Voor even weer kind tussen de kinderen, hoe heerlijk is da? Dat overkwam mij tijdens een Holi Feest in de Ebro Delta. Ik heb ze vaak voorbij zien komen – via social media – foto’s en video’s van een zogenaamde Holi Feest. Pleinen gevuld met een hossende menigte, die elkaar op beukende beats te lijf gaan met gekleurd verfpoeder.

Holi party in Poble Nou del Delta
Typisch Andalusisch Landhuis in Poble Nou, met kleine vakantie appartementen. Gastvrouw Laura is een topper. Pluspunt is ook de tuin met patio, waar je heerlijk kunt ontbijten. Oh ja en ze hebben ook nog fietsen beschikbaar. Klik op de foto voor meer info en boeken.

Holi feest Ebro Delta

Een van oorsprong Indiaas feest om het nieuwe jaar in te luiden? Door elkaar te besprenkelen met kleur(water), wordt een kleurrijk leven toegewenst. En nog mooier, aan het einde van het feest ziet iedereen hetzelfde eruit, rijk en arm is gelijk!

Poble Nou del Delta in de Ebro Delta zou niet misstaan als dorp in Andalusia
Even lekker er tussenuit zonder kinderen? Klik op de foto en ontdek een prachtig ADULTS ONLY Hotel in Poble Nou del Delta!

Koop via deze link 9 zakjes holi poederverf in rood, geel en groen

Holi feest in de Ebro Delta

Dus, toen ik afgelopen zomer las dat er ter ere van de festa major in Poble Nou del Delta in een holi feest in de Ebro Delta werd georganiseerd, waren we er als de kippen bij. We, zijn mijn zus Anja, nicht Boínn, mijn meiden Marvy en Pippa en ik. Vol verwachting reden we  in onze speciaal voor de gelegenheid aangeschafte witte T-shirts, naar Poble Nou del Delta, een ‘Andalusisch’ dorp in de Ebro Delta. Viel dat even tegen.

Holi feest deze zomer? Bestel hier alvast een goedkoop wit t-shirt

Verf gooien tussen de rijstvelden

Is dit het nou? dacht ik ietwat beteuterd. Een grasveldje, een handjevol kinderen, een deejay en een MC met schoenen in de vorm van een vis. Eigenlijk had ik het wel kunnen weten. Poble Nou is een dorpje van niets. We bleven omdat we toch niets anders hadden te doen. En toen werd de muziek op standje 10 gezet en kwamen de dozen met zakjes verf tevoorschijn en werd het ….. graaien.

Sale juli 2019

PS. Helemaal schoon werden we niet, maar thuis…. met een sopje en een spons, kregen we de laatste verfvlekken ook weg. Deze verfpoeder is namelijk gemaakt van maismeel en gekleurd met 100% natuurlijke ingrediënten. Niet gevaarlijk dus.  Gelukkig, want tijdens het verf gooi gevecht, kregen we aardig wat happen binnen. 

Praktische informatie

WAT | Holi Feest Ebro Delta
WAAR | Poble Nou del Delta
WANNEER | Laatste zaterdag van juli. Houd BonDiaTarragona in de gaten voor de meest actuele informatie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.