Sta jij op het punt om te emigreren met kinderen? Of droom je van een nieuw en avontuurlijk gezinsleven over de grens? Ben je op zoek naar informatie over emigreren met kinderen? Zoek je informatie boeken over emigreren met kinderen? Lees je graag verhalen over mislukte emigraties, in de hoop dat het je leert: zo moet het niet. Lees dan snel verder.

Emigreren met kinderen

In de maanden voor onze emigratie verslond ik informatie over de do’s en dont’s van emigreren met kinderen. Ik verslond blogs met emigratieverhalen, kocht boeken over emigreren met kinderen en  dook in zelfhulpboeken over emigreren met kinderen. Ook interviewde ik voor Margriet een moeder van wie de emigratie naar Spanje gruwelijk mislukte. Kort daarna maakte ik over hetzelfde onderwerp een portretserie voor de ouder glossie Kek Mama. In de hoop dat het me zou leren: zo moet het niet!

Emigreren met kinderen

Op Emigreren met kinderen vind je een verzameling van de boeken, blogs en verhalen die mij, maar ook mijn dochters door de roerige tijd voor, tijdens en na de emigratie hielpen.  En soms nog steeds helpen.
Emigreren met kinderen

Emigratieboeken voor kinderen

Heimwee naar Hagelslag
Mijn ouders emigreren en ik moet mee! (korte verhalen voor kinderen van 9 t/m 12 jaar)
Nieuwe vrienden. Een vreemd huis. Onbekend eten. Een andere taal. Verhuizen is heftig, helemaal als je ouders besluiten de grens over te gaan. Naar een plek waar bijna alles nieuw is. In Heimwee naar hagelslag lees je de verhalen van elf kinderen die Nederland achter zich lieten en een totaal nieuw avontuur tegemoet gingen. Met onbekende afloop.  Feest der herkenning, met een lach en soms ook een traan.
* Te bestellen als boek en E-book

Bestel via onderstaande link Heimwee naar Hagelslag

Op reis naar Anderland (7 t/m 12 jaar)
Lees- en emigratie doeboek voor kinderen die op het punt staan om met hun ouders te emigreren. Naast praktische tips om de tijd voor het vertrek zo productief mogelijk te maken, is er bovendien ook aandacht voor afscheid nemen en opnieuw beginnen in een land met andere gebruiken en gewoontes.

Het geheim van Anderland
Lees- en doeboek voor Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen. Na de hectische emigratie begint de volgende fase: wortel schieten in het nieuwe thuisland. En nee, dit is niet makkelijk. Het geheim van Anderland helpt kinderen van 6 t/m 12 een beetje op weg.

Bestel via onderstaande link Op reis naar Anderland en Het geheim van Anderland

Ik heb het niet bedacht (vanaf 10 jaar)
Daniël wil het niet meteen vertellen aan zijn vrienden als hij hoort dat hij gaat verhuizen naar een ander land. Eline heeft het gevoel dat ze er voor Piet Snot bij zit de eerste dag op haar nieuwe internationale school. Karen gaat met haar ouders terug naar Nederland, maar zelf heeft ze er nooit gewoond. Zes verhalen van zes kinderen, in een ander land, in een andere fase van de emigratie.
* Te bestellen als boek en E-book

Ver weg  (roman voor kinderen vanaf  12 jaar)

Als haar ouders besluiten te emigreren naar Oostenrijk, heeft Liona het helemaal gehad. Hoezo wordt er niet met haar overlegd? Oostenrijk is leuk om op vakantie te gaan, maar om er nou te gaan wonen… Bovendien moet ze haar beste vriendin dan achterlaten. Uit protest neemt Liona haar intrek in de schuur. Maar uiteindelijk heeft ze geen keus; ze moet zich bij de beslissing van haar ouders neerleggen. En dat zet haar aan het denken: wil ze écht niet emigreren? Of is ze alleen maar bang voor de toekomst?

Bestel via onderstaande link de roman Ver weg

Cowboy Casper (leesniveau vanaf 6 jaar)

Casper gaat verhuizen. Naar Canada. En daar heeft hij helemaal geen zin in. Hij wil in Nederland bij zijn vrienden blijven. Maar dat kan helaas niet. Het valt voor Casper niet mee om te wennen aan zijn nieuwe huis en school in dit vreemde land. Maar dan doet hij een spannende ontdekking in het bos en dat verandert veel. Lukt het Casper toch nieuwe vrienden te maken?

Bestel via onderstaande link het emigratie jeugdhulpboek Cowboy Casper

Emigratie in beeld? Op Bon Dia Tarragona  Fotodagboek deel ik elke dag een foto van  OVERleven in Spanje

Emigratie tips voor ouders

Hoe bereid je je kind het beste voor?
Hoe betrek je kinderen bij je keuzes?
Hoe ga je om met de emoties van je kind?
Hoe kun je je kind helpen zich snel thuis te voelen?
Kortom, hoe maak je van de verhuizing (emigratie) een positieve ervaring?
In Ouders Online – Verhuizen met kinderen lees je naast ervaringsverhalen van ouders en kinderen ook een lijst met do’s en dont’s over verhuizen/emigreren met kinderen.
Bestel via onderstaande link het praktische Verhuizen met kinderen zelfhulp boek

Ben jij geëmigreerd met kinderen? Aan welke boeken / websites heb jij veel (gehad)?