De oude visafslag La Llotja de Tortosa, in Parc Municipal Teodor Gonzalez, is tegenwoordig het huis van reuzen in Tortosa. Een mini-museum,  dat heel zelden open is voor publiek. Jammer, want La Llotja de Tortosa, de reuzen, bigheads en beesten zijn ook ’thuis’ het fotograferen meer dan waard.

La Llota Tortosa | Het Huis van de Reuzen
Slapen als een Vorst? Klik op de foto en ontdek het bijzondere Parador Kasteel Hotel in Tortosa.

Het huis van de reuzen in Tortosa

Jammer alleen dat de ramen zo spiegelen. Ik kan mijn geluk dan ook niet op, wanneer ik op een dag dat ik een foto probeer te maken van de gevleugelde duivels bok naar binnen word gevraagd, door de meneer die de Gegants en Bestiaries onderhoudt.

La Llotja de Tortosa

Normaal gesproken ga ik niet in op verzoekjes en uitnodigingen van vreemde mannen, laat staan dat zomaar ergens naar binnen stap. Maar deze kans wilde ik niet laten lopen. Want de reuzen van Tortosa fotografen in hun eigen huis, dat is toch wel heel speciaal. Kijk je mee!

Tortosa heeft een rijke geschiedenis. Wanneer je in Tortosa bent, maak dan zeker een wandeling door stadspark Teodor Gonzalez en vergeet La Llotja de Tortosa niet, een Gotische Visafslag, die dateert uit de 14de eeuw.

De reuzen (Gegantes) zijn een belangrijk onderdeel tijdens de Catalaanse patroonsfeesten en andere  festiviteiten. Buurtverenigingen zijn er heel het jaar druk mee om de oude reuzen te herstellen en nieuwe te maken.

Fun Facts over Reuzen in Catalonië

  • De gegants symboliseren menselijke wezens maar op een reusachtige manier. De eerste Reus in Catalonië, was de Bijbelse figuur Goliat. Deze Reus danste in 1424 al door de straten van Barcelona.
  • Tijdens Franco’s dictatuur dansten alleen reuzen die de Katholieke Koningen verbeelden door de straten. Pas na de dood van de dictator, werden nieuwe Reuzen gebouwd, die de Catalaanse identiteit moesten verbeelden.
  • Jaarlijks komen er in Catalonië 40 nieuwe reuzen bij.

Praktische informatie

WAT | La Llota Tortosa | Het huis van de Reuzen
WAAR | Parc Teodor Gonzalez Tortosa

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.