Wedden dat je op de laatste dag van het jaar Reus Neus tegen het lijf loopt? Hoewel deze clowneske kindervriend in elk Catalaans dorp en stad een andere look heeft, zie je hem absoluut niet over het hoofd. Home del nassos – zoals hij in het Catalaanse Eindejaar Traditie wordt genoemd – heeft namelijk een megahoofd en dito gok.

Reus Neus in Reus deelt snoepjes uit op de laatste dag van het jaar
In de kerstvakantie staat Reus bol van de gezellige winteractiviteiten. Klik op de foto en ik tip een
leuk historisch hotel in hartje centrum.

Catalaanse Eindejaar Traditie

Hadden onze meisjes eerst zwarte Piet, die tijdens de intocht van Sinterklaas pepernoten uitdeelde, in Catalonië krijgen ze op de laatste dag van het jaar snoepgoed van Home dels Nassos. Catalaanse kinderen zijn stiekem een beetje bang voor deze mythische figuur. Volgens een oude eindejaarstraditie heeft de Catalaanse kindervriend Home del Nassos namelijk zoveel neuzen als het jaar telt.

Home del Nassos Reus

Een reus met 365 neuzen, dat lijkt me geen gezicht. Maar wat wil nou het geval? Reus Neus verliest elke dag één neus. Bovendien laat de Catalaanse kindervriend zich alleen op de laatste dag van het jaar zien. Weet jij hoeveel neuzen Home del Nassos dan nog heeft?

Reus Neus in Reus

Wij waren vandaag met vrienden in Reus op zoek Reus Neus. We vonden hem voor het gemeentehuis, waar hij onze kinderen heel blij maakte handenvol caramelos. Eindejaarstraditie geslaagd.

Reus in de Kerstvakantie!

Er is op de laatste dag van het jaar trouwens veel meer te doen dan het zoeken naar Reus Neus. Er dansen veel meer sprookjesfiguren rond door de stad, er is een kerstmarkt en op Placa de Llibertat vind je een enorme schaatsbaan en een ‘sneeuw’ helling waar je met banden vanaf kunt glijden.

Eindejaar Traditie Reus

PS. Meer Catalaanse Eindejaar Traditie? Lees ook mijn blog over Caga Tio, de Kakkende Boomstronk en de Kakkers in de Kerststal

*** Hotel boeken in Reus

  • Hotel Centrum Reus – klein hotel in het historische centrum van Reus
  • Brea’s Hotel  – ligt tegenover het congrescentrum en op 5 minuten rijden van de luchthaven
  • Hotel Gaudi – Ligt in het winkelgebied van Reus een aan de modernistische kunstroute

Vind snel voordelige vliegtickets

Wij vliegen regelmatig van vliegveld Reus) naar Nederland en terug. Geloof het of niet, maar vaak betalen we voor een enkele reis niet meer dan € 10 (buiten de vakanties, maar toch). Even ter vergelijking, een enkeltje Amsterdam – Den Haag met de trein kost al € 11,70. Dus voor het geld hoef je een citytrip Reus niet te laten.

Vind meer hotels in Reus

Booking.com

Hatsjoe

PS: Zie je even middernacht op Any Nou – nieuwjaar – een spook door Catalaanse straten van Reus dwalen? Schrik niet: het is een verkouden Home dels Nassos, die zijn 365 loopneuzen heeft bedekt met witte zakdoeken.

Bewaren

Feliç any nou!
Feliz año nuevo!
Gelukkig nieuwjaar!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.