Prat de Comte ligt in het hart van natuurpark Els Ports. Ontelbare keren reden we hier voorbij, onderweg naar outdoor activiteiten in de bergen. Nooit stopten we voor een drankje. Zonde, want het Catalaanse dorpje is de moeite waard. Dat weet ik, omdat we hier in oktober – op uitnodiging van Catalaanse vrienden – Festa de Aiguardent vierden, het brandewijn festival in Prat de Comte.

Brandewijn Festival Prat de Comte Els Ports
Veiligheid voorop, want Prat de Comte ligt namelijk echt in het hart van natuurpark Els Ports. Het middeleeuwse dorp wordt omringd door levensgevaarlijke haarspeldbochten. En we willen natuurlijk geen ongelukken, na het feest.. Dus op pad met een BOB of boek anders een kamer in dit rustieke, maar luxe vakantiehuis in Prat de Comte. Meer info en boeken? Klik op de foto!

Brandewijn Festival Prat de Comte

Tijdens Festa de l’Aiguardent openen de inwoners van het Catalaanse bergdorp Prat de Comte de deuren van hun schuren, garageboxen en kelders voor publiek. Speciaal voor het brandewijnfestival in Els Ports hebben ze deze normaal gesproken donkere hokken omgetoverd tot brandewijncafé. En elke buur verkoopt een andere smaak.

Brandewijn voor een prikkie

Het idee is simpel, je koopt voor 5 euro een aardewerk bekertje, dat je mag houden als aandenken.  Vervolgens laat je het kopje bij elke deelnemer ‘gratis’ bijschenken. Plakje kaas erbij, een croquetje, een stuk chocola of gesuikerde cake en smullen maar. Hoe simpel en lekker kan het zijn.

Glaasje op? Laat je rijden

Er is maar één nadeel aan Festa de Aiguardent in Prat de Comte in Els Ports. Want wie wordt de BOB?  Want ook al gaan het steeds om bodempjes, de mierzoete zelfgestookte brandewijn in 101 smaken,  heeft een alcoholpercentage van 40 procent en stijgt in no time naar je hoofd. Ik spreek uit ervaring. Klik op de collage en ontdek mijn tip voor een rustiek, maar luxe vakantiehuis in het dorp.

Praktische informatie

WAT | Festa de Aiguardent | Brandewijn Festival Prat de Comte Els Ports
WAAR | Prat de Comte in Els Ports
WANNEER | Tweede weekend van oktober

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Stuur een berichtje!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.