Het leven maakt soms rare sprongen. Zo wordt de wereldberoemde architect Antoni Gaudi – de ontwerper van onder andere de Sagrada Família – op een kwade dag in 1926 in Barcelona aangereden door een tram. Niemand is getuige van het ongeluk. Pas uren na de botsing wordt architect Antoni Gaudi bewusteloos langs de kant van de weg gevonden.

Antoni Gaudi | De pechvogel
Antoni Gaudi heeft geen papieren op zak. Bovendien ziet de beroemde architect er die dag nogal sjofel uit. Geen taxichauffeur wil de zwaargewonde Catalaanse architect naar een ziekenhuis brengen. Uiteindelijk belandt Antoni Gaudi in een armenhospitaal.

Antoni Gaudi | De eigenwijze

Was Antoni Gaudi niet zo eigenwijs geweest, had hij waarschijnlijk langer geleefd. Maar wanneer hij een dag na het ongeluk door een collega in het armenhospitaal wordt gevonden, weigert hij zich te laten overplaatsen naar een dure kliniek. Uiteindelijk sterft Antoni Gaudi drie dagen later op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van zijn verwondingen.

Antoni Gaudi | de Architect

Architect Antoni Gaudi werd geboren in de modernistische stad Reus en het is dus niet zo gek dat Reus een speciaal museum aan de wereldberoemde architect heeft gewijd. Gaudi Centre in Reus is een klein, maar fijn en kleurrijk museum.

Gaudi Museum Reus

Onlangs bezocht ik het Gaudi museum in Reus met mijn meiden. En hoewel het Gaudi museum Reus geen kinderspeurtocht in de aanbieding heeft, vermaakten Marvy en Pippa zich prima en keken ze – net als ik trouwens – hun ogen uit
SRC Reizen | Modernisme in Catalonie | Ontdek Gaudi | Gaudi Experience
SRC Reizen organiseert een bijzondere kunstreis, waarin je onderdompelt in het modernisme en het leven en werk van Gaudi.

De stier? Kunst of pure kitsch?

Gaudi museum in Reus

Allereerst worden op twee levensgrote videomuren films vertoond over het leven van Antoni Gaudi en Gaudi’s architectuur. Ik weet niet hoe het zit met die van jou, maar onze kinderen zijn snel tevreden wanneer ze een film mogen kijken. En video’s die Gaudi museum in Reus worden vertoond zijn een groot kleurfestijn. De meiden roepen wel tien keer ‘wow en wauw.’

Antoni Gaudi | Inspiratiebron

Antoni Gaudi ‘s grootste inspiratiebron was de natuur. Wat ik echt heel mooi vond waren de levensgrote foto, die als inspiratie dienden voor zijn architectonische hoogstandjes. Wist je bijvoorbeeld dat cipressen als inspiratie dienden voor de vier puntige torens van de Sagrada Familia? Dat en nog veel meer ontdek je in het Gaudi museum in Reus.

*** Hotel boeken in Reus

1. Hotel Centrum Reus – klein hotel in het historische centrum van Reus.
2. Brea’s Hotel  – ligt tegenover het congrescentrum en op 5 minuten rijden van de luchthaven.
3. Hotel Gaudi – Ligt in het winkelgebied van Reus een aan de modernistische kunstroute.

Gaudi museum Reus | Antoni Gaudi | Modernisme in Reus | Gaudi Centre Reus | Gaudi's architectuur
Gaudi Centre Reus, van buiten modern en strak, binnen overheersen organische vormen en kleur, kleur en kleur.

Gaudi museum in Reus

Gaudi museum Reus is een eerbetoon aan de beroemdste architect van de stad. Het Gaudi Centre houdt zich bezig met het leven en het werk van Antoni Gaudi.  Je ontdekt er de geheimen van de genie Gaudi, maar komt ook alles te weten over zijn belangrijkste werken. Zelfs wanneer je bekend bent met Gaudi’s werk, valt in Gaudi museum in Reus nog genoeg te ontdekken.

Vind meer hotels in Reus

Booking.com

Praktische informatie

WAT: Gaudi Centre in Reus
WAAR: Plaça del Mercadal 3 in Reus
TOEGANGSPRIJZEN: tot 8 jaar: gratis | van 9 tot 15 & 65+: € 5 | 16 tot 64: € 9
OPENINGSTIJDEN:

Werkdagen Zondag & Feestdagen

01/01 – 14/06
16/09 – 31/12

10.00 – 14.00 h
16.00 – 19.00 h

10.00 – 14.00 h
15/06 – 15/09
10.00 – 20.00 h

10.00 – 14.00 h

Welk ontwerp van architect Antoni Gaudi is jouw favoriet?

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.