‘Què vols aigua?’ scandeert een groen geschminkte clown vanaf een verhoging op Placa del Rei in Tarragona. De ‘muppet’ staat naast een lachende paardenkar. Mannen, vrouwen, tieners, zelfs kleuters joelen terug: ‘Aigua, Aigua, Aigua.’ Dat beloofd wat, het waterfeest Sant Magia Tarragona

Waterfeest Sant Magi Tarragona

Aan de overkant van Placa del Rei – ver uit de buurt van de waterspuwende watermeloen en de vrolijk spuitende theepot – plugt mister deejay vast een plaatje. Een stevige housebeat vult het plein. Rook, gekleurde lampen en een stroboscoop doen de rest. De menigte gaat los.

Nat tot op mijn onderbroek

Bij de eerste nevel die mijn gezicht raakt, denk ik: ‘Valt best mee.’ Tot ik me omdraai en bijna omver word geblazen door een waterstraal van brandweerformaat. Doorweekt tot op mijn onderbroek in 60 seconds. Ach, wat geeft het. Het is middernacht en met 26 graden meer dan zwoel. Ik geef me over aan het water en dans, dans, dans! sant magi tarragonaRond 22:45 Placa del Rei in Tarragona stroomt snel vol.sant magi tarragona23:00 uur Het waterfeest wordt met grootst vertoon aangekondigd.sant magi tarragonaSpeciaal voor la Revetlla Remullada wordt het normaal zo rustige Plaça del Rei in de historische binnenstad van Tarragoana, omgebouwd tot een kleurige Alice-in-Wonderland-wereld.sant magi tarragonaVer na middernacht, maar deze peuter is nog lang niet moe.
sant magi tarragonaSupergaaf, maar kleddernat waterfeest in Tarragona.waterfeest sant magi tarragonaGeen feest in Catalonië zonder het bouwen van castells. sant magi tarragonaDe waterstralen worden steeds steeds steviger. Niet dat het iemand iets lijkt te schelen. revetlla remullada sant magi

sant magi tarragonaNote to myself: next time waterproof mascara!

Revetlla Remullada Tarragona

Waterfeest Revettla Remullada Tarragona is het kleddernatte hoogtepunt van Tarragona’s kleine Festa Major Sant Magi, dat grotendeels om WATER draait. In de week voor 24 september vieren ze in Tarragona de grote Festa Major. Santa Tecla heeft als thema VUUR.

Petra tipt!

Praktische informatie

WAT: Waterfeest Sant Magi Tarragona
WANNEER: 18 augustus 2018
WAAR: Placa del Rei – Tarragona
START: 23:30 uur
TOEGANG: gratis

Geef een reactie / Deel jouw reistips

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.