Hablas Español? Hoe cool is het als jouw kind in de zomervakantie een beetje Spaans kan spreken met Spaanse (vakantie)vriendjes? Of misschien droom je net als wij twee jaar geleden over naar Spanje emigreren met je gezin. In beide gevallen is deze blog met 11 tips en Spaanse taalspelletjes leuk en leerzaam voor kinderen én ouders Waar wacht je nog op? Ga Spaans leren met kinderen.

Black Friday 2018

Spaans leren voor kinderen | 11 tips en Spaanse taalspelletjes

PS. Vanzelfsprekend heb ik de taaltips en Spaanse taalspelletjes getest op mijn eigen kroost. En met succes! Op school krijgen ze voornamelijk les in Catalaans, maar ze spreken desondanks een aardig mondje Spaans.

1. LOI Kidzz Spaans

Actie!!! Tot 1 oktober september 2018 krijg je 50 euro korting op een online cursus Spaans via onderstaande link! Dus klik op de tekening en schrijf je meteen in!

Spaans leren voor kinderen LOI KidzzDavid is op vakantie in Brujamonte, een slaperig dorpje in Spanje. Hij verveelt zich, tot hij de Spaanse Isabel ontmoet, die hem meeneemt naar het kasteel aan de rand van het dorp. Voor huiswerk waren onze meiden moeilijk te porren. Maar Spaanse les aan de hand van de online avonturen van David en Isabel op LOI Kidzz Spaans

 

Wil jij ook Spaans leren? Lees mijn blog met 50 tips om snel en makkelijk Spaans te leren. Talenknobbel niet nodig 😉

2. Spaans leren voor kinderen | Lees je slim

De familie, boerderijdieren, maanden, tellen en seizoenen. De plaatjes in het getekende woordenboek Spaans Leren voor Kinderen – helpen kinderen sneller en beter 1000 basiswoorden uit het Spaans te onthouden.

Spaans leren voor kinderen woordenschat

3. Spaanse taalspelletjes | Kwartetten

Tienes para mi…. Taal Kwartet Spaans is een van mijn favoriete Spaanse taalspelletjes en kan je zo moeilijk maken als je zelf wilt. Voor kinderen met geen tot weinig kennis van de Spaanse taal is dit kwartetspel best pittig. Maar hoe leuk is het om bijvoorbeeld met papa en mama twee tegen twee te spelen? Win win. Dit superleuke en leerzame spel is trouwens ook verkrijgbaar in:

Spaans leren voor kinderen 11 tips en taalspelletjes

4. Spaanse taalspelletjes | Spanish Flascards

Spaans leren voor kinderen 11 tips en taalspelletjesNog meer Spaanse taalspelletjes. Spanish Flascards bevat 50 illustratieve kaarten met foto’s en illustraties het Spaanse woord en de fonetische spelling om de Spaanse woordenschat te vergroten.

Op de achterkant de Engelse vertaling. Dus twee vliegen in één klap.

5. Spaans leren voor kinderen | Spaanse leerposters

Spaans studeren | studie Spaans | Spaans leren | Zelfstudie Spaans | Spaanse les

Wil jij deze Spaanse leerposters ook bij jou aan de muur? Ik verkoop deze Spaanse leerposters voor € 5 per stuk. Dit bedrag is ex. NL verzendkosten . Mail mij voor meer informatie en bestellen Spaanse leerposters.

6. Spaans leren voor kinderen | Pinterest

Spaans leren voor kinderen 11 tips en taalspelletjes

Op de Pinterest pagina Bon Dia Tarragona vind je een bord met de naam: Spaans voor beginners. Hier verzamel ik dus tot de verbeelding sprekende leerposters met Spaanse woorden, uitdrukkingen en zinnen. Om zelf te verzamelen, uit te printen en op te hangen waar je maar wilt.

Oh ja, wil je ook Catalaanse basiswoorden en zinnen leren? Check dan mijn Pinterestpagina met pins die je op weg helpen met Catalaans voor beginners.

7. Spaans leren voor kinderen | Handige Spaanse App

Spaans leren voor kinderen 11 tips en taalspelletjes

Ik downloadde ‘m voor onze meiden, maar inmiddels is Fun Easy Learn Español ook één van mijn favoriete Apps. Wanneer ik in de wachtkamer van de dokter zit of bijvoorbeeld in de rij sta voor de kassa in een Spaanse supermarkt, vergroot ik in de verloren tijd graag mijn Spaanse woordenschat. Drie levels, 6000 woorden in 140 verschillende thema’s. Het duurt echt wel even voor je bent uitgeleerd met deze GRATIS App.

8. Spaans leren met kinderen | Er was eens…

Sprookjes, wie is er niet groot mee geworden? Op Grimm Stories zijn de bekendste sprookjes van de Gebroeders Grimm verzameld in verschillende talen.  Om zelf te lezen, voor te lezen of samen te luisteren. En vergeet vervolgens niet de Nederlandse versie met de Spaanse tekst te vergelijken.

Spaans leren voor kinderen

9. Spaans leren voor kinderen | Voorlezen

Ken je Rupsje Nooit Genoeg? In het Spaans heet deze veelvraat La Oruga Muy Hambrienta.

10. Spaans leren voor kinderen | Sesamstraat

Pino, Kermit de Kikker en Koekiemonster, onze jeugdhelden kennen ze ook in Spanje. www.sesamo.com  is dus Sesamstraat in het Spaans. Maar op deze site vind je naast funny filmpjes voor de allerjongsten, bovendien ook heel veel leuke Spaanse taalspelletjes.Spaans leren voor kinderen Spaanse taalspelletjes

Meer tips om Spaans te leren? Lees ook mijn pagina Zelfstudie Spaans | 50 tips

Studieboeken algemeen

11. Spaans leren voor kinderen | Vakantie tip!

Bij ons ligt Jippi naar Spanje standaard in de auto en is speciaal geschreven voor kinderen. Bovendien staat dit supergrappige reisboek boordevol met Spaanse taalspelletjes en handige weetjes over Spanje. Petra tipt! Ook leuk en leerzaam voor ouders.

Spaans leren voor kinderen | Spaanse les voor kinderen

Spaans leren voor kinderen | 3 bonustips

1. Spaans leren met kinderen | Spaanse kinderliedjes

Que llueva, que llueva
la vieja de la cueva
los pajaritos cantan
las nubes se levantan

Als kinderen iets onthouden, zijn het wel kinderliedjes. Samen Spaanse liedjes zingen is dus ook een manier om Spaans te leren aan kinderen.  Op Canciones cortas para niños vind je 101 Spaanse kinderliedjes (waarvan we bovendien ook sommige liedjes in het Nederlandse kennen. Que Llueva is bijvoorbeeld – Het regent. Op deze website staan bovendien de liedjes in het Spaans en Engels, zodat jullie ze met een beetje hulp van Youtube samen kunnen meezingen.Spaans leren voor kinderen

2. Spaans leren voor kinderen | Plak plak plak

Van de keuken (la cocina) tot de bank (la cama) en de muur (la pared)… zoek op internet of in boeken naar de Spaanse vertalingen van alles wat je in en om huis tegenkomt, schrijf de woorden op een post-it en plak, plak, plak.

Spaans leren voor kinderen post it

Wil jij ook Spaans leren? Lees mijn blog met 50 tips om snel en makkelijk Spaans te leren. Talenknobbel niet nodig 😉

3. Spaans leren voor kinderen | Teken je slim

Onze meiden houden heel erg van tekenen. Maar wanneer ze geen zin hadden om Spaanse woordjes te stampen, gaf ik hen de opdracht kleding, fruit, meubilair of wat dan ook na te tekenen en vervolgens  zochten ze zonder morren de Spaanse vertaling op.Spaans leren voor kinderen tekenen

Heb jij nog tips om Spaans te lezen aan kinderen? Super als deze met mij en de lezers van deze blog wilt delen

Geef een reactie / Deel jouw reistips

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.