Onherbergzame natuur met steile rotswanden, valleien en ruige bergpieken. Natuurlijk grotten, kloven en en angstaanjagend hoge kliffen. Maar ook wijnpaleizen en knusse bergdorpjes. Kortom Natuurpark Serra de Montsant is in één woord Wow. Op deze pagina verzamel ik al mijn ontdekkingen – van dorpen tot festivals en wijnkathedralen – rondom en in Parc Natural Serra de Montsant. Klik op de foto’s voor reisblogs en bijzondere logeerplekken in en om dit prachtige natuurgebied.

Ontdek Falset | Aan de rand van natuurpark Serra de Montsant

Falset

Ontdek Porrera

Porrera dorp aan de rand van Serra de Montsant

Ontdek Natuurpark Serra del Montsant | Siurana

Siurana bergdorp in Serra del Montsant
Siurana in één woord: SPECTACULAIR. Volkomen terecht dat het bergdorp in natuurpark Montsant in 1994 is uitgeroepen tot nationaal historisch erfgoed. De steile kliffen doen denken aan die in het Amerikaanse Zion National Park. Man, alleen de autorit naar Siurana is de misselijkheid meer dan waard. Want slingeren wordt het! Klik op de foto voor mijn blog over Siurana en de Sprong van de Moorse Koningin.
Klimmen in Siurana
Kenmerkend zijn de steile rotswanden in natuurpark Serra del Montsant. Niet voor niets is dit gebied erg in trek bij klimmers.

Parc Natural Serra de Montsant | Hostel

Hostel Refugi Ciriac Bonet Siurana

Volg de rivier vanaf grote hoogte

Siurana Stuwmeer
Een klassieke wandelroute in het gebied is die klim van Cornudella de Montsant naar het dorp Siurana. Wil je pure luxe en mooi en en en….. Op maar een half uur rijden van Tarragona ligt dit nieuwe en super-de-luxe-*****hotel in natuurpark Sierra de Montsant. Een hotel waar-ik-heel-graag-romantisch zou willen doen met mijn lief.

Kajakken op stuwmeer Siurana

Kajakken op het stuwmeer van Siurana
Op het stuwmeer Panta de Siurana is het heerlijk kajakken en veilig zwemmen met zwemvest. Zoek je een Rural Hotel in aan de rivier van Siurana, klik op de foto en ontdek dan deze bijzondere zelfvoorzienende typisch Catalaanse boerderij, die in stijl is verbouwd.

Ontdek Prades | Het Rode Dorp

Prades in Muntanyes de Prades

Wandelen in Muntanyes de Prades

Wandeling in Muntanyes de Prades

Ontdek Valls

Ontdek Valls

Calcot Festival in Valls

Calcot Festival in Valls

Calcot Restaurant in Valls

Cal Ganxo Calcot Restaurant in Valls

Ontdek Montblanc

Ontdek Montblanc

Drakenstad Montblanc

Middeleeuws Festival Montblanc

Setmana Medieval Montblanc

Wandelen naar waterval Alcover

Waterval Riu de Glorietta Alcover

De Cisterciënzer driehoek Kloosters Poblet, Santes Creus en Vallbona de les Monge

Hotel tip in natuurpark Serra del Montsant

Wil je pure luxe en mooi en en en….. Op maar een half uur rijden van Tarragona ligt dit nieuwe en super-de-luxe-*****hotel in Parc Natural Serra de Montsant. Een hotel waar-ik-heel-graag-romantisch zou willen doen met mijn lief.

Praktische informatie

WAT | Natuurpark Serra del Mont Sant | Parc Natural Serra de Montsant