De oude visafslag La Llotja de Tortosa, in Parc Municipal Teodor Gonzalez, is tegenwoordig het huis van reuzen in Tortosa. Een mini-museum,  dat heel zelden open is voor publiek. Jammer, want La Llotja de Tortosa, de reuzen, bigheads en beesten zijn ook ‘thuis’ het fotograferen meer dan waard.

Het huis van de reuzen in Tortosa

Jammer alleen dat de ramen zo spiegelen. Ik kan mijn geluk dan ook niet op, wanneer ik op een dag dat ik een foto probeer te maken van de gevleugelde duivels bok naar binnen word gevraagd, door de meneer die de Gegants en Bestiaries onderhoudt.

La Llotja de Tortosa

Normaal gesproken ga ik niet in op verzoekjes en uitnodigingen van vreemde mannen, laat staan dat zomaar ergens naar binnen stap. Maar deze kans wilde ik niet laten lopen. Want de reuzen van Tortosa fotografen in hun eigen huis, dat is toch wel heel speciaal. Kijk je mee!

Tortosa heeft een rijke geschiedenis. Wanneer je in Tortosa bent, maak dan zeker een wandeling door stadspark Teodor Gonzalez en vergeet La Llotja de Tortosa niet, een Gotische Visafslag, die dateert uit de 14de eeuw.

De reuzen (Gegantes) zijn een belangrijk onderdeel tijdens de Catalaanse patroonsfeesten en andere  festiviteiten. Buurtverenigingen zijn er heel het jaar druk mee om de oude reuzen te herstellen en nieuwe te maken.

Fun facts over Reuzen in Catalonië

De gegants symboliseren menselijke wezens maar op een reusachtige manier. De eerste Reus in Catalonië, was de Bijbelse figuur Goliat. Deze Reus danste in 1424 al door de straten van Barcelona.

Tijdens Franco’s dictatuur dansten alleen reuzen die de Katholieke Koningen verbeelden door de straten. Pas na de dood van de dictator, werden nieuwe Reuzen gebouwd, die de Catalaanse identiteit moesten verbeelden.

Jaarlijks komen er in Catalonië 40 nieuwe reuzen bij.

Hoteltips Tortosa

Top Hotels Tortosa | Hoteltip Tortosa
Slaap als een vorst in het luxueuze Parador Hotel dat uitkijkt over de Ebro en de oude binnenstad van Tortosa. Het kasteel was in de middeleeuwen onder andere het onderkomen van een islamitische koning en later in bezit van de machtige ridderorde De Tempeliers. Boeken en meer info Parador Hotel Tortosa
Hotel tip Tortosa | Landhuis Torre del Prior Tortosa | Bijzonder hotel Tortosa
Altijd al willen logeren in een uitkijktoren uit de 12-de eeuw? Dit bijzondere en smaakvol ingerichte landhuis ligt op 5 minuten rijden van Tortosa. Dit huis heeft alles dat ik wens tijdens mijn vakantie: historie versus design, seizoensgebonden buitenbad, een mooi aangelegde tuin, prachtige vergezichten, een luxe (gedeelde) keuken en een lounge. Boeken en meer info Torre del Prior
Hotel tip Tortosa | Bijzonder hotel Tortosa
Dit modern ingerichte hotel met kamers en familieappartementen heeft een mooie binnentuin met zwembad, een restaurant en een lounge. SB Corona en ligt bovendien op loopafstand van de winkels en het oude centrum van Tortosa en op nog geen kwartier rijden van natuurpark Els Ports. Boeken en meer info SB Hotel Tortosa

Bewaren

Bewaren

STEL EEN VRAAG / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.