Voor onze emigratie, kende ik de binnenstad van Barcelona al best goed. Sterker, Barcelona was mijn eerste Citytrip Spanje. En ook mijn tweede en zelfs derde Spaanse stedenstrip ging naar de hoofdstad van Catalanië. Daarna was Valencia aan de beurt. Maar dat was het wel zo’n beetje, mijn ervaring met Spaanse stedentrips.

Citytrippers Spanje

Nu, na ruim vier jaar wonen in Spanje, weet ik beter. Ons nieuwe thuisland barst van de mooie steden, met elk een eigen karakter. Mijn nieuwe top 3 is tegenwoordig: Madrid, San Sebastian en Zaragoza. Of nee, toch Santander.  Alhoewel, Alicante en Bilbao toch ook verrassend leuk zijn. Of Vigo. Zo jammer dat wij deze Spaanse stad pas de laatste avond van onze roadtrip Galicia ontdekten. En dan zijn we nog niet eens in het zuiden van Spanje geweest. Hoog op mijn verlanglijst een stedentrip Malaga en een citytrip Sevilla.

Spaanse Stedentrips

Op Citytrip Spanje deel ik links naar blogs die ik maakte naar aanleiding van onze Spaanse stedentrips. Met lekker veel persoonlijke tips en natuurlijk mooie foto’s, om alvast in de vakantiestemming te komen. En om je te helpen een keuze te maken bij het boeken van jouw volgende Spaanse citytrip. PS. Laat je me weten welke Spaanse stad het wordt?

Stedentrips

Spaanse stedentrips | Trio Citytrip Reus Tortosa Tarragona

Tarragona, Reus en Tortosa zijn niet de grootste steden in Spanje, maar liggen heel dicht bij elkaar. Deze drie steden dan ook bij uitstek geschikt als Trio Stedentrip Spanje. Modernisme, Renaissance en het Romaans Hispania.

Stedentrip Reus Catalonië | Spaanse stedentrips

De zo goed als autoloze binnenstad van Reus is een openluchtmuseum. Maar de geboortestad van de wereldberoemde architect Gaudi heeft meer te bieden dan de kunstige en kleurrijke modernistische gevels.  ‘Klein Parijs’ is ook een shopwalhalla en man wat kan je in Reus geweldig lekker eten.

Ontdek Tortosa in Catalonië

Wanneer plannen worden gesmeed voor een citytrip in Catalonië denkt niemand aan Tortosa. Gek eigenlijk, want in de tijd dat Tortosa nog Dertosa heette, was dit één van de belangrijkste steden van Romaans Hispanje en een handelsplaats met rijke burgerij. Waar wacht je nog op?
ONTDEK TORTOSA

Ontdek Tarragona Catalonië

Tarraco – zoals Tarragano tijdens de middeleeuwen werd genoemd – was ooit de belangrijkste stad in Romeins Hispania. In Part Alta vind je veel belangrijke Romeinse bouwwerken, waaronder Circo Roma, het amfitheater. Tarragona is een echte cultuurstad. Zowel zomers als in de winter organiseert de stad geweldige feesten. Oh ja, Tarragona ligt aan zee. Ingrediënten genoeg voor een fantastische citytrip. Waar wacht je nog op ONTDEK TARRAGONA

Spaanse citytrip Madrid | Het New York van Spanje

Citytrip Madrid | Spaanse stedentrips

Mama Mia Madrid, wat een een wereldstad. Een Spaanse stedentrip Madrid moet gewoon op je bucketlist. De bijzondere gevels behangen met gietijzeren trappen in de bruisende gaywijk Chueca doen me denken aan Soho Londen. De gezellige straatjes vol vintage- en hipsterwinkeltjes en de muren gekleurd door graffiti in Malasaña lijken op die in Berlijn. Dus waar wacht je nog op
ONTDEK MADRID

Top logeerplek voor jouw stedentrip Madrid
Klik op de collage voor meer info en boeken van dit heerlijke en redelijk geprijsde hostel in hartje Madrid

Spaanse stedentrip | Zalig Zaragoza

Ontdek Zaragoza

In Zaragoza – een beetje de vergeten hoofdstad van de provincie Aragon – staat Palacios de la Aliaferia, het mooiste Moorse bouwwerk buiten Andalusië. In Zaragoza ligt ook het grootste plein, naast een immense kathedraal. Ook hier geen gebrek aan Romeinse overblijfselen. Maar het allerleukst is de kruipdoorsluipdoor wijk El Tubo, waar echt fantastisch kan eten, borrelen, eten en had ik al gezegd eten?

Spaanse Stedentrip | Smashing San Sebastian

Ontdek San Sebastian in Spaans Baskenland

Het mondaine San Sebastian voelt een beetje zoals Nice. Het is bijna onmogelijk om niet meteen verliefd te worden op deze Baskische badplaats met de mooiste stadsstranden van Europa. Een ideale bestemming voor een Spaanse stedentrip en een strandvakantie. Waar wacht je nog op? ONTDEK SAN SEBASTIAN

Citytrip Spanje | Ontdek San Sebastian met kinderen

Ontdek San Sebastian met kinderen

San Sebastian met kinderen? Is top! Ik hoor je denken: Op stedentrip met (jonge) kinderen? Shoppen, terrasje hier, restaurantje daar, slenteren, dat vinden kinderen toch niet leuk? Nou geloof me, wel in San Sebastian. Zelfs onze ‘Pippa-ik-ben-9-en-ik-houd-niet-van-winkelen-en-dus-niet-van-de-stad’ heb ik tijdens onze familievakantie San Sebastian geen één keer horen klagen. Waar wacht je nog op? ONTDEK Sebastian met Kinderen – 11 tips

Spaanse Stedentrips Spanje | Booming Bilbao

Ontdek Bilbao in Spaans Baskenland

Kunstparadijs Bilbao in de heuvels van Baskenland. Wereldberoemd vanwege het Guggenheim Museum, waarvan er maar vier zijn in heel de wereld. Maar het ruige Bilboa is zeker zo geliefd om de mooie stranden, de overheerlijke lokale keuken en de waanzinnige surfmogelijkheden.  Nog niet ontdekt door het massatoerisme- en nu maar hopen dat dat zo blijft.

Citytrip Spanje | Provincie Cantabrië

Citytrip Santander Stedentrip Spaanse Steden

De grootste stoet toeristen trekt in de zomer naar de zuidelijke stranden, maar Spanjaarden doen het net andersom. Zij trekken naar het noorden, naar Santander bijvoorbeeld. Want daar is het weer zomers een stuk aangenamer. De stranden, de kliffen, het nabijgelegen natuurpark Picos de Europa in combinatie met moderne architectuur, fijne restaurants, supermooie winkels en en en…. ja je leest het goed,
We LOVE Santander.

Petra tipt! Heb je een week de tijd of langer? Dan zijn San Sebastian, Bilbao en Santander heel goed te combineren als roadtrip langs de Golf van Biskaje.