San Sebastian met kinderen? San Sebastian met tieners? Doen! Ik hoor je denken: Op stedentrip met vooral (jonge) kinderen is een no go? Shoppen, slenteren, terrasje pakken. En vervolgens weer slenteren, restaurantje pakken en museum bezoeken. ,Dat vinden kinderen toch niet leuk? Nou geloof me, wel in San Sebastian. Zelfs onze ‘Pippa-ik-houd-niet-van-winkelen-en-dus-niet-van-de-stad’ heb ik tijdens onze familievakantie San Sebastian, geen één keer horen klagen.

Familievakantie San Sebastian

Een stedentrip met kinderen is een kwestie van geven en nemen. ‘We doen eerst wat leuks voor jullie en daarna mogen papa en mama kiezen wat zij willen doen. Want hé, ook wij hebben vakantie.’ Het werkt, de 48 uur dat wij San Sebastian met tieners deden, waren heerlijk. Voor ons allemaal.

San Sebastian met kinderen

Je zou het niet zeggen, maar San Sebastian is bij uitstek geschikt voor een familievakantie.  Zo staat in de zomermaanden een heus openluchtzwembad op het strand. Kunnen kinderen (en volwassenen natuurlijk) vanaf grote drijvende vlotten via glijbanen zo in de mooiste baai van Europa plonsen? Of wat dat je van een boottochtje ‘over’ de bergen, met mooiste uitzicht ever! Een van de attracties in het jaren vijftig pretpark dat onder andere bereikbaar is met een ouderwetse en best wel spannende kabeltrein. En dat zijn nog maar een paar van de 11 tips die ik deel voor een super familievakantie San Sebastian.

Beklim Monte Urgull

San Sebastian met kinderen | Spaanse citytrip met kinderen | familievakantie San Sebastian
San Sebastian ligt ingeklemd tussen twee bergen. Monte Ulgull herken je aan het 30-meter hoge Christusbeeld dat heel ‘Rio-achtig’ vanaf Castillo de la Mota uitkijkt over de baai. De klim naar de top van Monte Ulgull is een makkie, ook voor kinderen. Jezus’ standbeeld vinden de meisjes ‘boeie’, maar ze vermaken zich prima in het kasteelmuseum – over de oorlog tegen Napoleon – de ondergrondse tunnels en bij de verschillende uitkijkpunten over de stad.

Bezoek Pretpark Monte Igueldo

Citytrip San Sebastian | Stedentrip San Sebastian in Spaans Baskenland
Op de top van Monte Igueldo – lopend bereikbaar, met de auto en de Funicular (tip 3) ligt attractiepark Monte Igueldo, een pretpark uit de jaren 50. Vergane glorie, volgens velen, maar ik vind dat kneuterige juist wel wat hebben. Je betaalt geen entree voor dit park, maar per ritje (tussen de € 1 en € 2,50). Het kermisachtige attractiepark is klein en overzichtelijk. Oudere kinderen vinden snel zelf hun weg. Geeft papa en mama de tijd van het waanzinnige uitzicht te genieten, onder het genot van een goed glas wijn. PS. Laat je kroost trouwens niet alleen los in Casa del Terror, het engste spookhuis ever! Aldus mijn meiden. Zelf met mama aan de hand kwamen we niet verder dan de helft. Tranen met tuiten. Je bent gewaarschuwd.

San Sebastian met kinderen | Maak een ritje met de Funicular

San Sebastian met kinderen
Zoals ik hierboven beschreef, is pretpark Monte Igueldo lopend en met auto bereikbaar. Maar de leukste manier, is met de Funicular. Het kabelbaantreintje van hout, brengt je in drie minuten van Plaza del Funicular naar de top van Monte Igueldo. Op sommige stukken is de heuvel behoorlijk steil en de rit dus best een beetje spannend. Wat zeg ik, een kermisattractie op zich.

San Sebastian met kinderen | Help een Haaaaaaiiiiiiii

San Sebastian met kinderen | Blue Travel Pics
In de haven van San Sebastian, in een monumentaal pand met uitzicht op zee, is een heel bijzonder Aquarium gevestigd. In de glazen tunnel in Palacio del Mar voelt het alsof je op de bodem van de oceaan staat. Onderwaterwezens in alle soorten en maten zwemmen over en langs. Ik weet nu dat een rog van onderaf gezien op Casper het Spookje lijkt. Dat sommige kwallen licht geven. En dat haaien ook al zwemmen ze achter glas je de stuipen op het lijf jagen. Entree: Volwassenen betalen € 13, kinderen tot 12 jaar € 6,50

San Sebastian met Tieners | Eten op stokjes

Citytrip San Sebastian in 30 foto's | Stedentrip San Sebastian in Spaans Baskenland
Gezinsvakantie San Sebastian is niet compleet zonder het bestellen van een bordje Pinxos. Op elke bar in de stad staan de culinaire kunstwerkjes, voorzien van prikker. Zoveel smaken, er staan ongetwijfeld tapas tussen die jouw kind ook lekker vindt.
Het helpt natuurlijk als ze hun eigen bordje tapas mogen samenstellen.

Snoepen in San Sebastian met Tieners

Citytrip San Sebastian in 30 foto's | Stedentrip San Sebastian in Spaans Baskenland
Ook voor de zoetekauw is San Sebastian- een waar walhalla.
Marvy doet het graag, Pip lust er pap van, maar pap is in ons gezin de allerergste

Naar het strand | Familievakantie San Sebastian

San Sebastian in Spaans Baskenland
Het schelpvormige Playa de la Concha is een plaatje en ook wat Marvy en Pippa betreft het mooiste stadsstrand van Europa.

Zwembad op het strand | Familievakantie San Sebastian

Familievakantie San Sebastian
Hoe Cool. Playa de Ondarretta – links in de Concha baai – vinden ze nog net een ‘ietsiepietsie’ leuker. Tja, dat begrijp ik met een heus zwembad op het zand en trampolines en klimrekken en schommels en en en…

Slenter over de boulevard

Citytrip San Sebastian
De draaimolen op de boulevard in San Sebastian is er één uit lang vervlogen tijden en elke dag van het jaar geopend. Maar op de boulevard van San Sebastian is meer te beleven voor kinderen en tieners. Van levende standbeelden en snoepstalletjes tot optredens.
Stedentrip San Sebastian
Onder de Concha boulevard, loopt overdekte galerij, waar straatartiesten en spierbundels hun kunsten vertonen. Een prima plek voor een pitstop tijdens jullie familievakantie San Sebastian. Kunnen de meiden ook even hun energie kwijt.

Hoteltips Familievakantie San Sebastian

Villa met privé zwembad
Kijk nou wat een plaatje, deze modern ingerichte 6-persoons villa met privé buitenzwembad en uitzicht op de bergen. Wanneer ik een citytrip San Sebastian zou boeken, zou ik het wel weten.

**** HOTEL
Dit kindvriendelijk HOTEL ligt zo goed als aan het pretpark Monte Ugueldo, kijkt uit op de golf van Biskaje heeft een waanzinnig zwembad, waar menig ouder een baantjes zou willen trekken.

Totaly ZEN | Familieappartement San Sebastian met tieners
Zeg nou zelf dit 5-persoonsappartement in de haven van San Sebastian, is licht, ruim, strak en totaly zen. Wordt nog moeilijk kiezen voor mij volgende citytrip San Sebastian met kinderen

Designer appartement – Het (puber) oog wil ook wat
Een halve Mini Cooper als zitbank? Maak me gek! Mijn pubers en ik zijn het eens, onze volgende citytrip naar San Sebastian, gaan we voor dit geweldige 4-persoons designer appartement in hartje stad

Praktische informatie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.