Stedentrip San Sebastian in 30 foto’s. San Sebastian in Spaans Baskenland is gegarandeerd liefde op het eerste gezicht. En geloof me wanneer ik zeg dat ik aardig wat stedentrips heb gemaakt in mijn leven.  Dat ik heel veel mooie steden heb gezien. Maar het mondaine San Sebastian in Spaans Baskenland heeft iets speciaals.

SRC Reizen | Citytrip San Sebastian | Stedentrip San Sebastian
4 dagen San Sebastian en Bilbao vraag de brochure van SRC reizen aan.

Citytrip San Sebastian in 30 foto’s

Ken je de uitdrukking: één foto zegt meer dan 1000 woorden? Nou, dan weet je met 30 foto’s genoeg. Op naar Spaans Baskenland voor een citytrip San Sebastian.

Ik snap best waarom de Spaanse aristocratie en een legertje beroemdheden een pied-a-terre hebben in deze noord Spaanse badplaats. Neem alleen de mooiste baai in heel Europa.

Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian
1. Playa de la Concha – Stedentrip San Sebastian Concha betekent schelp in het Spaans. Playa de la Concha is het schelpvormige strand van San Sebastián. De Concha baai is een van de redenen dat Spaanse rich and famous een zomerresidentie hebben in San Sebastian in Spaans Baskenland.
Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian
2. Monte Urgull – gefotografeerd vanaf Playa de la Concha – is de heuvel ten noorden van Parte Vieja (de oude stad) en de vissershaven. Op de top staat Castillo de La Mota. Ooit een klooster nu een museum. Maar indrukwekkender vind ik het 30 meter hoge Christusbeeld Sagrado Corazón.

Citytrip San Sebastian in 30 foto’s

Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian
3. Playa de la Zurriola – stedentrip San Sebastian in 30 foto’s Vanaf een uitkijkpunt op Monte Urgull heb je goed zicht op Playa de la Zurriola. De derde baai van San Sebastián staat bovendien bekend om de krachtige golven en is daarom erg populair bij surfers.

Download hier meer info over surfen in Baskenland.

Oh ja en als je gaat surfen in San Sebastian, don’t forget ……
Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian
4. San Telmo Museum – Citytrip San Sebastian Aan de voet van Monte Urgull vind je San Telmo Museum. De collectie van het museum bevat meer dan 26.000 archeologische, historische en fotografische kunstwerken uit de Baskische cultuur.
Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian
5. De oude vissershaven – stedentrip San Sebastian in 30 foto’s Kleurige bootjes en fotogenieke gevels. Een wandeling door de oude vissershaven van San Sebastian is absoluut geen straf.
Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian
6. Lekkerbekken – Houd je van vis? Dan ben je in San Sebastian ook op je plek. Langs de kade aan de kant van Monte Urgull vind je heel veel goede visrestaurants.

Hotel María Cristina *****
Beroemdheden als Alfred Hitchcock en Mick Jagger logeerden in dit aristocratische hotel in de buurt van het Kursaal. Bovendien staat het imposante Hotel María Cristina staat symbool voor de glorie van de Belle époque, begin vorige eeuw. Tijdens het jaarlijkse filmfestival logeren in María Cristina voornamelijk filmsterren.

Stedentrip San Sebastian | in 30 foto’s

Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian
7. Aquarium – Vis bekijken kan ook in het oceanografische museum. Bovendien staat het aquarium van San Sebastian bekend als één van de mooiste van Europa. Indrukwekkend is de onderwatertunnel met duizend vissoorten zeker. En dan die haaien die boven je hoofd zwemmen. Hoe cool is dat!

Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian
8. Het Kursaal – Citytrip San Sebastian El Palacio de Congresos y Auditorio – Kursaal is niet te missen in San Sebastian. Het ultramoderne congresgebouw is in de avond op haar mooist. Dan zijn de glazen gevels versierd met gekleurd licht of immense reclameboodschappen.
Stedentrips
Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian
9. Parte Vieja – Typisch straatbeeld tijdens een stedentrip San Sebastian.

Ontdek San Sebastian in 30 foto’s

Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian
10. Basilica de Santa María del Coro – De barokke kerk met gotische en neoklassieke elementen, werd in 1774 voltooid. De kerk is gewijd aan de patroonheilige van de stad: Virgen del Coro. Het weelderige voorportaal is een echt blikvanger.
Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian
11. Shop till you drop – De Basken zelf noemen hun stad Donostia. Naast paradijselijke stranden en kan je in San Sebastian ook heel goed shoppen. Winkels waar ik hebberig van word liggen vooral in de wijken Centro en Gros. In Parte Vieja zie je vooral winkels die op de toeristen gericht, surfshops en de bekende merken.

Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian 12. Pinxos walhalla – Citytrip San Sebastian
Een culinair hoogtepunt en niet te missen zijn de vele pintxosbars in Parte Vieja in San Sebastian.

Keukenprinses? Hier vind je de lekkerste pinxos & tapasrecepten.

Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian 13. Zoetekauw – Stedentrip San Sebastian
En ook liefhebbers van patisserie komen aan hun trekken in San Sebastian in Spaans Baskenland.

San Sebastian in 30 foto’s. Welke foto spreekt jou het meest aan?

Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian 14. Plaza de la Constitución – Citytrip San Sebastian in 30 foto’s
In het hart van Parte Vieja lig een charmant plein met arcaden en huizen met blauwe en oranje luiken. Het plein is het kloppend hart van de stad en vaak het decor van festivals en concerten.Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian 15. Plaza de la Constitución – Citytrip San Sebastian
Zie je de nummers onder de balkons? Het zijn de overblijfselen uit de tijd dat Plaza de la Constitución  nog als stierenvechtersarena werd gebruikt. Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian 16. Surfers paradijs – Citytrip San Sebastian
Door de sterke wind en natuurlijke windtunnels zijn de golven bij strand . De regio  is dan ook een trekpleister voor surfers van alle windhoeken en dit is dan ook een alledaags plaatje uit San Sebastian.Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian 17. Parte Vieja – stedentrip San Sebastian
Het oude centrum van San Sebastián, waar je in echt elk restaurant goed kunt eten, is makkelijk beloopbaar en ligt aan de voet van de Monte Urgull vlakbij het strand. Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian 18.Culinair mekka – Citytrip San Sebastian in 30 foto’s
 San Sebastian in Spaans Baskenland is een culinair mekka. De badplaats wordt geroemd om zijn keuken en beschouwd als een van de interessantste, culinaire regio’s ter wereld. Niet voor niets vind  je in San Sebastian per vierkante kilometer de meeste*** restaurants te wereld.

Citytrip San Sebastian Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian
Ook regent het vaker dan in andere delen van Spanje. Maar dat is dan ook het enige minpunt.

Aklarre, Arzak en het restaurant van meesterkok Martin Berasategui in San Sebatian zijn zelfs goed voor maar liefst 3 Michelin sterren.19. Gematigd zeeklimaat – stedentrip San Sebastian

San Sebastian in Spaans Baskenland heeft een gematigd zeeklimaat, dat sterk wordt beïnvloed door de  ligging aan de Golf van Biskaje en de Atlantische Oceaan. Hierdoor liggen de gemiddelde temperaturen in San Sebastian net iets lager dan in de kustplaatsen aan de Middellandse Zee. Citytrip San Sebastian Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian 20. Zien en gezien worden – Citytrip San Sebastian
Een mooie wandeling maak je vlak voor zonsondergang over de promenade in de Concha-baai, die begint bij het ayuntamiento (stadhuis) en eindigt bij de hangende tuin van Palacio Miramar. Citytrip San Sebastian Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian 21. Straatartiesten – Citytrip San Sebastian
Onder de boulevard in de concha baai vind je een enorme galerij, waar straatartiesten bij slecht weer hun kunsten vertonen.
Citytrip San Sebastian Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian 22. MiramArt – Citytrip San Sebastian
Via de kleurige voetgangerstunnel onder de tuin van palacio Miramar – werk van de Baskische kunstenaar Víctor Goikoetxea – bereik je familiestrand playa de Ondarreta.

Leestip! Retour San Sebastian. Opgroeien met een vader in de verte. Grote vragen van schrijfster Sarah de Mul, worden beantwoord in kleine verhalen.

Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian 23. Skyline – stedentrip San Sebastian
Kijk nou toch die skyline, dat is nog eens wat anders dan de spuuglelijke torenflats die je meestal ziet in badplaatsen. De torens die je ziet zijn die van Seminario de Donostia San Sebastián.
Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian 24. Playa de Ondarreta – Citytrip San Sebastian
Het tweede strand van San Sebastián ligt links van Playa de la Concha en is 600 meter. Op dit familiestrand vind je meerdere xiriguito’s en speeltoestellen. Je kunt er pootjebaden bij de rotsen en  de zomermaanden staat er zelfs een heus zwembad op het zand. Citytrip San Sebastian in Spaans Baskenland | stedentrip San Sebastian 25. Kabeltram – Citytrip San Sebastian in 30 foto’s
Monte Igueldo is de hoogste berg in San Sebastian. De leukste manier om de top van Monte Igueldo te bereiken is met de funicular, een authentieke kabeltram, die niet dagelijks rijdt. Wandel volgens weer naar beneden en geniet van de mooie villa’s die je op je weg terug tegenkomt. Citytrip San Sebastian Spaans Baskenland 26. Isla de Santa Clara – Citytrip San Sebastian
Wie Isla de Santa Clara wil bezoeken, kan in de vissershaven de rode of de blauwe veerboot nemen. De blauwe lijn volgt de toeristische route en doet er 25 minuten over, kies je voor de rood, ben je in 10 minuten op plaats van bestemming.Citytrip San Sebastian Spaans Baskenland 27. Picknicken – stedentrip San Sebastian
In de zomer loopt de Concha-baai vol met motorbootjes en luxueuze jachten, die voor de lunch vaak aanmeren op Isla de Santa Clara. Op het eiland zijn verschillende picknickplekken ingericht, maar er is ook een cafetaria, waar ze simpele, maar prima maaltijden serveren, tegen een schappelijke prijs.Citytrip San Sebastian Spaans Baskenland 28. Pootje baden in de papagaaisbek- Citytrip San Sebastian
De zee aan de kant van playa de Ondaretta is kalmer, vanwege de ligging tegenover Isla de Santa Clara. Bovendien ligt het familiestrand tegen Monte Igueldo. Is het eb bereik je via Pico de Loro – een smalle overgang van rotsen – makkelijk het Concha-strand. Tijdens vloed verdwijnt ‘de Pagegaaisbek’ in de golven.29. Monte Igueldo – stedentrip San Sebastian in 30 foto’s
Op Monte Iguelodo ligt het oudste amusementspark van San Sebastian in Spaans Baskenland (1911), Volgens velen heeft dit pretpark z’n beste tijd gehad. Maar smaken verschillen, want ik vind het kneuterige juist wel wat hebben. En eerlijk? Heb jij ooit zo’n mooi uitzicht gehad vanuit je bootje?

 Lees ook mijn blog: San Sebastian met kinderen – 11 tips

Citytrip San Sebastian Spaans Baskenland30. Vive les Vacances – stedentrip San Sebastian
Waar wacht je op? Vind hier snel goedkope tickets voor een stedentrip San Sebastian

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Petra tipt! Fijne Hotels in San Sebastian

Akelarre – Relais & Châteaux *****
Veel moderner is Akelarre – Relais & Chateaux. Kijk nou toch eens wat een uitzicht! Zo wil ik elke dag wel wakker worden.

Mercure Monte Igueldo ****
Dit hotel ligt in een schilderachtige omgeving op de berg Igueldo en kijkt uit op de baai van San Sebastian. De kabelbaan brengt je in enkele minuten naar het strand.

Goedkope hotels in San Sebastian

Pension Uremea **
Veel goedkoper, maar minstens zo voortreffelijk is Pension Uremea in het hart van de stad. Deze accommodatie wordt door reizigers beoordeeld als beste prijs-kwaliteit locatie in heel San Sebastian!

Hotel Arima ***
Nog zo’n pareltje in San Sebastian en heel betaalbaar is Hotel Arima.
Elke kamer in dit moderne en stijlvolle ingerichte hotel is uitgerust met geluidsisolatie, airconditioning, flatscreen-tv, gratis WiFi en een eigen badkamer met gratis toiletartikelen. Om de hoek zit Tilia Deli & Café en in de zomer kun je gebruik maken van het buitenbad.

Hotel voor hondenliefhebbers

Irenaz Resort Hotel **
Wil jij per sé je hond meenemen op vakantie? Geen punt, want in dit resort doen ze helemaal niet moeilijk over honden. Irenaz ligt aan het recreatiegebied Miramón-park en op 2,5 kilometer van de binnenstad van San Sebastian.

Vind meer hotels in San SebastianBooking.com

***Wil je in het hoogseizoen (juli & augustus) overnachten in San Sebastian, houd dan rekening met t je relatief hoge kamerprijzen. De vraag naar hotelkamers is (vooral in deze periode) groot en de de bezettingsgraad hoog

Spanje autohuur

Handig! Reisgidsen & plattegronden San Sebastian

Evenementen in San Sebastian

Fietsen in San Sebastian

Goed nieuws voor ons Hollanders. San Sebastian is een fietsstad bij uitstek. De vele fietspaden in de stad maken San Sebastian uitermate geschikt om per fiets te ontdekken.

Baja Bikes organiseert dagelijks fietstochten met gids, waarbij je op een snelle en leuke manier veel over San Sebastian te weten komt. Maar zelf erop uit met een huurfiets, kan natuurlijk ook! Boek hier alvast een huurfiets.

Citytrip San Sebastian Stedentrip San Sebastian in Spaans Baskenland in 30 foto's

Meer Citytrips Spanje? Je vindt ze hier!

Praktische informatie

Waar ligt San Sebastian?
San Sebastian in Spaans Baskenland, ligt aan de Golf van Biskaje. Grote steden in de buurt van de badplaats zijn Bilbao  (100 kilometer), Pamplona (83 kilometer) en Zaragoza (260 kilometer).

Weetje
Basken zijn – net als Catalanen overigens – een zeer eigenzinnig volk en meer dan trots op hun eigen cultuur. Dus noem een Bask geen Spanjaard, want dan krijg je het waarschijnlijk met hem aan de stok. Maar anders dan in de rest van Spanje beslissen Basken zelf over hun inkomstenbelasting, onderwijs en gezondheidszorg.

Heb jij nog leuke tips voor een stedentrip San Sebastian?

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.