Neem jij je hond(en) mee op vakantie naar Tarragona? Dan wil je je lieveling van tijd tot tijd vast even lekker laten rennen. Wil jij weten op welk hondenstrand jouw viervoeter ongelijnd mag ravotten? Lees snel verder.

Hondenstranden

In de provincie Tarragona zijn vijf stranden aangewezen als ‘hondenstrand’. Op deze stranden mogen honden, zonder angst op een boete, heel het jaar door lekker uitrennen.

Platja Bassa d’Arena –  Riumar Deltebre

hondenstrand ebor delta

Platja de Riumar, op 8 kilometer van Deltebre is een prachtig breed zandstrand met duinen van wel 200 meter breed. In het verlengde van dit strand (rechts, aan het einde van de boulevard) ligt Platja Bassa d’Arena.  Een klein, smal zandstrand van ongeveer een kilometer, waar honden vrij kunnen spelen en zwemmen met andere viervoeters.

Platja de Bon Caponet – L’Ametlla de Mar

Hondenstrand Playa bon Caponet L'Ametlla de Mar

Platja de Bon Caponet in L’Ametlla de Mar is een kleine baai van 50 meter lang en 14 meter breed. Door de steenachtige bodem en veel zeewier is Bon Caponet niet erg populair bij badgasten. Is jouw hond gek op zwemmen, dan is dit de plek waar je ongestoord stokken in het water kan gooien.

Cala del Cementiri – L’Amettla de MarHondenstrand Cala Cementiri L'Ametlla de Mar

Cala del Cementiri is 20 meter lang en 15 meter breed, rotsachtig en lopend bereikbaar, maar ook met de auto. Een Cala Cementiri is hondenstrand voor kleine waterratten, want even lekker uitrennen, is er op dit strand niet bij.

Cala de la Platjola – Ancanar
Hondenstrand Playa de Platjola

Platja de la Platjola is zo’n 300 meter lang en het enige strand in de gemeente Alcanar waar honden heel het jaar los mogen rondstruinen. Het kiezelstrand ligt ten zuiden van de stad, ver weg van het stedelijk gebied in een natuurlijke omgeving. In de buurt van het strand is parkeergelegenheid en in het zomerseizoen wordt het strand dagelijks schoongemaakt.

Platja de la Riera d’Alforja – Cambrils

Hondenstrand Platja de la Riera Cambrils

Platja de la Riera d’Alfjora in Cambrils is een zandstrand, bezaaid met kleine keitjes. Vanaf het voorjaar van 2016 is deze strook langs de kust van Cambrils officieel toegekend als hondenstrand.

Platja del Trabucador – Ebro Delta

hondenstrand

De stranden van Eucalyptus in Amposta en platja del Trabucador in Sant Carles de la Rapita zijn erg populair bij hondenbezitters, maar tijdens de zomermaanden zijn loslopende honden op deze stranden NIET TOEGESTAAN. Wie eigenwijs is, loopt de kans op een bekeuring en die zijn niet mis. Van 16 oktober t/m 31 maart zijn loslopende honden welkom op deze stranden, maar ook hier geldt: poepzakjes mee.

Goed om te weten, voor je je hond loslaat

  • Ruim hondenpoep altijd op
  • Agressieve honden moeten worden gemuilkorfd
  • Inentingskaart in de tas
  • Een fluorescerende halsband is geen overbodige luxe. De felle kleur zorgt er in elk geval voor dat je lieveling door jagers wordt gezien, waarmee je voorkomt dat hij wordt afgeschoten omdat hij wordt gezien als een locale zwerver.
  • Er zullen ongetwijfeld meer stranden zijn waar honden geheel of oogluikend worden toegestaan. Bij twijfel is het raadzaam je goed te informeren bij de betreffende gemeente. Er kunnen boetes tot wel 3.000 euro worden uitgedeeld op het ongeoorloofd laten rennen van je geliefde viervoeter op het zand
  • Spanje heeft nogal wat problemen met zwerfhonden. Dat maakt de Spanjaarden helaas minder tolerant. Niet dat ze onaardig zijn tegen honden(bezitters), maar ze willen graag dat iedereen zich aan de regels houdt. Wil je het zekere voor het onzekere nemen,  ga dan even langs bij de plaatselijke VVV
  • Van 16 oktober tot 31 maart zijn loslopende honden ook welkom op de stadsstranden in Tarragona. Er geldt hier overigens wel een opruimplicht
  • Neem altijd het hondenpaspoort mee, voor het geval er iets onverwachts voordoet
  • Blindengeleidehonden hebben een uitzonderingspositie
  • Op TiendaPerrosOnline.com vind je een lijstje met actuele informatie over alle hondenstranden in heel Spanje

 

Hondenstrand in Spanje

Neem jij je hond mee op vakantie?

Bewaren

Geef een reactie / Deel jouw reistips

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.