Kamperen? Mij niet gezien. Want geklooi met rollen wc-papier. Want slechte nachten door luchtbedden die langzaam leeglopen en luidruchtige buren. Want in de rij voor de douche met een piesstraaltje. Want met een teiltje vieze vaat richting wasplaats en klamme kleding na een fikse regenbui. Alles behalve ingrediënten voor een relaxte vakantie. Maar dan krijg je kinderen en ga je overstag. En dan kom je tot de ontdekking dat het allemaal best blijkt mee te vallen met die krampeer-ellende.

Charme camping Tarragona

Noord Spanje moest het worden. Niet al te ver van mijn geliefde Barcelona. Niet te toeristisch ook, kleinschalig en gezellig. En nog te rijden (17 uur vanuit Noord Holland). Ik zocht op charme camping Catalonië en charme camping Tarragona. En zo kwam ik terecht op de website van een heel kleurrijke Pippie Langkous camping in de Catalaanse provincie Tarragona. Dat we inmiddels op een kwartier rijden van deze camping wonen, zegt genoeg 🙂

Benieuw naar deze en andere bijzondere charme campings in de provincie Tarragona? Lees snel verder!

Kamperen in Tarragona

Wil jij kamperen in Catalonië? Ben jij op zoek naar een gezellige charme camping in de provincie Tarragona? Op deze pagina deel ik mijn favoriete charme campings in Tarragona. Plus alle extra’s op een rij. En een link voor meer info en boeken. Fijne vakantie alvast.

Charme camping Tarragona

Charme Camping Tarragona | Kamperen in Tarragona | familiecamping Tarragona | Kamperen in Catalonië

Camping Las Palmeras in Tarragona
Deze charme camping in Tarragona is gezellig, netjes en duurzaam. Ook fijn zijn de ruim opgezette kampeerplekkenn. De familiecamping ligt in een prachtig natuurlandschap, aan Playa Larga en de Middellandse zee. Mijn favoriete steden het Romeinse stad Tarragona en het modernistische Reus liggen om de hoek. En geloof me, vooral tijdens de zomer maanden kun je in deze steden feesten tot je erbij neervalt. Oh ja, en ook leuk pretpark PortAventura ligt ook in de buurt.

Familie camping aan de Middellandse zee – ruime plekken voor tent, caravan of camper – verhuur lodges – verhuur bungalows 4, 5 of 6 personen – groot zwembad met uitzicht op Playa Larga – sportvelden- restaurants – miniclub – supermarkt en wasruimte.

Meer info en boeken charme camping Las Palmeras Tarragona

Charme camping l’Ampolla

Charme Camping Tarragona | Kamperen in Tarragona | familiecamping Tarragona | Kamperen in CataloniëCamping Ampolla Playa
Kleinschalige familiecamping van een Nederlandse eigenaar. Deze charme camping is afgelopen winter grootst verbouwd en uitgebreid met een superluxe zwembad en sportvelden. Bovendien ligt deze gezellige familiecamping aan de Middellandse zee en op loopafstand van het gezellige vissersdorp l’Ampolla en mijn favoriete baaien Cap Roig en platja Santa Llucia.

Middelgrote camping – restaurant – campingwinkeltje – aan het strand – discotheek ik de buurt – aan de rand van de Ebo Delta – nieuw zwembad en sportvelden.

Meer info en boeken charme camping Ampolla Playa

Charme camping l’Amettla de Mar

Charme Camping Tarragona | Kamperen in Tarragona | familiecamping Tarragona | Kamperen in CataloniëCamping Ametlla de Mar 
Deze charme camping heeft maar liefst vier zwembaden en twee privé kiezelstranden. Ook voor jongeren valt genoeg te beleven. De baai voor de camping is de ideale snorkelplek. Sterker, deze charme camping een eigen duikschool. Het authentieke vissersdorp l’Ametlla de Mar ligt op loopafstand van de camping. Het dorp is bovendien de enige plek aan de Spaanse kust waar je tegen betaling kunt zwemmen met megagrote tonijnen. (En ja, dat is spannend)

Middelgrote familie camping aan zee

Meer info en boeken charme camping Ametlla de Mar

Charme camping El Perello

Charme camping Tarragona | familiecamping Tarragona | Kamperen in Catalonië

Camping Casa Valerosa
Kamperen is hartstikke leuk, zeker met jonge kinderen. Niet alleen de meiden hadden de tijd van hun leven op camping Casa Valerosa, wij genoten minstens zo hard. Van de rust, van de vrijheid, van het mooie weer, van buiten leven, van de overweldigend mooie natuur, ver weg van alles en iedereen.  No Stress. Maar ook van de kneuterige gezelligheid. Dat we hier twee keer vakantie vierden en nu in dezelfde regio wonen, zegt genoeg.

Mini camping. Max 18 plaatsen. Klein zwembad. Vooral leuk voor ouders met jonge kinderen. Gezellige chaos. Casa Valerosa ligt in een olijfgaard, in het binnenland, van El Perello. Deze charme camping ligt op ongeveer een kwartier rijden van het dorp en de Middellandse zee. Wifi beperkt.

Eigen tent / camper / huurtenten / huurcaravans
Meer info charme camping Casa Valerosa in El Perello

Outdoor algemeen

Kamperen in Tarragona?

Wat is jouw favoriete charme familiecamping in Tarragona? En wat maakt deze charme camping speciaal?

*** Houd deze pagina in de gaten. Wanneer ik een leuke charme camping ontdek in de provincie Tarragona, verschijnt ie vanzelf op deze pagina. Laatste update 27-06-2018
Geef een reactie / Deel jouw reistips