Vliegen naar Reus vanaf Eindhoven

In iets minder dan 2 uur vlieg je vanaf luchthaven Eindhoven naar vliegveld Reus (in de Catalaanse  provincie Tarragona). Snel, relaxed en de tickets zijn vaak belachelijk goedkoop. Buiten het zomerseizoen vloog ik al meerdere keren voor € 9,95 voor een enkele reis met alleen handbagage. Wil jij ook goedkoop vliegen naar Reus? Lees snel verder.

Vliegen naar Reus vanaf Schiphol

Goedkoop vliegen naar Reus

Ik hoor je denken: Ik woon in het Noord Holland en dan moet ik dus eerst helemaal naar Eindhoven rijden. Dan is Schiphol toch veel makkelijker. Natuurlijk, helemaal gelijk. Echter, vier je vakantie in de provincie Tarragona, dan zul je dat stuk moeten rijden. Is het niet in Nederland, dan wel in Spanje.

Kleine luchthaven

Het grote voordeel van Eindhoven en ook luchthaven Reus vind ik: de kleinschaligheid. Met een beetje mazzel ben je binnen een half uur door de douane en stap je – bij wijze van spreken dan – zo in in het vliegtuig.  Op grote luchthavens moet je echt minimaal 2 uur van te voren inchecken, lange afstanden afleggen en lang wachten bij de bagageband, die vaak op een half uur lopen van het vliegveld ligt. Ook het huren van een auto neemt op grote vliegvelden veel meer tijd in beslag.

Luchthaven Reus

Luchthaven Reus ligt aan de Costa Dorada. Vliegveld Reus ligt 5 kilometer van de stad modernistische stad Reus en 8 kilometer Tarragona, de gelijknamige hoofdstad van de Catalaanse provincie.

Vliegveld Reus is de laatste jaren enorm gegroeid dankzij de komst van prijsvechter RYANAIR. Jaarlijks verwerkt luchthaven Reus één miljoen passagiers. Veel toeristen kiezen voor Reus vanwege de gunstige ligging aan de Catalaanse Goudkust. Badplaatsen Salou en Cambrils liggen vlakbij het vliegveld en Barcelona ligt op 75 kilometer afstand van de stad Reus.

RYANAIR vliegt in de winter 3 keer per week van Eindhoven naar Reus (maandag, woensdag en zaterdag) en van april tot eind oktober zelfs 5 dagen per week.

RYANAIR vliegt in de zomermaanden van en naar de Belgische luchthaven Brussel-Charleroi.

Transavia vliegt sinds 2017 weer op luchthaven Reus.  Twee keer per week vertrokken vluchten vertrekken van Schiphol, Eindhoven Rotterdam. Voor april laat

Ook in 2018 zal  Transavia 2x per week (woensdag en zaterdag) vliegen op Reus en wel 15 april en eindigen op 28 oktober 2017.

Daarnaast verbindt Ryanair in de zomer het Reus vliegveld met

Luchtvaartmaatschappijen die op Reus vliegen

Hieronder vind je een lijst van alle vluchtmaatschappijen die vliegen vanaf vliegvelden in Nederland, België en in het grensgebied rechtstreeks naar de luchthavens van Reus, Girona en Barcelona. 

Eind november vloog ik van Reus naar Eindhoven voor 9,95 euro. De terugvlucht kostte 52 euro.

Goedkoop vliegen Eindhoven Reus

Vliegtickets Eindhoven Reus

Luchtvaartmaatschappijen die op Reus vliegen

Hieronder vind je een lijst van alle vluchtmaatschappijen die vliegen vanaf vliegvelden in Nederland en België rechtstreeks naar de luchthaven van Reus en Barcelona vliegen.

RYANAIR.com

Eindhoven – Reus

Jetair.com

Brussel – Reus

Thomas Cook Airlines

Brussel – Reus

Transavia

Schiphol – Reus

Parkeren op Schiphol

Handige links

Kom meer te weten via de website van vliegveld Reus.