“De carnavalsoptocht in Vinaros – een stadje ten zuiden van natuurpark de Ebro Delta – is de grootste in deze regio en heeft de mooiste kostuums,” zegt de moeder van een vriendinnetje uit Pippa’s klas resoluut. “Misschien is het wat voor je blog.” Ik baal, want wij hebben die dag al een eetdate, die we niet willen afzeggen. Alsof ze mijn gedachten kan lezen, vervolgt de moeder: “En heb je zaterdag geen tijd, dan kan je altijd nog op zondag in de herhaling. Gran Desfile de Carnaval del Vinaros heeft namelijk niet één, maar twee grote carnavals optochten.”

Klik op de foto voor een carnavalskostuum in Braziliaanse sferen.

Lees hier mijn blog met de meest bijzondere Carnavalsoptochten in Tarragona

Beukende beats | Carnaval Vinaros

Klokslag vijf draaien we de parkeerplaats op, aan de rand van het centrum. Officieel begint de carnavalsoptocht in Vinaros pas om kwart voor zes, maar zelfs nu worden we bijna weggeblazen door beukende beats. We hoeven alleen maar op het geluid af te gaan, om de hoofdstaat – Avenida Pais Valencia – te vinden. Waar speciaal voor de gelegenheid plastic stoeltjes staan opgesteld, die je voor 4 euro per persoon kunt huren.

Vampier ogen, red spider ogen of weerwolf ogen? Met deze  bizarre lenzen maak jij je carnavalsoutfit binnen no time compleet

Carnaval Vinaros | Zootje ongeregeld

De verenkostuums waren inderdaad spectaculair, de gezichten van de deelnemers professioneel geschminkt, de enorme paradewagens mooi versierd, het thema was top en de muziek opzwepend, maar de optocht zelf vond ik op één puntje tegenvallen. Een deel van de participanten was namelijk zo aangeschoten of moe, dat ze amper nog op hun benen konden staan, laat staan synchroon zwaaien met de heupen.

Gran devile de Carnaval Vinaros

Dus wil je genieten van het Carnaval in Vinaros. Ga dan vooral naar de eerste optocht op zaterdag 2 maart. In 2019 is het thema van Gran Desfile de Carnaval del Vinaros: ASIA. Wordt gegarandeerd een spectaculaire show met een Braziliaans Aziatisch tintje.

Vind een hotel in VinarosBooking.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.