De zomer is gearriveerd in Catalonië, zelfs ‘s nachts duikt de temperatuur niet onder de 22 graden. Zev en Dio liggen al dagen lusteloos op en onder de schommelbank op onze veranda. Alleen voor wat lekkers komen ze in actie. In hun hondenogen lees ik: Water, we willen water. En ik eigenlijk ook.

Hondenstrand

In principe zijn honden verboden op Spaanse stranden, maar in de Ebro Delta ligt – in het verlengde van platja Riumar – een langgerekt en smal strand van ongeveer één kilometer. Platja de la Bassa de L’Arena, één van de vijf hondenstranden in Tarragona. Een strand waar honden 365 dagen per jaar naar hartenlust mogen rennen, zwemmen en spelen met andere viervoeters.

Niet onbelangrijk, dit hondenstrand is ook nog eens super relaxed (voor baasjes dan hè). Fijn zand, geen drol te bekennen, kristalhelder water en in plaats van ‘hutjemutje’ hier en daar een kleedje van medehondenvrienden. Mensen die niet meteen beginnen te zuchten, maar vertederend lachen wanneer Dio en Zev met hun zandpoten over het zorgvuldig geprepareerde picknickplek racen.

Riumar hondenstrand

Riumar hondenstrand
Riumar is ook dé plek voor een spectaculaire zonsondergang. Maar smeer je goed in met Deet, want tijdens de schemering stikt het hier van de muggen.

Less stress

Ik was hier eerder, in de herfst, met Moya en Cruz. Geen houden aan. Na het losmaken van de riem maakten zij zich meteen uit te voeten, op jacht naar onzichtbare konijnen denk ik. In elk genoeg geurtjes om niet meer terug te keren. Konden we er weer achteraan. Nee, dan Zev, die verliest mij niet uit het oog. Ga ik de zee in, dan Zev ook. En Dio? Hij scharrelt graag, neemt af een plons en gaat dan weer op zoek naar een speelmaatje. , maar wanneer ik roep, staat hij binnen een mum van tijd voor mijn neus. Geen idee dat wandelen met honden ook relaxed kan zijn.

Xiringuito Glops

Afgelopen winter was het uitgestorven op dit strand, maar nu staat er tot mijn grote verrassing een Xiringuito op het strand, waar ze ijs, ijskoude cerveza, cocktails en tapas verkopen. Ze zijn net twee weken geopend, zegt de eigenaar van Xiringuito Glops. ‘Tot eind augustus, elke dag van de week van 11:00 tot 22:00. En ook op het schaduwrijke terras van Restaurante Tamariu is het gezellig druk. Nee, ik heb hier nog niet gegeten, maar die flinterdunne pizza’s die ik voorbij zag komen… Snel maar weer die kant op.

Tip!

Tijdens de schemering verandert de waterrijke Ebro Delta in een paradijs voor muggen. Dus Deet mee mee en als het even kan ook een broek en een shirt met lange mouwen.

Praktische informatie

WAT: Hondenstrand Deltadelebre
WAAR: Platja de la Bassa de L’Arenal – Passeig Maritim Riumar

Bewaren

Bewaren

2 comments

  1. Waar, o waar zijn die andere hondenstranden in Tarragona? Hier in Calafell / El Vendrell beginnen ze gelijk met boetes te zwaaien als je met de hond het strand op gaat. De Ebrodelta is hiervandaan echt te ver weg.

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.