Vogelaars weten het allang, maar eigenlijk is Delta Birding Festival in de Ebro Delta voor iedereen een leuk en leerzaam feestje. Elk derde weekend van september organiseert MonNatura Delta – een EcoMuseumin het hart van het wetland – het Delta Birding Festival. Een vogelfeestje voor heel de familie. Trek erop uit met een gids, volg een workshop, bewonder de mooiste plaatjes van vogelaars die zijn geselecteerd voor de fotowedstrijd, maak een boottochtje langs de rijstvelden en spot bijzondere fladderaars.

Vogelparadijs

De Ebro Delta is een waar vogelparadijs. In dit gebied leven – al dan niet tijdelijk – minstens 200 soorten vogels. Dwergarenden, mantelmeeuwen, zwarte spreeuwen, aalscholvers, velduilen, zilverreigers, geelpoot meeuwen, karekieten, kroon-eenden, purperhoentjes, vorkstaartplevieren, woudapen, veld leeuwerikken, ral reigers, graszanger, ijsvogels, waadvogels, witwangsternen, visarenden, dunbekmeeuwen en wel negen soorten flamingo’s.Beetje bewogen, maar ik ben zo blij dat ik m eindelijk ‘had’ deze…. (wie het weet, mag het zeggen)

Delta Birding Festival

Naast uitgestrekte rijstvelden en eindeloze, ongerepte natuurstranden staat de Ebro Delta – in het zuiden van Catalonië (Terres de l’Ebre) – ook bekend om de vele vogelsoorten die hier leven en overwinteren. Op verschillende plekken in de delta vind je speciale vogelspothuisjes. Geen betere plek dus voor het Delta Birding Festival dan hier.

Het vogelspothuisje bij restaurant Casa de la Fusta.

Ebro Delta

Ik ben geen ‘echte’ vogelaar, maar fotograferen is mijn hobby. Wanneer ik door de Ebro Delta toer, over hobbelige zandweggetjes, langs uitgestrekte rijstvelden, op zoek naar bijzondere vogels, word ik vanzelf zen. De weidsheid, de kleuren – wanneer de rijstvelden van fel groen naar okergeel kleuren tegen een helderblauwe hemel – de knalroze, rode, gele en oranje tropische bloemen die overal groeien, de kleine witte boerenhuisjes, de rust, staan gegarandeerd voor mooie plaatjes.

PS. Ik ben nog aan het sparen voor een telelens, maar met mijn 200 mm wist ik de afgelopen tijd aardig wat gevleugelde vrienden te kieken. Delta Birding Festival BDT reistip

Delta Birding Festival BDT reistipEen kolonie flamingo’s baddert voor EcoMuseum MonNatura Delta.Delta Birding Festival BDT reistip

Ebro Delta BDT reistip

Niet normaal hoe snel die ijsvogeltjes vliegen.

Delta Birding Festival BDT reistip

Help!
Herken jij vogelsoorten op mijn foto’s? Ik hoor het graag van je. Alvast bedankt.

Petra tipt

Gedurende Delta Birding Festival bieden de restaurants in Delta del Ebro een special festivalmenu.

Praktische informatie

WAT: Delta Birding Festival
WAAR: MonNatura Delta Ecomuseum
WANNEER: 22 t/m 24 september 2017

Bewaren

Geef een reactie / Deel jouw reistips

2 comments

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.