Delta Birding Festival is een leuk en leerzaam vogelfeestje voor heel de familie. Vogelhuisjes maken, flamigo´s spotten, valken aaien, met een platbodem door de rijstvelden, 101 vogelnesten bekijken, demonstraties, markt en foodtrucks. Aankomend weekend in het hart van de vogelrijke Ebro Delta.

Alle vogelsoorten in Europa? Je vindt ze hier!

Delta Birding Festival Ebro Delta

Of trek erop uit met een vogelgids, bewonder de mooiste plaatjes van vogelaars die zijn geselecteerd voor de fotowedstrijd.

Een kolonie flamingo’s voor EcoMuseum MonNatura Delta.

Hoteltip EBRO DELTA! Modern, licht, mooi zwembad, een echt gym (met op aanvraag een personal trainer, fijne kamers met gratis wifi en plasma tv, een goed restaurant en fietsverhuur. Dit bijzondere hotel in Poble Nou del Delta is pure luxe voor een zachte prijs 

Ben jij van plan het Delta Birding Festival in de Ebro Delta te bezoeken, ga niet van huis zonder….

Elk derde weekend van september organiseert MonNatura Delta – een EcoMuseumin het hart van het wetland – het Delta Birding Festival.

Vogelparadijs in de Ebro Delta

De Ebro Delta is een waar vogelparadijs. In dit gebied leven – al dan niet tijdelijk – minstens 200 soorten vogels. Dwergarenden, mantelmeeuwen, zwarte spreeuwen, aalscholvers, velduilen, zilverreigers, geelpoot meeuwen, karekieten, kroon-eenden, purperhoentjes, vorkstaartplevieren, woudapen, veld leeuwerikken, ral reigers, graszanger, ijsvogels, waadvogels, witwangsternen, visarenden, dunbekmeeuwen en wel negen soorten flamingo’s.Beetje bewogen, maar ik ben zo blij dat ik m eindelijk ‘had’ deze…. (wie het weet, mag het zeggen)

Hoteltip EBRO DELTA! Nog zo’n heerlijke relaxplek en voor ADULTS ONLY is dit moderne ****pension met een rustige binnenplaats en een hot tub in de open lucht

Delta Birding Festival Ebro Delta

Naast uitgestrekte rijstvelden en eindeloze, ongerepte natuurstranden staat de Ebro Delta – in het zuiden van Catalonië (Terres de l’Ebre) – ook bekend om de vele vogelsoorten die hier leven en overwinteren. Op verschillende plekken in de delta vind je speciale vogelspothuisjes. Geen betere plek dus voor het Delta Birding Festival Ebro Delta dan hier.

Delta Birding Festival Ebro Delta | vogelparadijs Ebro Delta | festival voor vogelaars

Het vogelspothuisje bij restaurant Casa de la Fusta.

Vogelfestival in de Ebro Delta

Ik ben geen ‘echte’ vogelaar, maar fotograferen is mijn hobby. Wanneer ik door de Ebro Delta toer, over hobbelige zandweggetjes, langs uitgestrekte rijstvelden, op zoek naar bijzondere vogels, word ik vanzelf zen. De weidsheid, de kleuren – wanneer de rijstvelden van fel groen naar okergeel kleuren tegen een helderblauwe hemel – de knalroze, rode, gele en oranje tropische bloemen die overal groeien, de kleine witte boerenhuisjes, de rust, staan gegarandeerd voor mooie plaatjes.

 

Delta Birding Festival BDT reistip

Gedurende Delta Birding Festival bieden de restaurants in Delta del Ebro een special festivalmenu

Vakantie in de Ebro Delta

Je doet de deur van je appartement open, zet een paar stappen en staat met je voeten in de zee. Dit zeer nette, volledig ingerichte 4-persoonsappartement staat garant voor een heerlijk strandvakantie.

Appartementencomplex DeltaMar ligt in een fijne buurt, vlak bij zee. Het hotel heeft een buitenzwembad in de tuin en ligt op loofafstand van het strand.

Edificio Tompro is een volledig ingericht 4 persoonsappartement met in Sant Carles de la Rapita. Het appartement ligt 9 minuten lopen van het strand, maar gasten kunnen ook baantjes trekken in het zwembad op het dakterras.

Praktische informatie

WAT | Delta Birding Festival Ebro Delta
WAAR |  MonNatura Delta Ecomuseum
WANNEER | Derde weekend van september

Bewaren

2 comments

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.