Leuk Spaans leren? Dankzij nieuwe media, tablets en smartphones kan je tegenwoordig op zoveel leuke manieren Spaans leren. Waar en wanneer je maar wilt. Van Spaanse spelletjes tot apps en Spaanse studieboeken tot (gratis) leerposters. Er is veel beschikbaar voor een zelfstudie Spaans? Alleen hoe zie je door het bos de Spaanse bomen?

Zelfstudie Spaans | Dit werkt echt

Op deze pagina deel ik een selectie uit het enorme aanbod om op een leuke manier Spaans te leren. En ja, ik testte bovendien elke tip persoonlijk uit. Sterker, veel van deze taaltips gebruik ik namelijk nog steeds. Zo wordt Spaans leren écht leuk. Zelfs voor mensen als ik, die niet zijn geboren met een talenknobbel. Op deze pagina deel ik 101 top tips voor een zelfstudie Spaans. Mucho placer de aprendizaje.

Nieuw! Spaans Taalspel | Speel je Slim

Leuk Spaans leren | Spaans taalspel
Taalspel Espanol is sinds kort op de markt en de tool om op een leuke manier Spaans te leren. Woordenschat woordenlijsten, werkwoorden, flashcards en toegang tot een podcast om de uitspraak te oefenen. Klik op de foto voor meer info en bestellen.

Zelfstudie Spaans | Zeg het met plaatjes

Visuele Van Dale Taalcursus

Bij het leren van een taal zijn beelden onmisbaar. Mijn favoriete Spaanse lesboek is deze visuele en inspirerende Van Dale Taalcursus Spaans. Gemaakt om spelenderwijs Spaans te leren. Richt zich op beginners, maar de inhoud gaat écht verder dan de meeste kleine taalgidsen.
Tip! De audiolessen bij dit boek zijn maar 2 maanden gratis te beluisteren. Alle lessen meteen downloaden dus 🙂

Spaans | Wijs het aan

Voor wie iets meer moeite heeft met stampen is het Van Dale Beeldwoordenboek een supertip. In dit handige reisformaat maar liefst 1500 veelvoorkomende woorden, in beeld, in negen verschillende thema’s.
Bestel via deze link Spaans Beeldwoordenboek op reis

Spaans studeren | studie Spaans | Spaans leren | Zelfstudie Spaans | Spaanse les
Fotowoordenboek

Kunstig, kleurig en bovendien super handig. Fotowoordenboek Spaans bevat namelijk maar liefst 15.000 woorden en uitdrukkingen (in het Engels en Spaans). Maar ook 3000 tot de verbeelding sprekende foto’s voor thuis, onderweg, op het werk en tijdens de vakantie. Wedden dat je wat opsteekt?
Visual Dictionary Spanish

Spaans lesboek | 4 audio cd’s + USB stick

Deze intuïtieve methode

Geeft alle tools die nodig zijn om op een leuke manier Spaans te leren. Met maar een half uur per dag, heb je de basisbeginselen van het Spaans, binnen enkele maanden onder de knie. In 100 lessen leer je de basis van de grammatica en een ruime woordenschat.
De opnames bevatten alle Spaanse teksten van de lessen en het boek vertaaloefeningen. Handig is ook de bijgeleverde USB-stick, waarmee je kunt de opnames op een mp3-speler kunt laden en zo waar je maar wilt op een leuke manier Spaans kunt leren.
Meer info Assimil Spaans

Super Leuk Spaans Leren | Handige Spaanse lesboeken

Leuk Spaans leren - zelfstudie Spaans
Thematische Woordenschat

Zonder woorden geen zinnen. Dit overzichtelijk lesboek om je Spaanse woordenschat te vergroten. Dit Spaanse lesboek bevat maar liefst 5700 Spaanse trefwoorden, verdeeld over 24 thema’s.

Verduidelijking van de trefwoorden door voorbeeldzinnen, woordcombinaties en idiomatische uitdrukkingen. Bovendien vind je in dit Spaanse lesboek veel kaders. Namelijk met uitleg en tips over grammatica, woordvorming en woordgebruik en de uitspraakregels.
Thematische Woordenschat Spaans

Spaans voor dummies

Met dit Spaanse lesboek leer je op eenvoudige wijze Spaans spreken. Of je nu student bent of toerist. Of je beginselen van het Spaans wilt oppikken of je Spaanse woordenschat wilt uitbreiden.

Dit Spaanse lesboek heeft voor elk wat wils. En heel handig vind ik ook de bijgeleverde CD, die standaard in de auto ligt. En niet te vergeten de rode inlay, die heel handig is om jezelf te overhoren.
Spaans voor Dummies

Zelfstudie Spaans
Dummies op Reis

Shoppen. Eten bestellen in een restaurant. Een kletspraatje over het weer. Vragen rondom noodgevallen en vertellen wie je bent en waar je vandaan komt. Neem deze kleine en handige Spaans Dummies op Reis mee in je tas en je staat tijdens je vakantie in Spanje, nooit met je mond voor tanden.
Spaans voor dummies op reis

Luister en leer op een leuke manier Spaans

Zelfstudie Spaans

Dankzij deze cursus maak je je snel en efficiënt de grondbeginselen van het Spaans eigen. Leer thuis in je eigen tempo of gebruik het boek en de audio bij je studie. In 16 praktische lessen, leer je de basisbeginselen van het Spaans, van uitspraak en spelling, van uitdrukkingen tot grammatica. Bovendien leer je meer over de Spaanse taal en cultuur. Met de levendige dialogen, ingesproken door native speakers. Zodat je snel een eenvoudig gesprek in het Spaans kunt voeren.
Prisma Spaans voor zelfstudie

Leuk Spaans leren - zelfstudie Spaans
Leer Spaans in een maand

De Spaans taal leren in verloren uurtjes? Dat gaat heel goed met een luistercursus Spaans van Prisma. Staan we in de file? Zit ik langer dan een half uur in de auto? Ik luister en leer. Op de – in totaal 6 cd’s – staan 24 verhaaltjes. Elke luisterles bevat een dialoog in het Spaans. Gevolgd door een gesproken Nederlandse vertaling, een na spreek oefening en uitleg over grammatica. Bovendien vind je in het bijgeleverde boekje naast de uitgeschreven dialogen, ook de basisprincipes van de Spaanse grammatica. Es Facil!
Prisma Luistercursus Spaans

Leuk Spaans leren - zelfstudie Spaans
Zingend Spaans Leren

Sandra Alvarez ontwikkelde een methode waarbij de cursist zich swingend de Spaanse taal eigen maakt. Want, muziek verhoogt de concentratie. Bovendien stimuleert muziek het onbewuste leren en helpt bij het onthouden van nieuwe informatie. Geen leukere manier om de Spaanse grammatica en vocabulaire beter te begrijpen en vooral te onthouden. Doe als cursist Paul de Leeuw en zing je slim.
Zingend Spaans Leren

Vlot Leuk Spaans leren | Grammatica Spaans

Snel en Vlot Spaans

Houd je aan de studieregel en studeer – liefst elke dag – 35 minuten Spaans. – dan spreek je volgens de schrijvers van dit Spaanse werkboek binnen zes weken een aardig mondje Spaans.

Snel en Vlot Spaans
Snel en Vlot Spaans – grammatica

Sticky Notes Spaans

Spaanse stickers plakken
Post it | Plak je slim

Hoe meer je met de Spaanse taal bezig bent, hoe sneller je de Spaanse taal oppikt. Het mooie is dat je door de komst van nieuwe media niet meer uren met je neus in de boeken hoeft te zitten. Of je nou door het bos wandelt, in de bus zit, voor de buis hangt, Spaans leren kan tegenwoordig altijd en overal. Zelfs slapend schijn je Spaans te kunnen leren. Nee, je hoeft niet maandenlang tussen de post-its te leven, maar voor een week of wat  is dit een heel leuk Spaans plak spelletje. En ik weet uit ervaring: plakken werkt echt om je Spaanse woordenschat te vergroten.

Leer Spaans online | Ook handig voor Ouderzzz

Spaans leren voor kinderen LOI Kidzz
LOI Kidzz Spaans

David is op vakantie in Brujamonte, een slaperig Spaans dorp. Hij verveelt zich, tot hij de Spaanse Isabel ontmoet. Ze neemt hem mee naar het kasteel en dan…. Voor Spaanse woordjes stampen waren onze meiden moeilijk te porren. Maar Spaanse les aan de hand van de online avonturen van David en Isabel vonden ze super.
Bestel hier met korting een cursus
LOI Kidzz Spaans

De leukste manier om Spaans te leren | Gezelschapspellen

Spaans leren | Zelfstudie Spaans | Spaanse taalspelletjes

Tienes para mi…. 

Taalkwartet Spaans kan je zo moeilijk maken als je zelf wilt. Eerlijk, voor kinderen met geen tot weinig kennis van de Spaanse taal is dit kwartetspel best pittig. Maar hoe leuk is het om bijvoorbeeld met papa en mama twee tegen twee te spelen? WinWin. Als dat niet leuk Spaans leren is.
Taal Kwartet Spaans

Dit superleuke en leerzame TAAL KWARTET SPEL is trouwens ook verkrijgbaar in Taalkwartet Engels – Taalkwartet Italiaans – Taalkwartet Frans – Taalkwartet Duits

Spaans leren voor kinderen flashcards
Twee vliegen in een klap

Of ze nou voor kinderen zijn bedacht of niet? Superhandig zijn ook deze Spaans Engelse Flash Cards.
Tip! Wie tijd heeft en zin of geen geld wil uitgeven, raad ik aan zelf flashkaartjes te maken. Gebruik hiervoor stevig wit karton, dat je in gelijke stukken knipt. Schrijf aan de ene kant Nederlandse zinnen die je graag wilt leren en schrijf aan de achterkant de Spaanse vertaling.
Spanish Flashcards

Cada Dia | Scheur je elke dag een beetje slimmer

Cada Dia is een unieke taalkalender die niet verouderd. Hang hem op je toilet en leer elke dag nieuwe Spaanse woorden en zinnen. Cada Dia Taalkalender

Leuk Spaans leren | Leestip

Spaans leren | Zelfstudie Spaans | Spaanse les

Bedtijd verhalen voor Rebelse Meisjes
Korte Sprookjes in nieuw daglicht met 100 korte (voorlees)verhalen over inspirerende vrouwen, die op hun eigen rebelse manier de wereld hebben veranderd. Deze bestseller is ook vertaald in het Spaans. De verhalen zijn makkelijk geschreven en dus ook in het Spaans heel goed te lezen en begrijpen.

Tip! Als E-book in het Spaans te bestellen via Cuentos de buenas noches para
niñas rebeldes

Wil je dat jouw kinderen Spaans leren? Lees ook mijn blog Spaans leren voor kinderen | 11 tips

Vervoeg snel en gemakkelijk Spaanse werkwoorden met  de Engelstalige App Conjuverb (alleen voor iOS).

Studieboeken algemeen

Zelfstudie Spaans | Handige Spaanse Apps

Fan van Duolingo ben ik ook. Deze app leert je Spaans in vijf minuten per dag en helemaal GRATIS. Oh ja, en je Engels verbetert ook, want deze App is er niet in het Nederlands.

Leuk Spaans leren | Intercambios en taalcafés

20. De gezelligste manier om aan je Spaans te werken is met hulp van een Spaans taalmaatje. In grote Nederlandse steden worden geregeld Spaanse Intercambio avonden georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten komen mensen met verschillende taalachtergronden samen om hun kennis te delen.

• Language Café UtrechtEen wekelijkse meeting voor mensen die in een open, ongedwongen omgeving verschillende talen willen oefenen.
•  Amsterdam Language Café Een wekelijkse meeting waar je verschillende talen kunt oefenen en waar je een verscheidenheid aan nationaliteiten kunt verwachten.
• Spaans Intercambio Café AmsterdamBij Intercambio café Amsterdam oefen je elke woensdag of donderdag Spaans met Spaanstaligen, terwijl zij van jou Nederlands leren.
CS Language Lab Leiden  – Wekelijkse intercambio in Leiden voor mensen die verschillende talen willen spreken.

Zelfstudie Spaans | Online Intercambio

21. Wil je de deur niet uit? Overweeg dan online intercambio. Dit zijn websites die taalstudenten aan elkaar linken. Contact houden kan bijvoorbeeld per mail of Skype. Ook kun je een vast moment inplannen voor het intercambio contact.

Language for Exchange | Leg gemakkelijk contact met Spaanstaligen en start een taaluitwisseling.
Open Language Exchange | Zoek je taalmaatje in een database met intercambio partners wereldwijd.   
Live Mocha | Leg via de chatfunctie gemakkelijk contact met native speakers  en laat hen jouw opdrachten nakijken.

Leer supersnel Spaans | Spaanse podcast & muziek

Luister naar Spaanstalige muziek (dvd of internetradio) en zoek de songtekst erbij. Vertaal de teksten met behulp van Songtekstenvertaler Ontdek waar het nummer over gaat en zing uit volle borst mee.

Spaanstalige radio beluister je via het internetplatform Radio España

Leuk Spaans leren | Handige websites

Vervoeg elke dag een Spaans werkwoord in zoveel mogelijk tijden. Es facil

Voor het feest kook je de lekkerste hapjes uit dit Spaanstalige kookboek en kom alvast in de stemming met deze cd met Spaanstalige zomerhits op standje 10.

Je kunt 100.000 Spaanse woorden stampen, maar je gaat ze echt niet allemáál gebruiken. Begin bij het begin en ga na welke woorden belangrijk zijn voor jou. Maak vervolgens lijstjes met woorden die je vrijwel dagelijks gebruikt en het stampen kan beginnen.

Wil je supersnel Spaans leren ? Maak elke dag twee pagina’s oefeningen uit dit handige Spaanse grammatica werkboek en voor je het weet vervoeg je Spaanse werkwoorden in 16 tijden.

Woon je in Spanje of een Spaanstalig land en heb je de Spaanse taal nog niet onder controle? Leg lijstjes met veelgebruikte uitdrukkingen naast je telefoon en in je boodschappentas. Maak ook lijstjes met veelvoorkomende zinnen voor als je naar de dokter, kapper of tandarts moet.

Lees ook mijn blog | Spaans leren voor kinderen – 11 TIPS

Leuk Spaans leren | Ook te doen zonder talenknobbel

Spaans leren

Ik downloadde ‘m voor onze meiden, maar inmiddels is Fun Easy Learn Español ook één van mijn favoriete Spaanse leer Apps. Wanneer ik in de wachtkamer van de dokter zit.  Of bijvoorbeeld of in de rij sta voor de kassa in een Spaanse supermarkt, vergroot ik in de verloren tijd graag mijn Spaanse woordenschat. Drie levels, 6000 woorden in 140 verschillende thema’s. Het duurt echt wel even voor je bent uitgeleerd met deze GRATIS App

Leuk Spaans leren | Gratis hulpjes

afscheid emigreren

Organiseer een Spaans feest, bijvoorbeeld voor medestudenten van je Spaanse taalschool of voor vrienden. Ontwerp een Spaanse uitnodiging, serveer Spaanse tapas en Spaanse drankjes.

Ga uit eten in een van Nederlandse beste Spaanse restaurants. Bestel in het Spaans en maak een praatje met de Spaanse bediening.

Probeer je gedachten zo vaak mogelijk in het Spaans te vertalen.

Het is aan het begin echt even zoeken, maar wijzig de instelling van je mobiel op je pc naar Spaans.

Zoek elke dag de betekenis van een nieuw Spaans woord en probeer het woord gedurende de dag een paar keer te gebruiken in gesprekken (of in je gedachten).

Spaans leren voor kinderen

Roodkapje, wie is er niet groot mee geworden? Op Grimm Stories zijn de bekendste sprookjes van de Gebroeders Grimm verzameld in verschillende talen.  Om zelf te lezen, voor te lezen of samen te beluisteren.  Bovendien kun je vervolgens de Nederlandse tekst vergelijken met de Spaanse versie

Spaans studeren | studie Spaans | Spaans leren | Zelfstudie Spaans | Spaanse les

Op Bon Dia Tarragona – Pinterest  verzamel ik op het bord Spaans voor beginners handige en tot de verbeelding sprekende leerposters met Spaanse woorden, uitdrukkingen en zinnen. Om zelf te pinnen, uit te printen en op te hangen.

Leuk Spaans leren
Leuk Spaans leren | The sky is the limit

Zelfstudie Spaans? Online is zoveel mogelijk. El cielo es el limite.
Er zijn websites om Spaanse grammatica te oefenen en Spaanse oefen apps om de Spaanse woordenschat op te krikken.
Wat moeten we zonder Netflix?

Zoveel leuke en mooie (Spaanse) films en series om te kijken mét Spaanse ondertiteling.
Met één druk op de knop tune je in op Spaanstalige radiozenders.
Luisterboeken in het Spaans downloaden is al even simpel.
Om nog maar te zwijgen over de berg Spaanse zelfstudie boeken, leerposters en Spaanse spelletjes die online worden aangeboden.

Weet je wat? Ik help je een eind op weg, zodat jij met plezier kun beginnen aan jouw zelfstudie Spaans.

Spaans leren | Zelfstudie Spaans | Spaanse les

De GRATIS podcast Coffee Break Spanish is hartstikke handig als het gaat om het verbeteren van je Spaanse uitspraak. Ook wordt grammatica uitgelegd en leert je de taal luisterend te begrijpen. Bevalt deze manier van leren, dan kun je kiezen voor de betaal versie van Coffeebreak Spanish.

Supersnel Spaans leren? Deze tip is voor de meer gevorderde student. Stel op LinkedIn in het Spaans vragen over je vakgebied.  Tab more > answers > preguntas en español.

Gratis Spaans leren | Spaanse media

Lees Spaanse folders met (supermarkt) aanbiedingen van bijvoorbeeld van de Spaanse supermarktketen Mercadona

Ben jij een fan van roddelbladen? Hola! is de Spaanstalige Privé. Het tijdschrift heeft ook een website. Hola.com deelt smeuïge verhalen over het wel en wee van (Spaanse) celebs.  Als dat niet aanzet tot lezen!

Van een heel ander niveau is de website Formarselibros. Deze boekengigant deelt werken van schrijvers als Paulo Coelho, Isabel Allende, Saint Germain, Victor Hugo, Alice Bailey en James Redfield. Die je bovendien gratis mag downloaden.

Door het lezen van Spaanse nieuwsberichten groeit je Spaanse woordenschat enorm. Lees tijdens jouw zelfstudie Spaans bijvoorbeeld regelmatig de online voorpagina van de Spaanse krant El País

Meld je aan op de website van SpanishDict en je ontvangt dagelijks een nieuw Spaans woord in je mailbox.

Leuk Spaans Leren | Bekijk Spaanse films en series

Kijk en luister zo vaak mogelijk naar Spaanse films en Spaanse series op Netflix. En stel de ondertiteling ook in op Spaans. Ook al begrijp je nog niets van wat wordt gezegd, je raakt zo wel vertrouwd met de klanken en het tempo van de Spaanse taal.

Wereldtaal Spaans

470 miljoen mensen spreken Spaans. In 21 landen is Spaans de moedertaal. Bovendien zijn er ontzettend veel mensen die Spaans als tweede, of zelfs als derde taal spreken. Wereldwijd spreken dus zo’n 559 miljoen mensen Spaans. (Bron: Instituto Cervantes).

Zelfstudie Spaans | Tot slot

Op welke manier jij leuk Spaans wilt leren, maakt dus niet uit. Maar maak een planning en houd je daaraan. Heb je jezelf voorgenomen minimaal één uur per dag op een leuke manier Spaans te leren, ga er dan ook voor.  Blijkt jouw doel toch te hoog gegrepen? Stel ‘m dan bij. Van een kwartier per dag met Spaans bezig zijn, leer je ook. Het gaat langzamer, maar als je volhoudt, zie je uiteindelijk resultaat.

Een zelfstudie Spaans is net als sporten. Verwacht niet dat je na drie uur in de sportschool verschil ziet. Maar ook hier geldt, de aanhouder wint. Dus waar wacht je nog op? Start vandaag nog met leuk Spaans leren.

Wie maak ik blij?

Leuk Spaans Leren