Licht geblakerd en enigzins verschrompeld zien ze er niet uit, maar bij de eerste hap, was ik verkocht. Sterker, geef mij een flinke portie piementos de padronn en je hoort mij niet meer.  .

De pepertjes komen oorspronkelijk uit de regio Galicië, in het noordwesten van Spanje. Ze hebben een milde, nootachtige smaak en kunnen net als paprika rauw worden gegeten. Maar gebakken in olijfolie en bestrooid met zeezout zijn ze het lekkerst. Saai? Absoluut niet. Eén op de tien pepertjes kan pittig zijn. Welke? Dat merk je vanzelf. Niet voor niets wordt dit gerecht ook wel ‘Russische Roulette’ tapas genoemd.

Dit heb je nodig

1 pond padron pepers

1 kopje milde olijfolie (liever geen extra vierge)

zeezoutvlokken naar smaak

Zo maak je Pimientos de Padron

Was de pepertjes en dep ze goed droog. Verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak onder voortdurend omscheppen drie tot vijf minuten op middelhoog vuur. Laat de olie niet te heet worden, anders knappen de pepers open. Zodra blaasjes ontstaan en de pepers verschrompelen, zijn ze klaar. Uitlekken op keukenpapier mag, maar druipend van de olie en besprenkeld met zeezout smaken ze zoals het hoort.

20160805_210635

Misschien vind je dit ook lekker

Bestrooi de padron pepers tijdens het bakken eens met gedroogde en gemalen koriander of gemalen komijn, voeg enkele blokjes prosciutto of een paar hele tenen knoflook toe aan de olie of wikkels ze na het bakken in serrano ham.

¡Bon profit!

PS. In Nederland zijn Pimientos de Padron niet bij elke supermarkt en zelfs toko’s verkrijgbaar. Online zijn de pepers ook te bestellen via Westlandpepers (2,50 voor 150 gram)

 

Bewaren

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!