El pas de Barca is de enige pont in Catalonië die door de stroming naar de overkant van rivier de Ebro wordt gebracht. Alhoewel pont? Veel meer dan twee oude Catalaanse platbodems, bij elkaar gehouden door een houten vlonder is El pas de Barca niet. Schipper mag ik overvaren?

Pont bij Miravet

Op de romp van de drijvers is te lezen dat de linkerboot eigendom is van Isaac Peral en de rechter van Narcis Monturiol.  Toeval of niet? De schippers dragen dezelfde achternaam als twee Spanjaarden die de allereerste Spaanse onderzeeër bouwden. Een duikboot die na de eerste duik niet terugkeerde van de zeebodem. Afhankelijk van stroming en de wind sta je binnen vijf tot vijftien minuten aan de overkant. Zit en geniet, je wordt vanzelf rustig.

Geduld is een schone zaak

Omdat er maar twee grote of drie kleine auto’s per keer op de veerpont passen, kan het – in het hoogseizoen – voorkomen dat je even moet wachten voor de schipper je naar de overkant vaart. Ach, het is vakantie en geduld een schone zaak. .

Wat kost dat?

1 euro voor voetgangers, 1,50 euro voor fietsers, 2 euro voor brommers, 2,5 euro voor motoren en 3 euro als je met de auto naar de overkant wilt. Enkele reis!

Wanneer vaart Pas de Barca niet?

In principe vaart El pas de Barca dagelijks, al gaat de pont in de zomer vaker op en neer dan in de winter. Staat het water van de Ebro te hoog, komt het met bakken uit de hemel of is er storm op komst, dan wappert in plaats van de groene een rode vlag. Wil je per se naar Miravet? Dan zit er niets anders op dan omrijden. Vanaf de pont zie je castell Miravet in de verte liggen

Praktische informatie

WAT: El pas de Barca
WAAR: C-12 – Tortosa – Mora d’Ebre, tussen Rasquera en Ginestar
TICKETS:auto € 3 – voetgangers € 1

Dienstregeling
Van september tot juni, 09:00-13:00 uur en van 15:00 uur tot zonsondergang.
Juli: van 9.00 tot 13.00 en 15.00 tot 19.00 uur.
Augustus: 08:00-20:00 uur.

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Stuur een berichtje!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.