Natuurpark Els Ports ligt op nog geen twintig autominuten van onze masia in de heuvels van Campredo. Maar waar te beginnen? En welke paden te bewandelen? Welke trails zijn voor ‘wandelwatjes’ niet te zwaar. Ja, ik geef het toe, WATJE. Ik ben namelijk niet getraind. Gelukkig is buurvrouw Fernanda een fervent hiker. En bovendien niet te beroerd om ons op sleeptouw te nemen naar La Barcina Els Ports. Wandel mee en ontdek haar en nu ook ons favoriete natuurpark in zuiden van Tarragona.

Hiketrail Els Ports | Caro La Barcina

In oktober verkenden we Hiketrial La Barcina. Een wandeling van maar 3,2 kilometer enkele reis. Met een niveauverschil van nog geen honderd meter. Prima te doen dus deze bergwandeling. Zelfs voor wandelwatjes met jonge kinderen.

Wandelroute Els Ports | Adembenemende vergezichten

Ik kan hier nu een heel verhaal ophangen over adembenemende vergezichten en grillige rotspartijen. Of over wilde steenbokken en bijzondere planten en bloemen. Maar volgens mij kan ik beter laten zien, waarom deze trail in natuurpark Els Ports een must-do wandelroute is. Want je kent het gezegde: een foto zegt meer dan duizend woorden. 

La Barcina Els Ports
Een beetje trots ben ik wel, twee Nederlandse moppies model in een Catalaanse folder van Natuurpark Els Ports.

Praktische informatie

WAT | Hiketrail Caro La Barcina in Els Ports 
WAAR | Natuurpark Els Ports
AFSTAND | 3,2 kilometer (anderhalf uur – heen en terug)
MOEILIJKHEIDSGRAAD |  Makkelijk 

els ports

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

STEL EEN VRAAG / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.