De Costa Doradaofwel de Gouden Kust – doet haar naam eer aan. Kijk maar eens naar je blote voeten wanneer je door de branding slentert. Dan glinstert het goud tot je ogen er pijn van doen.  Tarragona heeft heel veel mooie stranden, van een gezellig stadsstrand in Tarragona tot paradijselijke baaien. Van een heerlijk familiestrand in Tarragona tot hondenstranden en natuurlijk het naaktstrand in Tarragona. Lees snel verder en ontdek mijn favoriete stranden in Tarragona.

Stranden in Tarragona

Bij een beschrijving van de mooiste stranden in Tarragona vind je een inspirerende fotocollage, de pluspunten (en eventuele nadelen) én een hotel-, appartement of campingtip op loopafstand van het strand, wanneer je op de foto’s klikt. Oh en wist je dat de stranden in Tarragona bekend staan om de goede kwaliteit. Het zeewater wordt regelmatig geanalyseerd en schoongemaakt. Op veel stranden in Tarragona wappert dan ook de Blauwe Vlag

Familiestrand in Tarragona | Playa l’Arrabassada Tarragona

Familiestrand in Tarragona
Fijn familiehotel op 200 meter van het Playa l’Arrabasada en vlakbij het centrum van Tarragona. De kamers (deels zeezicht) zijn modern en stijlvol ingericht met houten vloeren en witte muren.

Familiestrand Tarrgona Playa l’Arrabassada ligt op loopafstand van het centrum van Tarragona. De zee is er schoon en kalm en er hangt een relaxte sfeer op dit familiestrand.  Het strand wordt dagelijks schoongemaakt.

Familiestrand in Tarragona met een blauwe vlag
Oppervlakte strand 550 meter x 65 meter
Strandbarretjes en douches aanwezig
Voldoende parkeerplek en rolstoel toegankelijk

Naaktstrand in Tarragona | Playa La Savinosa

Naaktstrand Tarragona
Kijk een wat een super fijn hotel op 2 minuten lopen van naaktstrand in Tarragona Playa la Savinosa

Behoefte aan meer privacy? Sla je handdoek uit op het naaktstrand in Tarragona.  Playa la Savinosa wordt omgeven door prachtige natuur en is meestal niet erg druk.

Naaktstrand in Tarragona
Blauwe vlag: Ja
Oppervlakte naaktstrand 350 meter x 30 meter
Strandbarretjes en douches aanwezig
Voldoende parkeerplek en rolstoel toegankelijk

Stranden in Tarragona | Playa Larga

Stranden Tarragona | Top 10 mooiste stranden Tarragona | Stranden in Tarragona | Mooie stranden Tarragona | Stranden in Tarragona met een blauwe vlag

Zoals de naam doet vermoeden, is Playa Larga het langste familiestrand in Tarragona. Het strand heeft fijn zand en ligt in een prachtig natuurgebied. Er zijn toiletten en douches op dit strand, maar er is ook een verhuur van strandbedden en parasols.

Familiestrand in Tarragona
Blauwe vlag: Ja
Oppervlakte familiestrand Tarragona: 3 km x 30 meter
Strandbarretjes aanwezig
Douches aanwezig
Voldoende parkeerplek en rolstoel toegankelijk

Stadsstrand in Tarragona | Playa El Miracle

Stranden Tarragona | Top 10 mooiste stranden Tarragona | Stranden in Tarragona | Mooie stranden Tarragona | Stranden in Tarragona met een blauwe vlag
Playa El Miracle is het stadsstrand in Tarragona. Het strand is lopend bereikbaar via Rafael de Casanova boulevard. Vanaf Balcón del Mediterráneo kijk je naar stadstrand in Tarragona playa El Miracle.
Vanwege de ligging en de wind wordt aan dit strand veel gewindsurft. Nadeel van El Miracle vind ik de spoorlijn die langs het strand voert. Dat maakt dit strand minder paradijselijk dan andere stranden in Tarragona.

Stadsstrand Tarragona
blauwe vlag: Ja
Oppervlakte strand 500 meter x 75 meter
Strandbarretjes NIET aanwezig, douches wel
Voldoende parkeerplek en rolstoel toegankelijk

Familievakantie Tarragona? Lees ook mijn blog Tarragona met kinderen | 60 tips

Mooie stranden in Tarragona

Familiestrand Tarragona | Playa Vilafortuny Cambrils

Stranden Tarragona | Top 10 mooiste stranden Tarragona | Stranden in Tarragona | Mooie stranden Tarragona | Stranden in Tarragona met een blauwe vlag

Playa de Vilafortuny is een heerlijke familiestrand in Tarragona. Je vindt hier strandbarretjes, douches en speeltuinen. Maar je kunt hier ook terecht voor de verhuur van strandstoelen en parasols.
Familiestrand
Strand in Tarragona met een blauwe vlag
Oppervlakte strand meter 1450 x 70 meter
Voldoende parkeerplek en rolstoel toegankelijk

Top appartement in de buurt van Playa de Vilafortuny Cambrils

Wow, dichter bij de zee slaap je niet! Ontdek hier deze superfijne vakantieappartementen aan het strand van VilaFortuny . Met gebruik van gratis strandstoelen.

Mooie strand in Tarragona | Playa La Llosa Cambrils

Natuurstrand Playa La Llosa in Cambrils
Ontdek via deze foto een heel gezellig bungalow vakantiepark, op 1 minuut lopen van Playa la Lllosa

Playa la Llosa in Cambrils staat voor rust. Wat mijn betreft een van de mooie stranden in Tarragona. De kustlijn van dit familiestrand in Tarragona vormt een M. Door de verschillende golfbrekers en pieren die het strand beschermen, is het water hier altijd heerlijk kalm en ondiep. Ideaal dus met kleine kinderen. Houd je van snorkelen dan Playa La Llosa ook een aanrader. De kunstmatige eilandjes voor de kust, zijn de perfecte plek om de onderwaterwereld te bestuderen.

Familiestrand in Tarragona, relaxte sfeer
Strand in Tarragona met een blauwe vlag
Oppervlakte strand 1.1 kilometer
Strandbarretjes, toiletten en douches aanwezig
Surfschool en verhuur waterfietsen

Hondenstrand in Tarragona | Playa de la Riera in Cambrils

Download hier de routebeschrijving naar hondenstrand La Riera d’Alforja in Cambrils

Hondenstrand. Dit zandstrand ligt rechts van de haven van Cambrils is een zandstrand met kleine keitjes. Vanaf het voorjaar van 2016 is deze strook officieel het hondenstrand van Cambrils. Loop zeker ook onder de brug door en laat je hond lekker en veilig uitrennen over het gras.

Ook in de Ebro Delta ligt DIT paradijselijke hondenstrand

Stadsstrand in Tarragona | Playa de Regueral in Cambrils

Stranden Tarragona | stadsstrand in Tarragona

Langs Playa de Regueral loopt een brede boulevard. Het allerleukste aan dit drukke familiestrand in Tarragona zijn de palmbomen en de drijvende waterspeeltuin op 50 meter van de kust. Kosten € 10 per uur per persoon inclusief zwemvest.
Familiestrand, druk
Oppervlakte strand 1,2 kilometer
Strandbars, douches en verhuur van strandbedden.