Delta Birding Festival Ebro Delta is een leuk en leerzaam vogelfeestje voor heel de familie. Vogelhuisjes maken, vogels spotten, valken aaien, met een platbodem laveren tussen rijstvelden, vogelnesten uitpluizen, roofvogel demonstraties bekijken, snufflelen op de vogelmarkt en smullen bij foodtrucks. Delta Birding Festival is zelfs leuk als je niet per se van vogels houdt.

Delta Birding Festival Ebro Delta
Modern, licht, mooi zwembad, een echt gym (met op aanvraag een personal trainer, fijne kamers met gratis wifi en plasma tv, een goed restaurant en fietsverhuur. Dit bijzondere hotel in Poble Nou del Delta is pure luxe voor een zacht prijsje.
Klik op de foto voor meer info en boeken.  

Vogelfestival Ebro Delta

De Ebro Delta is een waar vogelparadijs. In dit gebied leven – al dan niet tijdelijk – minstens 200 soorten vogels. Van dwergarenden tot mantelmeeuwen en zwarte spreeuwen. Natuurlijk aalscholvers, velduilen en zilverreigers. Maar ook geelpoot meeuwen, karekieten, kroon eenden, purperhoentjes en vorkstaartplevieren. Ja, zelfs woudapen, veld leeuweriken, ral reigers, graszanger, ijsvogels. Dan vergeet ik nog de waadvogels, witwangsterns, visarenden, dunbekmeeuwen en last but not least negen soorten flamingo’s. Waar wacht je nog op? Ga vogels spotten in de Ebro Delta.

Vogelfestival Ebro Delta

Naast uitgestrekte rijstvelden en eindeloze, ongerepte natuurstranden staat de Ebro Delta – in het zuiden van Catalonië (Terres de l’Ebre) – ook bekend om de vele vogelsoorten die hier leven en overwinteren. Op verschillende plekken in de delta vind je speciale vogelspothuisjes. Geen betere plek dus voor het Delta Birding Festival Ebro Delta dan hier.

Ben jij van plan het Delta Birding Festival in de Ebro Delta te bezoeken, ga niet van huis zonder….

Vogels spotten Ebro Delta

Ik ben geen ‘echte’ vogelaar, maar fotograferen is mijn hobby. Wanneer ik door de Ebro Delta toer, over hobbelige zandweggetjes. Langs uitgestrekte rijstvelden, op zoek naar bijzondere vogels. Dan word ik vanzelf zen. De weidsheid, de kleuren – wanneer de rijstvelden van fel groen naar okergeel kleuren tegen een helderblauwe hemel – de knalroze, rode, gele en oranje tropische bloemen die overal groeien, de kleine witte boerenhuisjes, de rust, staan gegarandeerd voor mooie plaatjes.

Uche uche uche, het stikt hier van de….

5 top logeerplekken in de Ebro Delta

Je doet de deur van je appartement open, zet een paar stappen en staat met je voeten in de zee. Dit zeer nette, volledig ingerichte 4-persoonsappartement staat garant voor een heerlijk strandvakantie.

Appartementencomplex DeltaMar ligt in een fijne buurt, vlak bij zee. Het hotel heeft een buitenzwembad in de tuin en ligt op loofafstand van het strand.

Hoteltip EBRO DELTA! Nog zo’n heerlijke relaxplek en voor ADULTS ONLY is dit moderne ****pension met een rustige binnenplaats en een hot tub in de open lucht

Edificio Tompro is een volledig ingericht 4 persoonsappartement met in Sant Carles de la Rapita. Het appartement ligt 9 minuten lopen van het strand, maar gasten kunnen ook baantjes trekken in het zwembad op het dakterras.

Praktische informatie

WAT | Delta Birding Festival Ebro Delta
WAAR |  MonNatura Delta Ecomuseum
WANNEER | Derde weekend van september

Bewaren

2 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.