In Catalonië zijn tradities diepgeworteld. Van optochten met stadreuzen tot het bouwen van menselijke toren en angstaanjagende correfocs. Op deze pagina mijn blogs over Cultuur in Tarragona. Van culturele tradities Tarragona tot religieuze Catalaanse tradities. Maar ook culinaire Catalaanse tradities en natuurlijk alles over Catalaanse kersttradities. Veel leesplezier.

Cultuur in Tarragona | Religieuze Catalaanse Tradities

Culturele Tradities Tarragona | De menselijke torens

Wil je meer weten over het bouwen van Castells en waar en wanneer je deze spectaculaire culturele tradities Tarragona kunt bijwonen? Klik op de foto’s en lees mijn blogs.

Spectaculaire Catalaanse Traditie | De correfoc

Mijn eerste correfoc vergeet ik nooit meer. Mensen, wat bizar spectaculair. Deze bijzondere Catalaanse traditie is een vast onderdeel van de fiesta major. Bovendien organiseert elk dorp en elke stad z’n eigen correfoc, met elk een eigen karakter. Klik op de foto’s en lees mijn blogs.

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

Cultuur in Tarragona | Semana Santa Catalonië

Semana Santa is de paasweek in Catalonië. De paasprocessies in Catalonië moet je een keer hebben bijgewoond. Neem wel de tijd, want deze religieuze tradities Tarragona duren minstens twee uur.

Culinaire Catalaanse Tradities Catalonië

Ook eetgebied zijn er veel culinaire Catalaanse tradities. Denk aan grote dampende pannen paella, met zeevruchten in de zomer. En met konijn en … in de winter. Persoonlijk ben ik verslaafd aan escalivada, een bijgerecht dat tijdens elk barbecue feestje wordt geserveerd. Mijn favoriete wintergroente zijn calcots. Ben je in de wintermaanden in Catalonië, dan moet je deze culinaire Catalaanse traditie echt proberen.

Ontdek via deze link meer over de Catalaanse keuken, culinaire festivals en mijn favoriete restaurants

Catalaanse kersttradities | Cultuur in Tarragona

In Catalonië kakkers in de kerststal. En slaan kinderen in de dagen voor kerst net lang op het achtereind van een stuk hout met oogjes, totdat hij snoepjes poept. Of wat dacht je van deze Catalaanse kersttraditie? De zoektocht naar reus met 365 neuzen? Ook een bijzondere Catalaanse kersttraditie is Festa del Llum, het kerstlichtjesfeest. Klik op de foto’s en kom alles te weten over de belangrijkste Catalaanse kersttradities. En ontdek waar je moet zijn voor het kopen van een heuse kerstboom. Want het kopen van een kerstboom, behoort anders dan in Nederland, niet tot de echte kersttradities in Catalonië.