Ik zeg het maar eerlijk, ik ben geen pretparkfan. Ik ben namelijk bang voor achtbanen. En achtbanen, die heeft PortAventura pretpark Costa Dorada in overvloed. Maar ja, onze kinderen hebben zo’n goed rapport en elke keer als we richting Reus of Tarragona rijden, beginnen ze over die achtbanen in het pretpark in Salou. Die achtbanen, die zo mooi afsteken tegen de horizon. ‘Pap, mam. Daar willen we een keer naartoe!’

PortAventura Pretpark in Salou

Het coolste pretpark in Salou

Ze hebben het dubbel en dwars verdiend en bovendien is dit een mooie kans om Marvy te laten zien dat mama zich ook over  haar angsten durft te zetten. PortAventura, here we come!

Reizen

Magisch Mediterrania | Pretpark Salou

Mediterrania, de zone waar je het pretpark binnenkomt, is vormgegeven als een mediterrane havenplaats. Rond ‘de Middellandse Zee’ vind je souvenirshops en restaurants – waar ze verrassend lekkere broodjes, wijn en salades verkopen. Dé attracties van deze zone zijn Furius Baco, Estació del Nord en Port de la Drassana. Mediterrania op haar mooist!

PortAventura Salou pretpark | Achtbanen

Furius Baco. Van 0 naar 135 kilometer in drie seconde! Wij zijn er klaar voor. Denk ik. Vanaf de grond gezien lijkt Furius Baco een gewone ‘8-baan’ met gevleugelde zitplaatsen, maar schijn bedriegt. Deze rocket coaster haalt een snelheid van  4.7 G en is daarmee de snelst werkende achtbaan van Europa. Maaaaaaaaaamia na de eerste shock is dit toch wel heel erg superfantastischvet!

Pretpark Salou | Verrassend Polynesia

Palmbomen, struiken en planten. In het kleinste en groenste ‘werelddeel’ kun je groen en geel laten schommelen in Kontiki Wave (niets voor mij) en in Tutuki Splash wordt je zo nat, dat deze achtbaan in de winter is gesloten. Dus duiken we de grot in voor een 4D voorstelling van Ice Age a Mommoth Christmas. Zonde van de tijd. De film saai, niet te verstaan, van slechte 3D kwaliteit en de bewegende stoelen vallen eerlijk gezegd ook tegen.

Sesamstraat komt tot leven

Sesamstraat is het land voor de allerkleinsten. Maak een tochtje in de Canoes, klim in de magische boom, maar een ritje op Los Potrillos, ga op de foto met je favoriete tekenfilmster, schudt Bert en Ernie een handje of een vlieg met Coco Piloto over SésamoAventura.

Gillend door Chinatown

Shambhala (die witte op de achtergrond) heeft met 78 meter de hoogste afdaling van Europa , 11o meter hoog en haalt een topsnelheid van 134 kilometer per uur. Misschien durf ik volgende keer ….De loopings van Dragon Khan kunnen we niet weerstaan! Dragon Khan sleurt ons van de ene looping in de andere, gevolgd door een schroef of drie. Yep, we voelen ons naderhand best een beetje misselijk, maar eerlijk is eerlijk, this ride is the bomb!

Ontdek hier 5 fantastische vakantiehuizen in Cambrils

Het verre westen | Pretpark in Salou

The Far West doet aan als een oud Amerikaans western stadje. De grootste wereld van PortAventura heeft negen verschillende attracties, waaronder de derde grootste achtbaan. Stampida stelt een race voor tussen twee kuddes buffels. Aanrader!

Tomahawk is een houten achtbaan voor kinderen en zit verweven in grote broer Stampida. Een aardig ritje, maar daredevils hoeven wat mij betreft niet in de rij te gaan staan.

Een wildwaterbaan is altijd leuk. Ook in de winter. Gelukkig zijn de waterkanonnen (waarmee andere bezoekers ons kunnen natspuiten) van Grand Canyon’s stroomversnelling deze maand gesloten en komen we droog aan de overkant. Nou ja bijna dan!

GoGo in Mexico | Pretpark Costa Dorada

El Secreto de los Mayas is een doolhof in het teken van de Maya’s. Op zich al een klusje om de weg te vinden tussen de spiegels en dan wordt je ook nog op het verkeerde been gezet door licht- en geluidseffecten. Met stip de engste attractie in Mexico is de Hurakan Condor (het afdakje links op de foto). Deze 115 meter toren wordt bediend door een kabelbaan. Het uitzicht vanaf 115 meter hoogte is vast mega spectaculair, maar no way dat ik uit vrije wil kies voor zo’n vrije val. En dan kantelen sommige gondels ook nog onderweg.

Herfstvakantie Tip | Griezelen pretpark Salou

Het coolste pretpark in Spanje is nog tot 11 november 2019 in Halloween sferen. Een Horror Pretpark met Terror tunnels, spookhuizen en het nieuwe La Isla Maldita. Deze authentieke Halloween-ervaring is alleen geschikt voor mensen met stalen zenuwen. Lukt het jou als in een eindeloze nachtmerrie te ontsnappen aan de meer dan 90 bloeddorstige karakters? 

Cijfers en zo

  • PortAventura pretpark trekt jaarlijks rond de 4 miljoen bezoekers, wat het meest bezochte themapark van Spanje maakt.
  • PortAventura is opgebouwd uit 6 werelden met elk hun eigen gevoel.
  • De 5 gebieden van het park zijn gebaseerd op de historische beschaving en de laatste op Sesamstraat, dat werd geopend in 2011.

Praktische informatie

WAAR | PortAventura Pretpark in Salou
TICKETS | Een dagje PortAventura is niet goedkoop, maar wat ons betreft de kosten meer dan waard.
Klik hier voor prijzen en speciale aanbiedingen
HORROR ACTIE. Betaal maar 6 euro voor de tweede dag!

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.