Onlangs bezochten we Parc Sama in Cambrils, één van de eerste vrijetijdsparken van Spanje. De botanische tuin in Cambrils werd in 1881 aangelegd als zomerverblijf voor de ultrarijke Markies van Marianao. Salvador Samà i Torrens hield erg van inheemse planten en dieren. In zijn privé dierentuin woonden ooit tijgers, beren en krokodillen. Maar ook zonder gevaarlijke dieren, is het modernistische Parc Sama een bezoekje waard.

Meer Cambrils? Neem zeker ook een kijkje om nieuwe website Vakantie Cambrils

Modernisme in botanische tuin Cambrils

Josep Fontserè – de architect van Parc Sama en Parque de la Ciutadela in Barcelona – werkte nauw samen met de beroemde architect Antoni Gaudi. In Parc Sama Cambrils staan dan ook diverse modernistische gebouwen en druipgrotten. Torre del Mirador bijvoorbeeld, doemt al snel op, wanneer je via de T312 landinwaarts rijdt.

Parc Sama Cambrils

Lang was Parc Sama in Cambrils niet meer dan vergane glorie. Maar sinds 2016 heeft de botanische tuin nieuwe eigenaren.  In drie jaar tijd is al meer dan 300.000 euro geïnvesteerd in de verbetering van de installaties, onderhoud en restauratie van gebouwen in Parc Sama. Vandaar ook de entree. Een deel van deze inkomsten wordt  ook gebruikt voor het onderhoud van de tuin en gebouwen en het voederen van de dieren.

Botanische tuin Cambrils

Er valt veel te ontdekken in botanische tuin Parc Sama in Cambrils. Vind aan de hand van een speurtocht je weg in het Mais Labyrint. Voer hertjes en pauwen, bewonder waterschildpadden en bont gekleurde tropische vogels in het papegaaien paviljoen. Ontdek de modernistische gebouwen, sculpturen en fonteinen en verken en beklim druipgrotten. De zomerresidentie van Salvador Samà i Torrens doet een beetje sinister aan en is niet geopend voor publiek.

In een kas in de botanische tuin vind je nog steeds sub tropische bomen afkomstig uit Cuba en andere zuid Amerikaanse landen. Bekijk ze en geniet tegelijkertijd van Schubert en Mozart.

DARK SAMA | Griezelen in Park Sama

Park Sama verandert tijdens de weekenden voor Halloween in DARK SAMA! Een griezelervaring voor het hele gezin. Met Jack the Destripador, Botanica Oculta, Terror Victoriano en Abraham von Helsing. Elk zaterdag en zondag van 11 oktober t/m 10 november van 16.00 uur tot 20.00 uur.  Klik op deze link voor meer info en toegangskaarten 

Praktische informatie

WAT | Parc Sama Cambrils
WAAR | Carretera de Vinyols s/n, 43850 Cambrils
Parc Samà is te vinden langs de T-312 weg van de kustplaats Cambrils naar Montbrió del Camp, op slechts 5 kilometer van de kust
OPENINGSTIJDEN | Behalve in december en januari is Parc Sama bijna dagelijks geopend.
Wil je zeker zijn van je zaak? Check openingstijden en dagen via deze link
ENTREE |

Volwassenen €10
Kinderen van 7 tot 16 jaar €6
65+ €6
Studenten €6
Familieticket, 2 volwassen en 2 kinderen (7-16 jaar)
€26
  • Kinderen onder de 7 jaar mensen met een lichamelijke beperking mogen gratis naar binnen.
  • Voor groepen boven de 20 personen geldt ook een korting.

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.