“De carnavalsoptocht in Vinaros – een stadje ten zuiden van natuurpark de Ebro Delta – is de grootste in deze regio en heeft de mooiste kostuums,” zegt de moeder van een vriendinnetje uit Pips klas resoluut. “Misschien is het wat voor je blog.” Ik baal, want wij hebben die dag al een eetdate, die we niet willen afzeggen. Alsof ze mijn gedachten kan lezen, vervolgt de moeder: “En heb je zaterdag geen tijd, dan kan je altijd nog op zondag in de herhaling. Gran Desfile de Carnaval del Vinaros heeft namelijk niet één, maar twee grote carnavals optochten.”

Lees hier mijn blog met de meest bijzondere Carnavalsoptochten in Tarragona

Beukende beats | Carnaval Vinaros

Klokslag vijf draaien we de parkeerplaats op, aan de rand van het centrum. Officieel begint de carnavalsoptocht in Vinaros pas om kwart voor zes, maar zelfs nu worden we bijna weggeblazen door beukende beats. We hoeven alleen maar op het geluid af te gaan, om de hoofdstaat – Avenida Pais Valencia – te vinden. Waar speciaal voor de gelegenheid plastic stoeltjes staan opgesteld, die je voor 4 euro per persoon kunt huren.

Vampier ogen, red spider ogen of weerwolf ogen? Met deze te gekke party lenzen maak jij je carnavalsoutfit binnen no time compleet

Carnaval Vinaros | Zootje ongeregeld

De verenkostuums waren inderdaad spectaculair, de gezichten van de deelnemers professioneel geschminkt, de enorme paradewagens mooi versierd, het thema was top en de muziek opzwepend, maar de optocht zelf vond ik op één puntje tegenvallen. Een deel van de participanten was namelijk zo aangeschoten of moe, dat ze amper nog op hun benen konden staan, laat staan synchroon zwaaien met de heupen.

Nog even een peukie en dan ….. showtime

Carnaval in Vinaros | Carnaval VinarosWaar de praalwagen meisjes nog serieus hun best doen, lopen veel groepen een beetje lacherig hun rondje.

Carnaval in Vinaros | Carnaval VinarosPip wil maar wat graag op de foto met de deelnemers van de Carnavalsoptocht in Vinaros. Gelukkig zijn de meesten daar niet te beroerd voor.

Carnaval in Vinaros | Carnaval VinarosVoor een stoeltje langs de route betaal je 4 euro per persoon. Geen overbodige luxe, want de Carnavalsoptocht in Vinaros duurt minstens anderhalf uur.

Carnaval in Vinaros | Carnaval VinarosEn daar gaat ze weer…..

Carnaval in Vinaros | Carnaval VinarosOver de kostuums niets te klagen, wat een werk.

Carnaval in Vinaros | Carnaval VinarosDe dames op de praalwagens nemen hun werk tenminste serieus.

Carnaval in Vinaros | Carnaval VinarosTot het volgende carnavals optocht in Vinaros. Die op zaterdag, wel te verstaan.

Gran devile de Carnaval de Vinaros

Dus wil je genieten van het Carnaval in Vinaros. Ga dan vooral naar de eerste optocht op zaterdag 2 maart. In 2019 is het thema van Gran Desfile de Carnaval del Vinaros: ASIA. Wordt gegarandeerd een spectaculaire show met een Braziliaans Aziatisch tintje.

Carnaval in Vinaros 2019Download hier het programma van het Carnaval in Vinaros 2019

Vind een hotel in VinarosBooking.com

Geef een reactie / Deel jouw reistips

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.