Onherbergzame natuur met steile rotswanden, valleien, bergpieken, grotten, kloven en pittoreske dorpjes op angstaanjagend hoge kliffen. Natuurpark Serra de Montsant is in een woord Wow.

Natuurpark Serra del Montsant

Kenmerkend zijn de steile rotswanden in natuurpark Serra del Montsant. Niet voor niets is dit gebied erg in trek bij klimmers.

Serra del Montsant in cijfers

Serra del Montsant is een spectaculair natuurpark in het zuiden van Catalonië, op ongeveer 1 uur rijden van Tarragona én op 2 uur rijden van Barcelona.

Mooie dorpen in en rondom Parc Natural Serra del Montsant

Bergdorp Siurana | Siurana in één woord: SPECTACULAIR. Volkomen terecht dat het bergdorp in natuurpark Montsant in 1994 is uitgeroepen tot nationaal historisch erfgoed. De steile kliffen doen denken aan die in het Amerikaanse Zion National Park. Man, alleen de autorit naar Siurana is de misselijkheid meer dan waard. Want slingeren wordt het!

SiuranaEen klassieke wandelroute in het gebied is die klim van Cornudella de Montsant naar het naar het dorp Siurana.

Siurana Priorat reistip Tarragona

Via Verde | Wandelen en fietsen over geasfalteerde spoorlijn
Kajakken |  Op het het stuwmeer Panta de Siurana bij het plaatsje Siurana is het heerlijk kayakken.

Bezienswaardigheden
De Cisterciënzer driehoek Kloosters Poblet, Santes Creus en Vallbona de les Monge

Hotel tip in natuurpark Serra de Montsant

Bijzondere hotels Tarragona | Boutique Hotels Catalonië | Familie hotels TarragonaWil je pure luxe en mooi en en en….. Op maar een half uur rijden van Tarragona ligt dit nieuwe en super-de-luxe-*****hotel in natuurpark Sierra de Montsant. Een hotel waar-ik-heel-graag-romantisch zou willen doen met mijn lief.

Praktische informatie

Ontdek Serra del Montsant | Natuurpark Serra del Montsant | Parc Natural Serra del Montsant