Afgelopen weekend bezochten we Parc Sama in Cambrils, één van de eerste vrijetijdsparken van Spanje. De botanische tuin in Cambrils werd in 1881 aangelegd als zomerverblijf voor de ultrarijke Markies van Marianao. Salvador Samà i Torrens hield erg van inheemse planten en dieren. In zijn privé dierentuin woonden ooit tijgers, beren en krokodillen. Maar ook zonder gevaarlijke dieren, is het modernistische Parc Sama een bezoekje waard.

Modernisme in botanische tuin Cambrils

Josep Fontserè – de architect van Parc Sama en Parque de la Ciutadela in Barcelona – werkte nauw samen met de beroemde architect Antoni Gaudi. In Parc Sama Cambrils staan dan ook diverse modernistische gebouwen en druipgrotten. Torre del Mirador bijvoorbeeld, doemt al snel op, wanneer je via de T312 landinwaarts rijdt.

Parc Sama Cambrils

Lang was Parc Sama in Cambrils niet meer dan vergane glorie. Maar sinds 2016 heeft de botanische tuin nieuwe eigenaren.  In drie jaar tijd is al meer dan 300.000 euro geïnvesteerd in de verbetering van de installaties, onderhoud en restauratie van gebouwen in Parc Sama. Vandaar ook de entree. Een deel van deze inkomsten wordt  ook gebruikt voor het onderhoud van de tuin en gebouwen en het voederen van de dieren.

Botanische tuin Cambrils

Er valt veel te ontdekken in botanische tuin Parc Sama in Cambrils. Vind aan de hand van een speurtocht je weg in het Mais Labyrint. Voer hertjes en pauwen, bewonder waterschildpadden en bont gekleurde tropische vogels in het papegaaien paviljoen. Ontdek de modernistische gebouwen, sculpturen en fonteinen en verken en beklim druipgrotten.

Dieren in Parc Sama CambrilsBij de entree verkopen ze voor 1 euro per stuk gedroogde maiskolven, als voer voor de dieren.  Die overigens niets te kort komen, want Parc Sama ligt vol met maiskorrels. Maar alleen al het ouderwets raspen is een belevenis, dus vooruit we kopen er twee.

Parc Sama Cambrils | Eerste vrijtijdspark in SpanjeDe zomerresidentie van Salvador Samà i Torrens doet een beetje sinister aan en is niet geopend voor publiek.

Parc Sama CambrilsEn deze jongens houden de wacht.

Modernistisch park in CambrilsDruipgrotten, een megavijver, watervallen, een speeltuin, volières, een picknickplek, bijgebouwen, bruggen en torens, onze meiden geloven niet dat dit ooit ‘gewoon’ iemands tuin was.

Ontdek Parc Sama in Cambrils

Parc Sama in CambrilsIn Parc Sama ligt een meer, waarin vissen en waterschilpadden wonen en eendjes vrolijk ronddobberen.

Botanische tuin CambrilsIn een kas in de botanische tuin vind je nog steeds sub tropische bomen afkomstig uit Cuba en andere zuid Amerikaanse landen. Bekijk ze en geniet tegelijkertijd van Schubert en Mozart.

Modernisme in botanische tuin CambrilsPapegaaitje leef je nog?

Hertenkamp in botanische tuin CambrilsMaakt niet oud hoe oud ze zijn, hertjes voeren blijft altijd leuk.

Vogels in Parc Sama CambrilsMaar voor deze gast moet je uitkijken…..

Labyrint in botanische tuin CambrilsHelaas het maisdoolhof is niet meer groen….. waardoor we tussen de blaadjes doorkijken naar de andere paden. Niet dat het Pip uitmaakt, kruipdoor, sluipdoor is altijd leuk.

Ontdek Parc SamaNa een uurtje wandelen hebben we het wel gezien. Tijd voor een drankje en een kijkje in het Vermouth museum…..

Vakantie CambrilsEn wat leuke fotootjes voor Instagram.

DARK SAMA | Griezelen in Park Sama

Park Sama verandert tijdens de weekenden voor Halloween in DARK SAMA! Een griezelervaring voor het hele gezin. Met Jack the Destripador, Botanica Oculta, Terror Victoriano en Abraham von Helsing. Elk zaterdag en zondag van 11 oktober t/m 10 november van 16.00 uur tot 20.00 uur.  Klik op deze link voor meer info en toegangskaarten 

Praktische informatie

WAT | Parc Sama Cambrils
WAAR | Carretera de Vinyols s/n, 43850 Cambrils
Parc Samà is te vinden langs de T-312 weg van de kustplaats Cambrils naar Montbrió del Camp, op slechts 5 kilometer van de kust
OPENINGSTIJDEN | Behalve in december en januari is Parc Sama bijna dagelijks geopend.
Wil je zeker zijn van je zaak? Check openingstijden en dagen via deze link
ENTREE |

Volwassenen €10
Kinderen van 7 tot 16 jaar €6
65+ €6
Studenten €6
Familieticket, 2 volwassen en 2 kinderen (7-16 jaar)
€26
  • Kinderen onder de 7 jaar mensen met een lichamelijke beperking mogen gratis naar binnen.
  • Voor groepen boven de 20 personen geldt ook een korting.
Geef een reactie / Deel jouw reistips

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.