Voor onze emigratie, kende ik de binnenstad van Barcelona al best goed. Sterker, Barcelona was mijn eerste Citytrip Spanje. En ook mijn tweede en zelfs derde Spaanse stedenstrip ging naar de hoofdstad van Catalanië. Daarna was Valencia aan de beurt. Maar dat was het wel zo’n beetje, mijn ervaring met Spaanse stedentrips.

Citytrippers Spanje

Nu, na ruim vier jaar wonen in Spanje, weet ik beter. Ons nieuwe thuisland barst van de mooie steden, met elk een eigen karakter. Mijn nieuwe top 3 is tegenwoordig: Madrid, San Sebastian en Zaragoza. Of nee, toch Santander.  Alhoewel, Alicante en Bilbao toch ook verrassend leuk zijn. Of Vigo. Zo jammer dat wij deze Spaanse stad pas de laatste avond van onze roadtrip Galicia ontdekten. En dan zijn we nog niet eens in het zuiden van Spanje geweest. Hoog op mijn verlanglijst een stedentrip Malaga en een citytrip Sevilla.

Spaanse Stedentrips

Op Citytrip Spanje deel ik links naar blogs die ik maakte naar aanleiding van onze Spaanse stedentrips. Met lekker veel persoonlijke tips en natuurlijk mooie foto’s, om alvast in de vakantiestemming te komen. En om je te helpen een keuze te maken bij het boeken van jouw volgende Spaanse citytrip. PS. Laat je me weten welke Spaanse stad het wordt?

Spaanse stedentrips

Stedentrips

Van de volgende steden verschijnen nog Spaanse Citytrip Blogs

Stedentrip Reus Catalonië | Spaanse stedentrips

De zo goed als autoloze binnenstad van Reus is een openluchtmuseum. Maar de geboortestad van de wereldberoemde architect Gaudi heeft meer te bieden dan de kunstige en kleurrijke modernistische gevels.  ‘Klein Parijs’ is ook een shopwalhalla en man wat kan je in Reus geweldig lekker eten.

Spaanse stedentrip | Zalig Zaragoza

Ontdek Zaragoza

In Zaragoza – een beetje de vergeten hoofdstad van de provincie Aragon – staat Palacios de la Aliaferia, het mooiste Moorse bouwwerk buiten Andalusië. In Zaragoza ligt ook het grootste plein, naast een immense kathedraal. Ook hier geen gebrek aan Romeinse overblijfselen. Maar het allerleukst is de kruipdoorsluipdoor wijk El Tubo, waar echt fantastisch kan eten, borrelen, eten en had ik al gezegd eten?

Spaanse Stedentrips Spanje | Booming Bilbao

Ontdek Bilbao in Spaans Baskenland

Kunstparadijs Bilbao in de heuvels van Baskenland. Wereldberoemd vanwege het Guggenheim Museum, waarvan er maar vier zijn in heel de wereld. Maar het ruige Bilboa is zeker zo geliefd om de mooie stranden, de overheerlijke lokale keuken en de waanzinnige surfmogelijkheden.  Nog niet ontdekt door het massatoerisme- en nu maar hopen dat dat zo blijft.

Citytrip Spanje | Provincie Cantabrië

Citytrip Santander Stedentrip Spaanse Steden

De grootste stoet toeristen trekt in de zomer naar de zuidelijke stranden, maar Spanjaarden doen het net andersom. Zij trekken naar het noorden, naar Santander bijvoorbeeld. Want daar is het weer zomers een stuk aangenamer. De stranden, de kliffen, het nabijgelegen natuurpark Picos de Europa in combinatie met moderne architectuur, fijne restaurants, supermooie winkels en en en…. ja je leest het goed,
We LOVE Santander.