Dracum Nocte Montblanc, klinkt als iets uit een horrorfilm. En zo sinister voelt het ook, het aanroepen van de draak op Plaça de Sant Frances in de middeleeuwse drakenstad Montblanc.

Dracum Nocte Montblanc

Dracum Nocte Montblanc neemt je mee naar the darkside. De duistere wereld van draken, heksen en vuurduivels. De strijd tussen licht en duisternis. Het begint allemaal met veel rook en gekleurde lichten, op het grote plein voor de ommuurde drakenstad. Een duistere stem vertelt over de transmutatie van de wreedste duivel die ooit op aarde rondliep. Tenminste, als ik het goed begrijp, want Catalaans… het blijft een dingetje. 

Deze mas ligt op op 4 km van Montblanc en biedt kamers met uitzicht op het Prades-gebergte. De eigenaresse serveert maaltijden met biologische producten. Op het terrein scharrelen kippen en andere dieren. Gasten mogen helpen met het voeren van de dieren en het oogsten van groenten en fruit. Meer info en boeken? Klik op de foto!

Dracum Nocte | Het aanroepen van de draak

Anyway, angstaanjagend is het, het sinistere verhaal dat zo’n 80 acteurs deze donkere avond verbeelden. En het wordt nog erger, wanneer de vuurduivels aantreden en hun angstaanjagende vuurdans doen. De krachten van het kwaad laten zich horen en het lijkt erop dat niets hen kan stoppen. Je bent gewaarschuwd.

Reserveer hier alvast HOE TEM JE EEN DRAAK 3, de favoriete drakenfilm van Pippa, die op 5 juni 2019 uitkomt op DVD

Dracum Nocte Montblanc draait om het aanroepen van de draak.

Wist je dat de kinderen in Montblanc de Correfoc met de paplepel krijgen ingegoten.  Lees ook mijn blog Pas op voor de vuurduiveltjes

Hotel Tip Montblanc

De appartementen in Ca la Trini Picotxa liggen 500 meter van de de stadsmuur van Montblanc en combineren originele elementen met een moderne inrichting. Oh ja, ook fijn is de jacuzzi. Top locatie voor een goede prijs, met kamers voor max. twee personen.

Praktische informatie

WAT | Dracum Nocte Montblanc
WAAR | Plaça de Sant Francesc Montblanc
TIJD | 22.30 uur
AANSLUITEND | Correfoc 23.00 uur
TOEGANG |  Gratis
 
Dracum Nocte Montblanc is onderdeel van Setmana Medieval Montblanc
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.