Petra & Bon Dia Tarragona in de Media

Mijn grootste passie is het ontdekken van mijn nieuwe thuisland. De Catalaanse cultuur, de overweldigende natuur, de fiesta’s. Ik raak niet uitgepraat en geschreven. Naast blogger voor BonDiaTarragona werk ik freelance als journalist/fotograaf voor Nederlandse tijdschriften en websites. Op deze pagina deel ik BDT mediamomentjes en Spanje/emigratie gerelateerde verhalen van mijn hand.

Espanje reisverhaal

De Wereldwijven – juni 2018

In de media

Nederlandse kinderen zijn de gelukkigste ter wereld. Maar hoe zit het met Nederlandse kinderen die in het buitenland opgroeien? Is het Nederlandse geluksgevoel verbonden aan de drassige aarde aan de Noordzee of kunnen we het, net als hagelslag, kaas en oranjegekte, overal mee naartoe nemen? Jojanneke is benieuwd en gaat voor ons op onderzoek uit.Onlangs werd ik door Jojanneke van de Wereldwijven via skype geinterviewd over emigreren en kinderen opvoeden in het buitenland. Voor wie t leuk vindt Lees hier het interview op de website van de Wereldwijven.

Margriet 33 – 2017

Dossier: Ik vertrek. Emigratiekriebels?  Natuurlijk is een goede voorbereiding het halve werk, maar er is meer voor nodig om je leven in het nieuwe thuisland te laten slagen.

***

BonDiaTarragona voor ESPANJE!

BDT in de media

Eind mei 2017 lanceerde de hoofdredactie van ESPANJE! – Nederlands reis- en cultuurmagazine over Spanje en Latijns-Amerika – een nieuwe website.  Guess what? Ik ben verkozen tot vaste blogger in de regio Tarragona. Download hier de pagina BLOG VAN LOCALS . Of ga meteen naar de homepage.

***

Margriet 24 – 2017

BDT in de media

Vier vrouwen over hun liefde voor het land, de cultuur, de mensen en het eten.
Download hier: VERSLAAFD AAN SPANJE

***

Emigratie Verhalen

Wij zijn een reislustig volk. In 2015 werden 146.279 Nederlanders uitgezwaaid door familie en vrienden. Dat zijn 400 inwoners per dag!

In de maanden voor ons vertrek naar Catalonië, verslond ik blogs van geëmigreerde Medelanders. Wat ik wilde weten: Hoe bereidden zij zich voor? Wat was de reden voor vertrek? Hoe reageerden de kinderen? Wat was moeilijk? En vooral: zijn ze gelukkiger in hun nieuwe thuisland? Of waar ging het mis? Ongeveer de helft van alle emigranten keert binnen vier jaar terug (Bron CBS). Als mede ik-vertrekker en perfectionist wilde ik het naadje van de kous weten. Beter voorkomen dan genezen, niet waar?

Kek Mama – zomer 2016

In de MediaVoor Kek Mama maakte ik een portretserie over terugkeerders.
Download hier IK VERTROK EN KWAM WEER TERUG

***

Margriet zomerspecial 2016

BDT in de mediavoor Margriet interviewde ik Saar, die IN 2010 met haar gezin naar Spanje vertrok en binnen 3 maanden bijna alles verloor dat haar lief was. Download hier het SCHOKKENDE VERHAAL VAN SAAR (en drie anderen)

***

BonDiaTarragona in Zin

In het maartnummer van #Zin 2017 publiceerde ik twee reisverhalen. Ik maakte een rondreis in WONDERFUL WALES en bezocht de ORANJE OASE. Nou heeft dit niets met Catalonië te maken, behalve dat mij werd gevraagd een stukje te schrijven voor het colofon. En laat dat nou wel over ons Ik-vertrek avontuur gaan. #BonDiaTarragona in de media #voordeeerstekeergenoemdindeNLmedia #bestweleenbeetjetrots #wiehetkleinenieteert

Zin BonDiaTarragona in de media

***

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren