Even ten noorden van vissersdorp L’Ametlla de Mar liggen Les Tres Cales, drie prachtige baaien. Fijn zandstrand, kraakhelder water, een goedbewaard kasteel, rotsen om vanaf te springen en een fijne xiringuito maken platja Sant Jordi de plek om je handdoek uit te rollen.
7 tips voor een topdag.
Platja Sant Jordi D'Alfama1. Volg de visjes. Mijn ervaring met kinderen die nog maar net hun diploma hebben, zwemmend worden zesnel moe. Wil je niet continu bang zijn dat ze teveel afdrijven tijdens het snorkelen, koop plastic banden en laat hen drijvend genieten van de onderwaterwereld. Platja Sant Jordi d' Alfama2. Spring, duik of maak een bommetje. De rotsen bestaan uit plateaus van verschillende hoogten (max 2,5 meter), dus voor ieder wat wils. Platja Sant Jordi d'Alfama3. Laat je meesleuren door de golven. De stroming in de smalste baai van Sant Jordi d’Alfama is de plek voor urenlang duikplezier.Platja Sant Jordi D'Alfama4. Vergeet niet een (familie)selfie te maken!Sant Jordi d'Alfama torre5. Loop een rondje om Sant Jordi d’Alfama torre. Het kasteel dateert uit 1200 en werd gebouwd met als doel L’Ametlla de Mar te verdedigen tegen piraten. Het kasteel is niet geopend voor publiek, maar een wandelingetje rondom de vesting en je voelt de geschiedenis.Platja Sant Jordi d'Alfama6. Bestel een sprankelend koude cava bij de xiringuito aan de rand van het strand. Deze beachbar is tijdens het zomerseizoen dagelijks geopend tot 3 uur ‘s nachts en heeft een kleine tapaskaart en een mega cocktailkaart. Muziek: lounge, salsa & Spaanse house. Blijf na een lome stranddag dus gerust hangen voor een hapje, drankje en dansje. PS. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, dan smaakt een gefrituurde tapa al snel goed.

*Ps. Het toilet achter de strandtent is niet erg fris. Dus plastuit mee of een rol toiletpapier en een plastic zak. Ach, je houdt van avontuur of niet 🙂

[FinalTilesGallery id=”13″]

¡Buen Provecho!Platja Sant Jordi d'Alfama 7. Geniet, nippend aan een Caipirinha of Mojito, van de kinderen die na zonsondergang leren balanceren op een touw.

REISVIDEO

 

Praktische informatie

WAT: Platja Sant Jordi d’Alfama
WAAR: Carrer Sant Maria, L’Amettla de Mar

Geef een reactie / Deel jouw reistips

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.