Ik heb ze vaak voorbij zien komen – via social media – foto’s en video’s van een zogenaamde Holi party. Pleinen gevuld met hossende mensen die elkaar op beukende beats te lijf gaan met gekleurd verfpoeder. Een van oorsprong Indiaas feest om het nieuwe jaar in te luiden? Door elkaar te besprenkelen met kleur(water), wordt een kleurrijk leven toegewenst. En nog mooier, aan het einde van het feest ziet iedereen hetzelfde eruit, rijk en arm is gelijk!

Koop via deze link 9 zakjes holi poederverf in rood, geel en groen

Holi feest Poble Nou del Delta

Dus, toen ik afgelopen zomer las dat er ter ere van de festa major in Poble Nou del Delta in de Ebro Delta een holi feest werd georganiseerd, waren we er als de kippen bij. We, zijn mijn zus Anja, nicht Boínn, mijn meiden Marvy en Pippa en ik. Vol verwachting reden we  in onze speciaal voor de gelegenheid aangeschafte witte t-shirts, naar Poble Nou del Delta, een ‘Andalusisch’ dorp in de Ebro Delta. Viel dat even tegen.

Holi feestje deze zomer? Bestel hier alvast een goedkoop wit t-shirt

Holi gekte tussen de rijstvelden

Is dit het nou? dacht ik ietwat beteuterd. Een grasveldje, een handjevol kinderen, een deejay en een MC met schoenen in de vorm van een vis. Eigenlijk had ik het wel kunnen weten. Poble Nou is een dorpje van niets. We bleven omdat we toch niets anders hadden te doen. En toen werd de muziek op standje 10 gezet en kwamen de dozen met zakjes verf tevoorschijn….. Graaien…….

Voor even weer kind tussen de kinderen, hoe heerlijk is dat.

Sale juli 2019

Never grow old…. echt, ik heb lang niet zooooooooooooooooooooo gelachen. Tranen met tuiten.

Helemaal schoon werden we niet, maar thuis…. met een sopje en een spons, kregen we de laatste verfvlekken ook weg………. De verfpoeder is gemaakt van maismeel en gekleurd met 100% natuurlijke ingrediënten. Niet gevaarlijk dus.  Gelukkig, want tijdens het verf gooi gevecht, kregen we aardig wat happen binnen. 

 

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.