De zomer is gearriveerd in Catalonië, zelfs ’s nachts duikt de temperatuur niet onder de 22 graden. Zev en Dio liggen al dagen lusteloos op en onder de schommelbank op onze veranda. Alleen voor wat lekkers komen ze in actie. In hun hondenogen lees ik: Water, we willen water. En ik eigenlijk ook. Op naar hondenstrand Riumar, het mooiste hondenstrand in de Ebro Delta. Wat zeg ik, het mooiste hondenstrand in Tarragona.

Stranden Terres de l'Ebre | Baaien Tarragona | Stranden en baaien Tarragona
Op zoek naar een camping waar honden welkom zijn? En dan ook nog een met prachtige zwembaden, een heuse beachclub en aan zee? Tik op de foto voor meer info en boeken.

Hondenstrand Riumar

In principe zijn honden verboden op Spaanse stranden, maar in de Ebro Delta ligt – in het verlengde van platja Riumar – een langgerekt en smal strand van ongeveer één kilometer. Platja de la Bassa de L’Arena, één van de vijf hondenstranden in Tarragona. Een strand waar honden 365 dagen per jaar naar hartenlust mogen rennen, zwemmen en spelen met andere viervoeters.

Hondenstrand Ebro Delta

Niet onbelangrijk, dit hondenstrand is ook nog eens super relaxed (voor baasjes dan hè). Fijn zand, geen drol te bekennen, kristalhelder water en in plaats van ‘hutjemutje’ hier en daar een kleedje van medehondenvrienden. Mensen die niet meteen beginnen te zuchten, maar vertederend lachen wanneer Dio en Zev met hun zandpoten over het zorgvuldig geprepareerde picknickplek racen.

Hondenstrand Tarragona | Les Stress

Ik was hier eerder, in de herfst, met Moya en Cruz. Geen houden aan. Na het losmaken van de riem maakten zij zich meteen uit te voeten, op jacht naar onzichtbare konijnen denk ik. In elk genoeg geurtjes om niet meer terug te keren. Konden we er weer achteraan. Nee, dan Zev, die verliest mij niet uit het oog. Ga ik de zee in, dan Zev ook. En Dio? Hij scharrelt graag, neemt af een plons en gaat dan weer op zoek naar een speelmaatje. , maar wanneer ik roep, staat hij binnen een mum van tijd voor mijn neus. Geen idee dat wandelen met honden ook relaxed kan zijn.

Xiringuito Glops | Hondenstrand in Riumar

Afgelopen winter was het uitgestorven op dit strand, maar nu staat er tot mijn grote verrassing een Xiringuito op het strand, waar ze ijs, ijskoud biertje, cocktails en tapas verkopen. Ze zijn net twee weken geopend, zegt de eigenaar van Xiringuito Glops. ‘Tot eind augustus, elke dag van de week van elf in de morgen tot tien uur ’s avonds.

Petra tipt!

Tijdens de schemering verandert de waterrijke Ebro Delta in een paradijs voor muggen. Dus Deet mee mee tijdens jouw bezoekje aan het hondenstrand in Tarragona. Beter, speel op safe en breng een lange broek mee en een shirt met lange mouwen.

Super Voordeelpakker! Verdeel de flesjes en de kosten met vrienden en familie!

Bewaren

Bewaren

Praktische informatie

WAT | Hondenstrand Ebro Delta | Hondenstrand Tarragona
WAAR | Platja de la Bassa de l’Arena – Passeig Maritim Riumar

2 comments

  1. Waar, o waar zijn die andere hondenstranden in Tarragona? Hier in Calafell / El Vendrell beginnen ze gelijk met boetes te zwaaien als je met de hond het strand op gaat. De Ebrodelta is hiervandaan echt te ver weg.

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Stuur een berichtje!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.