Is het een vliegtuig? Is het vogel? Maar dan in het Catalaans. Zo begint de flyer ter aankondiging van het elfde Concurs Difresses Canines. Op de flyer ook een foto van een gemaskerde tekkel. Mijn interesse is gewekt. In eerste instantie denk ik dat het om een verkleedwedstrijd voor honden gaat. Maar wanneer ik de tekst vertaal blijkt al snel dat het concurs geen opwarmertje is voor carnaval, maar een serieuze zaak. Namelijk om aandacht te vragen voor het goede doel.

Honden verkleedwedstrijd

De honden verkleedwedstrijd wordt georganiseerd, om aandacht te vragen en geld op te halen voor de zwerfhondenopvang in Deltebre in de Ebro Delta. En dat is mooi. Zoals te verwachten, word ik op dit (te) gekke kleurige Catalaanse low budgetfeestje niet teleurgesteld. Ik tel minstens 20 verkleedde honden.

Nieuwe baasjes gezocht

Veel honden in Spanje wachten op een beter leven. En lief dat ze zijn. Ik kan het weten. Wij adopteerden Moya en Cruz 5 en 3 jaar geleden voor het leven via Animal Care Espana.

Maar ook de asielen in onze nieuwe woonomgeving zitten vol. Bijvoorbeeld Associació DeltaRescat, de organisatie van de honden carnaval. Of Protectora Arca in Tortosa, waar wij onze nieuwste grote liefde Dio lieten chippen.

Praktische Informatie

WAT | Verkleedwedstrijd voor honden
WAAR | Deltebre in de Ebro Delta

Bewaren

Bewaren

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Stuur een berichtje!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.