Neem jij je hond of honden graag mee op vakantie naar Tarragona? Dan wil jij jouw lieveling van tijd tot tijd vast even lekker laten rennen. Wil jij weten op welke hondenstranden Tarragona jouw viervoeter ongelijnd mag ravotten? En wil je meteen weten, op welke campings in Tarragona, honden zijn toegestaan? Lees snel verder.

Hondenstranden in Tarragona

In de provincie Tarragona zijn maar liefst vijf stranden aangewezen als ‘hondenstrand Tarragona’. Op deze stranden mogen viervoeters – zonder angst op een boete – heel het jaar door lekker uitrennen. Op alle andere stranden in Tarragona zijn honden welkom, van half oktober tot de start van Semana Santa. 

Platja Bassa d’Arena | Riumar Deltebre

Hondenstrand Riumar Delta del Ebre
Platja de Riumar, op 8 kilometer van Deltebre is een prachtig breed zandstrand met duinen van wel 200 meter breed. In het verlengde van dit strand (rechts, aan het einde van de boulevard) ligt Platja Bassa d’Arena.  Een klein, smal zandstrand van ongeveer een kilometer, waar honden vrij kunnen spelen en zwemmen met andere viervoeters.
KLIK OP DE FOTO EN ONTDEK EEN HONDEN CAMPING IN DE BUURT VAN DIT STRAND

Lees ook mijn blog over het hondenstrand in Riumar | Paradijs voor hond en baasje

DierDier

Platja de la Riera d’Alforja | Cambrils

Platja de la Riera d’Alfjora in Cambrils is een zandstrand, bezaaid met kleine keitjes. Vanaf het voorjaar van 2016 is deze strook langs de kust van Cambrils officieel toegekend als hondenstrand. Bovendien loopt dit officiële hondenstrand in Cambrils over in de droge rivier, waar hondenbezitters graag met hun viervoeters over het gras wandelen.
KLIK OP DE FOTO EN ONTDEK EEN HONDEN CAMPING OP LOOPAFSTAND VAN DIT STRAND

Hondenstrand Tarragona | Platja Trabucador in de Ebro Delta

hondenstrand
De stranden van Eucalyptus en platja del Trabucador in de Ebro Delta zijn erg populair bij hondenbezitters. Toch zijn tijdens de zomermaanden loslopende honden op deze stranden NIET TOEGESTAAN. Wie eigenwijs is, loopt de kans op een bekeuring en die zijn niet mis. Van 16 oktober t/m 31 maart zijn loslopende honden WELKOM welkom op deze stranden. En ook dan geldt de opruimplicht.

Hondenstrand Platja Bon Caponet Amtella de Mar

Platja de Bon Caponet in L’Ametlla de Mar is een kleine baai van 50 meter lang en 14 meter breed. Door de steenachtige bodem en veel zeewier is Bon Caponet niet erg populair bij badgasten. Is jouw hond gek op zwemmen, dan is dit de plek waar je ongestoord stokken in het water kan gooien.
KLIK OP DE FOTO EN ONTDEK EEN HEEL FIJNE HONDEN CAMPING IN DE BUURT VAN DIT HONDENSTRAND IN TARRAGONA

Hondenstrand Platja La Platjola in Alcanar

Platja de la Platjola is zo’n 300 meter lang en het enige hondenstrand in de gemeente Alcanar waar honden heel het jaar los mogen rondstruinen. Het hondenstrand Tarragona ligt ten zuiden van de stad Alcanar. Ver weg van de bebouwing en in een natuurlijke omgeving. In de buurt van het hondenstrand is parkeergelegenheid en in het zomerseizoen wordt ook het hondenstrand dagelijks schoongemaakt.
KLIK OP DE FOTO EN ONTDEK DICHTSBIJZIJNDE HONDEN CAMPING IN DE BUURT VAN DIT HONDENSTRAND IN TARRAGONA
 

Nog meer hondenstranden in Tarragona

Cala del Cementiri is 20 meter lang en 15 meter breed, rotsachtig en lopend en met de auto bereikbaar. Klein maar fijn zullen we maar zeggen, uithollen is er niet bij. Dat maakt Cala Cementiri bij uitstek geschikt voor kleine waterratten.

Hondenstrand in Spanje

Goed om te weten, voor je het hondenstrand Tarragona bezoekt

  • Ruim hondenpoep altijd op
  • Agressieve honden moeten worden gemuilkorfd
  • Inentingskaart in de tas
  • Een fluorescerende halsband is geen overbodige luxe. De felle kleur zorgt er in elk geval voor dat je lieveling door jagers wordt gezien, waarmee je voorkomt dat hij wordt afgeschoten omdat hij wordt gezien als een lokale zwerver.
  • Er zullen ongetwijfeld meer stranden zijn waar honden geheel of oogluikend worden toegestaan. Bij twijfel is het raadzaam je goed te informeren bij de betreffende gemeente. Er kunnen boetes tot wel 3.000 euro worden uitgedeeld op het ongeoorloofd laten rennen van je geliefde viervoeter op het zand
  • Spanje heeft nogal wat problemen met zwerfhonden. Dat maakt de Spanjaarden helaas minder tolerant. Niet dat ze onaardig zijn tegen honden(bezitters), maar ze willen graag dat iedereen zich aan de regels houdt. Wil je het zekere voor het onzekere nemen,  ga dan even langs bij de plaatselijke VVV
  • Van 16 oktober tot 31 maart zijn loslopende honden ook welkom op de stadsstranden in Tarragona. Er geldt hier overigens wel een opruimplicht
  • Neem altijd het hondenpaspoort mee, voor het geval er iets onverwachts voordoet
  • Blindengeleidehonden hebben een uitzonderingspositie
  • Op TiendaPerrosOnline.com vind je een lijstje met actuele informatie over alle hondenstranden in heel Spanje

Bewaren

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Stuur een berichtje!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.