Houd jij van kunst op de muur? Veel streetart in Tarragona is echt de moeite van de wandeling waard. Van graffiti tot waanzinnig murals, Part Alta zit er vol mee. De kleurige streetart Tarragona maakt dichtgemetselde ramen, blinde muren en verlaten gebouwen, ja zelfs de smalste steegjes in Part Alta minder eng. Wandel je mee?

Straatkunst Tarragona

Streetart in Tarragona heeft vaak een grappige, politieke, ironische of poëtische boodschap. Onderstaande foto’s schoot ik in Part Alta, het zo goed als autoloze centrum in Tarragona. Welk kunstwerk is jouw favoriet?

De murals van Carles Arola

Een waar meesterwerk is de muurschildering op Plaça dels Sedassos. Het kunstwerk is van de hand van de pintor en muralista Carles Arola. Sinds de voltooiing in 1995 is deze mural de meest gefotografeerde plek van Tarragona. -Het symboliseert het leven uit de late 19-de eeuw. Zoveel details, zo levensecht, alsof je naar een huis kijkt, in plaats van een blinde muur. Daar knapt een stad van op.

Na een rondje streetart in Tarragona wil dochterlief heel graag dit behang!

Vanaf een afstandje lijken alleen de clowneske figuren op het balkon op de eerste verdieping geschilderd. Elk op hun eigen manier symboliseren deze persoonlijkheden de trots van de stad. Van links naar rechts zie je de edelen, de kapitein met zijn staf met gekleurde linten – als symbool van gezag – de dokter, zijn vrouw en de harlekijn.

Tarragona met kinderen? Lees ook mijn blog met 60+ tips voor het hele gezin

Streetart spotten in Tarragona

De mooiste streetart in Tarragona vind je in oude centrum (Part Alta) én in het industriegebied aan de rand van de stad. Daar zijn veel muren langs het spoor en parkeergarages onder handen zijn genomen door straatartiesten.

Streetart Festival Tarragona | Open Studio’s

Tallers Oberts (letterlijk vertaald Open Studio’s) is een jaarlijks terugkerend evenement in september. Straten en steegjes in het oude centrum van Tarragona worden voor de gelegenheid versierd met kunstwerken en installaties en galeries en studio’s houden open huis.

De volgende datum voor Tallers Oberts is nog niet bekend. Houd de Facebookpagina van BonDiaTarragona in de gaten voor meer informatie.

Petra tipt! Fijne hotels in Tarragona

Zin in een citytrip Tarragona? Hieronder deel ik enkele tips voor hotels en appartementen in Tarragona.

Voor budgetreizigers zijn Hotel Plaça de la Font en Hotel Lauria aan de Rambla Nova aanraders.

Verblijf je liever in een appartement? Bekijk dan eens dit smaakvol ingerichte LOFT appartement.

Dit fijne hotel in hartje Tarragona heeft gewoon een zwembad en hottub op het dak.

wil je luxe en mooi en en en….. Op maar een half uur rijden van Tarragona ligt dit nieuwe en super-de-luxe-*****hotel-waar-ik-heel-graag-romantisch zou willen doen met mijn lief. Eens?

Praktische informatie

WAT | Streetart spotten in Tarragona
WAAR | Part Alta Tarragona

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.