Integreren is het toverwoord en dat lukt heel aardig, al zeg ik het zelf. Maar soms verlang ik gewoon naar lekker Hollands in Spanje. Een witte boterham met pindakaas, een zak dubbelzoute drop, roze koeken, paprikachips of een aanbieding bij de Hema.

Een beetje Holland in Spanje

Bovendien, ons streven is living the best of both worlds. Woon jij in Spanje en verlang je soms ook zo naar een Hollands hapje? Of verlang je zelfs tijdens jouw vakantie in Spanje naar een boterham met pindakaas? Lees mijn blog met persoonlijke Lekker Hollands in Spanje tips en ontdek waar ze in Spanje echte Calvé pindakaas en andere Nederlandse producten verkopen.

Overleven in Spanje? Zo doen wij dat!

Lekker Hollands in Spanje

Ik geloofde mijn ogen niet, toen ik zojuist op Facebook een advertentie van Zeeman voorbij zag komen.  In Amposta of all places, ons oude buurdorp! Blijkt deze winkelketen gewoon al sinds 2015 voet aan Catalaanse wal te hebben. Bekijk hier de website van de Spaanse Zeeman

Echt Hema in Spanje

Barcelona heeft 4 Hema vestigingen, Madrid zelfs 5. Neem een grote tas mee, want dat wordt spenden. Ga hier naar de website van de Spaanse Hema en ontdek welk Hema in Spanje voor jou het makkelijkst bereikbaar is.

Kaas van Antje | Kaaskop in Spanje

Antje Bokxem is een Nederlandse kaasboerin en woont in Catalonië. Samen met man Bert verkoopt ze Nederlandse kaas op Catalaanse ambachtsmarkten. Wil je een lekker blokje oude kaas, ga dan op zoek naar Antjes kaaskraam. 

Broodje van Kootje | Lekker Hollands in Salou

Wanneer we trek hebben in een patatje oorlog, een frikadel speciaal met curry, roze koeken, Fristi, Cassis, een broodje bal met satésaus, een kaassoufflé met mayo of kroketten op wit brood, dan hoeven we tegenwoordig alleen maar op de fiets te stappen. Ga naar de website van Broodje van Kootje in Salou

Mister Frit Amsterdam | Lekker Hollands in Reus

Het moet niet gekker worden, maar ook in Reus verkopen ze tegenwoordig patat en frikadellen met wel 24 soorten sausjes. Ga hier naar de website van Mr Frit Amsterdam in Reus

Lekker Hollands | Supermarkten in Spanje

Nederlandse en Duitse supermarktketens in Spanje verkopen steeds vaker Nederlandse levensmiddelen en zelfs producten van de toko. Lees snel verder voor mijn ‘Nederlandse’ ontdekkingen in de Spaanse Spar en Aldi.

Hollandse producten te koop bij de Spaanse Aldi

Ik ga naar Aldi in Spanje voor Calvé pindakaas, speculaas, stroopwafels, drop, chocolade eieren, boerenkool en sambal oelek.

Hollandse producten bij de Spaanse Spar in Spanje

Bij Spar koop ik geregeld bruine stokbroodjes (we hebben elke bakker en supermarkt geprobeerd, maar deze bruine stokjes vinden onze meiden het lekkerst) La vaz qui rit (koetjes kaas) en aardbeienjam van Bonne Maman.

Lekker Hollands in Spanje | Campingwinkels

Afgelopen zomer stonden enkele van onze Nederlandse vrienden en familie op campings in Cambrils en Tarragona. Misschien een open deur, maar voor mij een eyeopener. Campingwinkels verkopen dus gewoon Nederlandse producten. Deze zomer vond ik in campingwinkels in de omgeving: Lays paprika chips, Cheese Onion chips en ‘Nederlandse’ salami, die volgens mijn dochter Marvy veel lekkerder smaakt dan Spaanse salami.

Nederlands restaurant Friends in Mont Roig de Camp

Een nieuwe Nederlandse ontdekking op restaurantgebied: Friends in Mont Roig del Camp. Nota bene een tip van Catalaanse vrienden. Dit supergezellig restaurant ligt letterlijk aan het strand, op 10 minuutjes rijden van Cambrils. Onze meiden juichten nog net niet, toen ze brood met kruidenboter kregen gepresenteerd. En ook de rest van de kaart is om je vingers bij af te likken.

SuperLekker | Nederlandse Supermarkt in Barcelona

SuperLekker is een Nederlandse supermarkt in hartje Barcelona. Rookworst, hagelslag, Cassis, Speculoos, kroketten, frikandellen, oude kaas, Fristi, volkoren boterhammen, appelstroop, Engelse thee en Belgisch bier. Je kunt het zo gek niet bedenken of Superlekker verkoopt het. Heel fijn is ook de Oosterse afdeling. Sajoer boontjes, pepers, Fernandes en kroepoek…. lekker, lekker, superlekker. Oh ja, en is jouw kaasschaaf stuk of heb je opeens heel erg behoefte aan poffertjes, maar heb je geen poffertjespan….? Check de website van Superlekker en sla je slag en laat je voorraadje Nederlandse producten gewoon thuis bezorgen.

Broodje bakkeljauw | Lekker Surinaams in Spanje

Oké, niet Hollands, maar Surinaams. Maar echt het eerste dat ik doe, wanneer ik in Nederland ben, is naar de toko rennen voor een broodje bakkeljauw met extra peper en lekker veel zuur. Want dat heb je niet in Spanje. En dat mis ik dus echt heel erg.

Een beetje Nederland in Spanje

‘Maar dat kan je hier toch ook zelf maken!’ zei een vriendin met Surinaamse roots, toen ze afgelopen zomer bij ons logeerde. Zo gezegd, zo gedaan. Na een lesje Surinaams koken in Spanje, heb ik inmiddels al een paar keer mijn eigen bakkeljauw gemaakt. Met gezouten baccala, te koop bij elke Spaanse visboer en supermarkt. Volgens mijn vriendin smaakt het beter dan bakkeljauw van de gedroogde stokvis die ze in Nederland verkopen. Zelf bakkeljauw maken in Spanje? Ga via deze link naar het recept!

Weet  jij nog meer plekken waar Nederlandse producten worden verkocht in Catalonië? Laat het me weten en ik vul deze blog met liefde aan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.