‘Què vols aigua?’  scandeert een groen geschminkte clown vanaf een verhoging op Placa del Rei in Tarragona. De ‘muppet’ staat naast een lachende paardenkar. Mannen, vrouwen, tieners, zelfs kleuters joelen terug: ‘Aigua, Aigua, Aigua.’ Aan de overkant van Placa del Rei – ver uit de buurt van de waterspuwende watermeloen en de vrolijk spuitende theepot – plugt mister deejay vast een plaatje. Een stevige housebeat vult het plein. Rook, gekleurde lampen en een stroboscoop doen de rest. De menigte gaat los.

Waterfeest

Bij de eerste nevel die mijn gezicht raakt, denk ik: ‘Valt best mee.’ Tot ik me omdraai en bijna omver word geblazen door een waterstraal van brandweerformaat. Doorweekt tot op mijn onderbroek in 60 seconds. Ach, wat geeft het. Het is middernacht en met 26 graden meer dan zwoel. Ik geef me over aan het water en dans, dans, dans! sant magi tarragonaRond 23:00 Placa del Rei in Tarragona stroomt snel vol.sant magi tarragona23:00 uur Het waterfeest wordt met grootst vertoon aangekondigd.sant magi tarragonaSpeciaal voor la Revetlla Remullada wordt het normaal zo rustige  Plaça del Rei in de historische binnenstad van Tarragoana omgebouwd tot een soort van Alice-in-Wonderland-wereld.sant magi tarragonaVer na middernacht, maar deze peuter is nog lang niet moe.
sant magi tarragona

waterfeest sant magi tarragonaGeen feest in Catalonië zonder het bouwen van castells. sant magi tarragonaDe waterstralen worden steeds steeds steviger. Niet dat het iemand iets lijkt te schelen. revetlla remullada sant magi

sant magi tarragonaNote to myself: next time waterproof mascara!

Sant Magi

Waterfeest Revettla Remulla is het kleddernatte hoogtepunt van Tarragona’s kleine Festa Major Sant Magi, dat grotendeels om WATER draait. In de week voor 24 september vieren ze in Tarragona de grote Festa Major. Santa Tecla heeft als thema VUUR.

Mijn Tips!

  • Laat dure camera’s ‘thuis’ en bescherm je mobiele telefoon met een waterdichte hoes.
  • Mijn leren tas is er na het waterfeest niet mooier op geworden, dus mijn advies, neem een rugzak mee met DAARIN een platic tas om je spullen te beschermen.
  • Kom je met de auto naar Tarragona, setje extra kleding in de achterbak is geen overbodige luxe.

Praktische informatie

WAT: Waterfeest Revetlla Remullada Tarragona
WANNEER: 18 augustus 2017
WAAR: Placa del Rei, 23:30 uur
TOEGANG: gratis

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!