‘Hendel naar beneden, is het gas erop.  Remmen is hendel omhoog.’ In perfect Engels legt een medewerker van rodelbaan Calafell Slide Rodelbaan Tarragona uit hoe alles werkt. Daar gaan we. Voorovergebogen, hangend aan de pook en met mijn dochter tussen mijn benen, zit ik verre van comfortabel. Opeens bedenk ik me dat we niet vastzitten met gordels. Een helm dragen we ook al niet. Tijd om stil te staan bij alles wat fout kan gaan, krijg ik niet, want eenmaal bovenaan de berg schiet de slee naar voren.

Calafell Slide Rodelbaan Tarragona
Lovely House Near The Beach…… en ook in Callafell. Krijgt gewoon een 9.8 op Zoover. Klik op de foto voor meer info en boeken!

Callafell Slide Rodelbaan

Krampachtig naar voren buigen en je stevig aan de hendel vasthouden, hoeft dus niet (ontdekken we naar rondje vier) Leun lekker achterover, de slee wordt automatisch naar boven getakeld. Pas op de top van de berg hoef je in actie te komen.

Rodelbaan Tarragona | Veertig km per uur

Warme wind suist langs mijn gezicht. Daar komt de eerste bocht. Met bonkend hart trek ik aan de hendel. De slee piept. Meehangen dan maar. Mijn dochter en ik gillen om het hardst. Ik laat de pook vieren en we schieten opnieuw vooruit. Na de tweede bocht krijg ik de smaak te pakken. Het gas erop. Met vliegende vaart slalommen we naar de finish. Jiehaa.  Toch geen slecht idee, die 30 rittenkaart.

Familievakantie Tarragona? Lees ook mijn blog met 50 tips voor Tarragona met kinderen

Calafall Slide rodelbaan | Vergane glorie

Het reclamebord van Calafell Slide rodelbaan geeft de staat van het pretpark wel zo’n beetje weer. Calafell Slide mag dan zijn beste tijd hebben gehad, het mag de pret niet drukken.  De meiden willen nog een keer en nog een keer en nog een keer. Eten kan je ook bij de rodelbaan Tarragona. Maar daar zou ik me niet aan wagen, tenzij je van diepvriespizza houdt. Genoeg leuke restaurantjes in de buurt trouwens. En na anderhalf uur rodelen, hebben zelfs de kinderen het wel gezien.

Rodelbaan Tarragona Tip

In de zomermaanden is Calafell Slide alleen ’s avonds geopend. Geen zin in lange wachtrijen? Pas rond een uurtje of 8 wordt het echt druk.

 

Praktische informatie

WAT | Calafell Slide
WAAR | Carretera de Bellvei, Calafell

TICKETS
1 rit € 3
6 ritjes € 15
18 ritjes € 36
30 ritjes € 54

Krijg je echt geen genoeg van bobsleeën, dan is er ook nog de 48-ritten kaart voor 72 euro!
Kinderen van 2 tot 7 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene rodelen.
De rodelbaan is van van 23 juni tot 14 september s’ avonds geopend van 17.00 tot 24.00 uur
Buiten het seizoen (15 september tot eind maart) is Calafell Slide geopend van 11.00 a 20.00 uur en in het weekend van 17.00 a 20.00 uur

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.