • Delta Birding Festival – Workshops, tentoonstellingen, demonstraties, wedstrijden en andere kuntsel- en buitenactiviteiten. Leuk voor families, vogelaars en natuurfotografen. Ook als je geen Catalaans of Spaans spreekt.
   • Deltebre Dansa – Dansers wereldwijd komen twee weken samen voor dit enorme dans evenement. Dansshows, workshops en circusacts en meer. En beter, veel is gratis.

Museum Ebro Delta

MónNantura Delta is een Ecologisch natuurmuseum in Delta de l’Ebre. In vergelijking tot de rest van de delta maak je rondom het museum de meeste kans knalroze flamingo spotten.

Natuurpark Ebro Delta Ontdek de Ebro Delta

Meer lezen?

Lees ook Simpelweg gelukkig tussen de rijstvelden.  In deze blog lekker veel foto’s die ik schoot in natuurpark Ebro Delta. Bovendien meer handige info over het het grootste wetland in de Catalaanse provincie Tarragona.

Ontdek de Ebro Delta wordt continu ververst met nieuwe ontdekkingen. Laatste update: 15-12-2017

 Heb jij nog ‘Ontdek de Ebro Delta’ tips? Super als je deze wilt delen