In September word ik bijna onder de voet gelopen door een vuurspuwende draak, doe ik een citytrip Berlijn, nemen we in stijl afscheid van de vakantie, vieren we het leven van een TIENer, ga ik onder het mes en wordt het de meisjes even teveel. Kijk mee in Emigratie Fotodagboek September 2017

Bon Dia Tarragona Fotodagboek #15

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR. 

1 september 2017

Bon Dia Tarragona Fotodagboek #15Het tweede Catalaanse BFF hart is in the pocket. En nog wel een met haar naam erin gegraveerd. Muchos Gracias Paula!

2 september 2017

Ebre Correfoc Tortosa, gekkenhuis, bizar, te gek en ook een beetje eng.

3 september 2017

Bon Dia Tarragona Fotodagboek #15Tijdens Festa de la Cinta is parc Teodor Gonzales in Tortosa omgetoverd tot festivalterrein. Samen met vriend Ben doen we eerst een cocktail en genieten we daarna rond middernacht van een spectaculaire vuurwerkshow boven de Ebro.

5 september 2017

Marvy weet het al jaren. In de vakantie voordat ze overgaat naar de middelbare gaan we samen op citytrip. Morgen vliegen we naar Berlijn. Ter voorbereiding download ik voor 7,50 Berlijn CityGids van The Media Bay, een handige online reisgids, geschreven door reizigers met 5 kant-en-klare routes (Highlights, Langs de muur, Futuristisch Berlijn, Alternatief Berlijn & Oost-West) en lekker veel handige reisinfo. Ideaal wanneer je maar tweeënhalve dag hebt om een stad te verkennen, geen minuut wilt verliezen en geen zin hebt om je breuk te sjouwen. Klik op bovenstaande foto om Berlijn CityGids te bestellen en op deze link voor reisgidsen van o.a. Londen, Andalusië, Rome, Maastricht & IJsland.

6 september 2017

Bon Dia Tarragona Fotodagboek #15Ja hoor, gewoon met mijn oudste dochter op citytrip naar Berlijn.

7 september 2017

Bon Dia Tarragona Fotodagboek #15Ondertussen in Tarragona. 1300 euro betaalden we om ons tuinhek te laten ophogen. Helaas was het te laat en sprongen Moya en Cruz voor het af was, hun dood tegemoet. Zal je net zien, trekken Zev en Dio de onderkant aan gort, kunnen we weer aan de bak.

8 september 2017

Vandaag valt de regen met bakken uit de lucht. Gelukkig heeft Berlijn enorm veel overdekte en superdeluxe winkelcentra zoals Mall of Berlin.Bon Dia Tarragona Fotodagboek #15 In conceptmall Bikini Berlin doen we een extravagante fotoshoot bij Shots of Art en laat ik – als aandenken – een t-shirt met Marvy’s zelfportret drukken.

9 september 2017

Bon Dia Tarragona Fotodagboek #15Gaar! Het nadeel van reizen is dat je soms zo lang moet wachten. Vanmorgen om 9 uur checkten we uit in het hotel, 12 uur later zitten we op de bus te wachten. Nog twee uur rijden en dan zijn we thuis….

11 september 2017

Bon Dia Tarragona Fotodagboek #15Om het einde van de vakantie te vieren, nodigende de buren ons uit voor end of summer borrel. Na de nodige cava beklimmen de hoogste heuvel achter onze huizen, waar we samen de zon achter Els Ports zien zakken.

12 september 2017

Bon Dia Tarragona Fotodagboek #15De eerste schooldag beginnen ze nog samen, maar vanaf morgen begint Marvy al om 8:00 ’s morgens (en Pip om 9:00 uur) en maakt ze 3 dagen tot 17:0 uur. Lieve meisjes, veel plezier op de ESO en in primaria 5.

14 september 2017

Bon Dia Tarragona Fotodagboek #15Morgen is ze jarig en de traktaties, die maakt ze natuurlijk het liefst helemaal zelf.

15 september 2017

Cumpleanos Feliz allerliefste 10-er. Op een nieuw jaar voor bijzondere avonturen.

16 september 2017

Bon Dia Tarragona Fotodagboek #15Geen grote pan paella voor Pippa’s verjaardagsfeest, maar homemade appeltaart met slagroom, aardbeienkwarktaart, broodjes hamburger, stokbrood met kruidenboter en vier verschillende salades. En dan ook nog al je vriendinnen met ouders op bezoek. Wat een feest.

17 september 2017

Bon Dia Tarragona Fotodagboek #15Goedemorgen meisjes, lekker geslapen? Voordeel van zo’n groot huis, is dat we met gemak vijf vriendinnen kunnen herbergen.

18 september 2017

Adem in Adem uit. Collegi Teresia gaat over op nieuwe uniformen, dus vandaag sta ik weer een uurtje of wat geduld te hebben in het ‘kantoortje’ van de bijna bejaarde conciërge om een en ander aan te schaffen.

19 september 2017

Bon Dia Tarragona Fotodagboek #15Jiehoe – haalt opgelucht adem – op de dag dat de 5 hechtingen eruit mogen, vertelt de chirurg dat de kweek niets engs heeft opgeleverd.

20 september 2017

Bon Dia Tarragona Fotodagboek #15Hallo, zie je dan niet dat ik honger heb! #Zev

21 september 2017

Bon Dia Tarragona Fotodagboek #15Een heel goede morgen allemaal!

Emigratie Fotodagboek September 2017 | 22 september

Bon Dia Tarragona Fotodagboek #15In mijn blog Het leed dat huiswerk heet, schreef ik al over buurvrouw Fernanda, die juf is en onze meiden met liefde door het moeilijkste huiswerk helpt.

23 september 2017

Bon Dia Tarragona Fotodagboek #15‘Zo wil ik later ook wel wonen,’ lacht Marvy die naast me ligt te zonnen. Inderdaad, de nieuwe casa van vrienden met subtropisch zwemparadijs in La Nucia – onder de rook van Benidorm – is een plaatje. Zie jij jezelf hier al liggen? Dat kan, naast hun casa verhuren Simon en Ingeborg een allerschattigst huisje, van alle gemakken voorzien. Meer info vind je op Bon Casita.

24 september 2017

Staan Marvy en Pippa maar een minuut in de rij met heel veel kinderen, worden zij door de regisseur uitgekozen om samen een roofvogeltje de lucht in te gooien. Mazzelaars. #fotosessie #promofilmpje #DeltaBirdingFestival #EbroDelta

26 september 2017

De twaalfvingerige darm, het spijsverteringskanaal, de aorta en hartkamers, Pip had er nooit van gehoord, maar voor het vak Medi moet ze precies weten hoe alles werkt. Gelukkig heeft juf een schapenhart klaarliggen en smerig of niet, dat spreekt meer tot de verbeelding dan taaie stof in een boek.

27 september 2017

Overleven Spanje Fotodagboek #15Ook voor ons is het ‘echte’ leven weer begonnen. #Spaanseles #grammatica

29 september 2017

Overleven Spanje Fotodagboek #15Hola mister grashopper, ook aan het genieten van de zonsondergang?

Emigratie Fotodagboek September 2017 | 30 september

Overleven Spanje Fotodagboek #15Pip viert feest met haar Catalaanse vriendinnen…En ik in Amsterdam. In het kader van best of both worlds doe ik een op-en-neertje voor de 50-ste verjaardag van een vriend en een bliksembezoek aan mijn moeder en zus

Hoe was SEPTEMBER voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van Emigratie Fotodagboek #15 . Tot in een volgend Overleven Spanje Fotodagboek

Adeu, Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook,  Instagram en Pinterest?

Bewaren

3 comments

  1. heel leuk Petra om zo in een raampje van julli leven te kijken. Ik heb ervan genoten.Wat is hun en julli leven verrijkt met de ervaringen van de verschillende kulturen en talen , waarmee julli nu leven. . Julli huis is zo gezellig met de plantenpotten op de porch . Ik was heel blij een schilderijtje van Maria te zien op Pippa’s verjaardag. Nog gefeliciteerd schattebout met je meisie. Wat leuk die lieve kaarten op school aan haar papa en mama. Ook wat heerlijke foto’s van jou, en zo fijn dat het bultje o.k.is. Wat een verrassing dat hun oma en opa hun stonden op te wachten .. Vorig jaar deze tijd waren Ludy en ik samen . Het was zo goed, niet zonder challenges maar dat helpt ons te groeien zelfs als twee ouwe zussies. Mijn Anna was 50 en ze had een dinner met feest, in prachtige setting deze keer met Tim en de kinderen haar schoonfamilie en dichte vriendinnen en vrienden en .Ik had niet genoeg woorden om haar te beschrijven , maar m’n hart klopt nog vlugger als ik haar zie, ik sprak over Nauru, (Klein eiland in het midden van de Oceaan met Circumference 25 km), waar ik eerst verliefd op haar werd zodra ze er was, en hou altijd maar meer van haar. en heb voor haar op een Nauruan lied gedanst, op m’n steun gympen en haar neef Clinton die een kleuter was toen in Nauru ,, was de enige neef of nicht op dit feest. , zijn moeder Dulcie was van Nauru Clinton zong het lied mee. De anderen hadden het al eerden gevierd op haar eigenlijke verjaardag en Ina’s 80ste. Maar we konden het toen niet te druk maken voor Ina enz.
    Dag lieve schat de lente is hier en er is nu tien uur verschil in tijd met julli. M’n Jasmijn is cascading from my balcony hier nu in het maanlicht. Ik hou van je en zou je willen omhelzen lief dapper en heerlijk moedertje, en succesvolle reis- journaliste. Lucky Yuri en Lucky Marvey en Pippa . veel liefs Tante marianne.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.