Streetart spotten in Tarragona? Ik houd van graffity. Jij ook? De kleurige kunstwerken maken dichtgemetselde ramen, deuren, verlaten gebouwen, blinde muren en donkere steegjes namelijk minder eng. Wandel je mee?

Streetart Tarragona

Streetart in Tarragona heeft vaak een grappige, politieke, ironische of poëtische boodschap. Onderstaande foto’s schoot ik in Part Alta, het zo goed als autoloze centrum in Tarragona.
Welke streetart Tarragona is jouw favoriet?

Streetart spotten in Tarragona

Een waar meesterwerk is de muurschildering op Plaça dels Sedassos van de hand van de pintor en muralista Carles Arola. Sinds de voltooiing in 1995 is deze mural – die het leven uit de late 19-de eeuw symboliseert – de meest gefotografeerde plek van Tarragona. Zoveel details, zo levensecht, alsof je naar een huis kijkt, in plaats van een blinde muur.
Streetart in Tarragona | Streetart spotten in TarragonaVanaf een afstandje lijken alleen de clowneske figuren op het balkon op de eerste verdieping geschilderd. Elk op hun eigen manier symboliseren deze persoonlijkheden de trots van de stad. Van links naar rechts zie je de edelen, de kapitein met zijn staf met gekleurde linten – als symbool van gezag – de dokter, zijn vrouw en de harlekijn.Streetart in Tarragona | Streetart spotten in TarragonaPaardje, mag ik je aaien? Net echt toch!Streetart Tarragona (4)Van zo’n prachtige oude deur met tags & pieces word ik trouwens ook heel blij.
Streetart in Tarragona | Streetart spotten in TarragonaAliens in town!
Streetart in Tarragona | Streetart spotten in TarragonaIk houd van gekkigheid en ben helemaal verliefd op dit simpele kunstwerkje van urban artist Mafya!Streetart in Tarragona | Streetart spotten in Tarragona

Streetart in Tarragona | Streetart spotten in TarragonaTypisch Spaans plaatje, half afgebroken pand en een afgebrokkelde muur blijft staan. Lang leve de straatkunstenaars die het straatbeeld op geheel eigen wijze verfraaien.

Na een rondje streetart in Tarragona wil dochterlief heel graag dit behang!

Streetart in Tarragona | Streetart spotten in TarragonaDe ‘man met de dominostenen’ in Carrer de Santa Anna is een creatie van de locale streetartkunstenaar Gaser. Je komt dit kunstwerk tegen in de straat waar ook het Museum of Modern Art .huist. Om de hoek vind je nog een kunstwerk van Gasers hand.Streetart in Tarragona | Streetart spotten in TarragonaWie zou de ‘buurman’ aan het afluisteren?Streetart in Tarragona | Streetart spotten in TarragonaMooi in eenvoud.Streetart in Tarragona | Streetart spotten in Tarragona Neem echt even de tijd om de paaltjes te bewonderen. Het zijn stuk voor stuk mini-kunstwerkjes. Jaarlijks worden de paaltjes overschilderd tijdens  Festes de Sant Agapito Bist (eerste zaterdag van juli). Een must do mini streetart straatfeestje met live muziek, verfspatten en heel veel creatieve geesten. streetart TarragonaDeze 3D mural is geïnspireerd op werk van kunstenaar Keith Haring en verbeeld ‘samenwerking.’ Knijp je ogen een beetje dicht en je ziet de figuurtjes klimmen.

Tarragona met kinderen? Lees ook mijn blog met 60+ tips voor het hele gezin

Tarragona streetart spotten

De mooiste kunstwerken vind je in oude centrum (Part Alta) én in het industriegebied aan de rand van Tarragona. Daar zijn veel muren langs het spoor en parkeergarages onder handen zijn genomen door straatartiesten.

Streetart Tarragona | Open Studio’s

Tallers Oberts (letterlijk vertaald Open Studio’s) is een jaarlijks terugkerend evenement dat in september 2017 voor de 12-de keer wordt georganiseerd. Straten en steegjes in het oude centrum van Tarragona worden voor de gelegenheid versierd met kunstwerken en installaties en galeries en studio’s houden open huis.

De datum voor Tallers Oberts 2018 is nog niet bekend. Houd de Facebookpagina van BonDiaTarragona in de gaten voor meer informatie.

Petra tipt! Fijne hotels in Tarragona

Zin in een citytrip Tarragona? Hieronder deel ik enkele tips voor hotels en appartementen in Tarragona.

Voor budgetreizigers zijn Hotel Plaça de la Font en Hotel Lauria aan de Rambla Nova aanraders.

Verblijf je liever in een appartement? Bekijk dan eens dit smaakvol ingerichte LOFT appartement.

Dit fijne hotel in hartje Tarragona heeft gewoon een zwembad en hottub op het dak.

wil je luxe en mooi en en en….. Op maar een half uur rijden van Tarragona ligt dit nieuwe en super-de-luxe-*****hotel-waar-ik-heel-graag-romantisch zou willen doen met mijn lief. Eens?

Praktische informatie

WAT: Streetart Tarragona
WAAR: Part Alta Tarragona

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.