Wil jij gebruik maken van het openbaar vervoer in Tarragona? Op deze pagina vind je reisinformatie over bus, trein en taxi in de Catalaanse provincie Tarragona.

Openbaar vervoer Tarragona

Reizen met de bus in Tarragona

Vanaf vliegveld Barcelona del Prat rijden verschillende bus maatschappijen naar steden in de provincie Tarragona. Informatie over busroutes en tijdschema’s zijn verkrijgbaar op busstations, die zich meestal in het centrum van de stad bevinden. De meeste bussen zijn modern en uitgerust met airco.

Vanaf vliegveld Barcelona rijden de volgende busmaatschappijen naar de provincie Tarragona:

Hife naar: Tortosa – Amposta – Rapita – Vinaros – Benicarlo – Peniscola
Plana naar: Tarragona – Pineda – Salou – Cambrils – Reus

Openbaar vervoer Tarragona BusHife zet stadsbussen in om reizigers naar een bus halte langs de AP-7 te brengen, waar passagiers voor steden in de provincie Tarragona overstappen op een touringcar.

Vanaf vliegveld Reus rijden de volgende bus maatschappijen naar de provincie Tarragona:

Snel verdiend met de bus!

Losse bustickets worden 50% goedkoper, wanneer je een 10-rittenkaart koopt. Dit is vooral handig wanneer je vaak reist met de bus of met een gezin op vakantie bent. De 10-rittenkaart is namelijk niet op naam en twee jaar geldig. Vraag ernaar bij het busstation. Snel verdiend toch?

Reizen met de trein in Tarragona

  • RENFE (La Red de los Ferrocarriles Españoles)
   Op de website van de nationale Spaanse treinmaatschappij in Spanje, vind je informatie over stations, prijzen voor treinkaartjes en tijdstabellen.
  • AVE (Alta Velocidad) is de hoge snelheidstrein voor de lang afstanden op het netwerk van RENFE. Het netwerk loopt via Madrid van noord tot zuid Spanje.
  • Cercanías is het spoornetwerk in grote Spaanse steden.
  • Media Distancia beschikbaar voor lokale treinen.
  • Avant beschikbaar voor hoge snelheidstreinen.
  • Rail Europe  informatie voor treinreizigers voor reizen door Europa.

Reizen met de auto in Tarragona

Openbaar vervoer TarragonaAmsterdam – Tarragona met de auto: 1.630 km (gemiddelde reistijd: 17 uur)

Snelweg A-7 verbindt Frankrijk met Barcelona, Valencia, Alicante, Málaga en Algeciras. Parallel loopt de tolweg AP-7 (Autopista del Mediterráneo). Deze tolweg – die de route volgt van de oude Romeinse Via Augusta –  heeft een lengte van 1170 kilometer is nog steeds een van de drukste, langste en meest internationale snelwegen van Spanje.

Nadeel A-7

Waar de AP-7 ontbreekt is er de A-7 en omgekeerd. Een nadeel van de A-7 vind ik dat je aanzienlijk langer onderweg bent van A naar B. Omdat dat de A-7 (op sommige stukken aangeduid als de N-340) door kleine dorpen loopt, er meer groot verkeer rijdt en de corridor regelmatig versmalt naar een tweebaansweg.

Snel verdiend met de auto!

Maar waarom betalen wanneer het niet nodig is. In de provincie Tarragona – tussen Tarragona en Hospitalet l’Enfant – is de A-7 gelijk aan de AP-7.  Oké, je moet even van snelweg switchen, maar dan bespaar je 4 euro, enkele reis. Snel verdiend toch?