WInterwonderland Tarragona. Wat doen tijdens de winter in Tarragona? Op een zonnige dag een duik nemen in zee (koud, maar toch) en dan vervolgens sleeën in natuurpark Els Ports? Je schoen zetten voor een kameel? Je huisdier laten zegenen? Zwartgeblakerde sliertuien als een haring in je keel laten glijden? Zoeken naar de man met 365 neuzen?

Winterwonderland Tarragona wintertips

Een blok hout op z’n achterste slaan tot hij snoep poept? Rio-achtige carnavalsoptochten, Driekoningen die de stad binnen varen zoals Sinterklaas? Daarom de Tarragona Wintertips. Want ook tijdens de winter in Tarragona valt genoeg te zien, doen en te beleven. Ontdek de allerleukste Wintertips Tarragona.

Wintertips Tarragona winterwonderland

Wintertips Tarragona

Ben jij in de maand december, januari, februari of maart in de provincie Tarragona? Wat te doen tijdens de winter in Tarragona? Nou veel, want ook buiten het zomerseizoen valt genoeg te zien, doen en beleven in Tarragona.  Lees snel verder, want hier volgt een lijst met de allerleukste wintertips Tarragona.

Wat doen tijdens de winter in Tarragona

Reis je tijdens de wintermaanden naar het zuiden van Catalonië? Lees snel verder en ontdek al het moois dat de provincie Tarragona in de maanden december, januari, februari en maart te bieden heeft. Hieronder volgt een overzicht van de festiviteiten per maand. Van traditionele uienbarbecues tot de viering van de DrieKoningen, van carnaval tot het garnalenfestival. Of verwonder je over chique aangeklede huisdieren tijdens Del Tres Tombs.

Heb jij nog een leuke winterwonderland Tarragona tips? Delen = lief.

Winterwonderland Tarragona – December

PISTA DE GEL
Draai tot het einde van de eerste week van januari pirouettes op een mobiele ijsbaan. Waar?

REUS – Placa Libertat
Kosten: 7 euro per half uur inclusief schaatsen. PS Handschoenen zijn verplicht.

TORTOSA – Plaça d’Espanya
Kosten: 6 euro per half uur inclusief schaatsen. PS Handschoenen zijn verplicht.

TARRAGONA – Plaça Verdaguer
Kosten: 7 euro per half uur inclusief schaatsen. PS Handschoenen zijn verplicht.

22 december – 4 januari
Nadal Jove Tortosa
Tijdens de kerstvakantie verandert de feesthal van Tortosa – Pavello Firal de Remolins – in een grote opblaasspeeltuin. Spingkussen, klimmen, racen, springen, dansen, knutselen, verstoppen, verkleden, je kunt het zo gek niet bedenken op het is te doen op dit grootse kinderkerstfeest.

24 december 
Nationale feestdag
Nadal (kerstavond)

25 december
Nationale Feestdag
Eerste kerstdag

31 december 
REUS / TARRAGONA
‘l Home del Nassos, Om 12:00 uur deelt de man met 365 neuzen snoepjes uit voor het gemeentehuis in Reus (Placa de Mercadal) en placa de la Font in Tarragona.

31 december
Oudjaar, nationale feestdag
oudjaar, geen champagne, maar cava en geen vuurwerk, maar 12 druiven. Felic Any Nou!

Winterwonderland Tarragona – Januari

01 januari 
Any Nou nieuwjaarsdag (blijf thuis of ga lekker wandelen, want alle winkels en bijna alle restaurants zijn vandaag gesloten.

1 t/m 4 januari
Nadal Jove Tortosa
Tijdens de kerstvakantie verandert de feesthal van Tortosa – Pavello Firal de Remolins – in een grote opblaasspeeltuin. Spingkussens, rotsklimmen, racen, spellen, dansen, knutselen, verstoppen, verkleden. Je kunt het zo gek niet bedenken op het is te doen op dit grootse kinderkerstfeest.

05 januari 
TARRAGONA
La Cavalcada de Reis de Tarragona
Om 18:00 uur begint de optocht van de Driekoningen in het centrum van Tarragona. Daarna zetten alle kinderen hun schoen.

5 januari 
TORTOSA
La Cavalcada de Tres Reis
De intocht van Sinterklaas, maar dan met 3 koningen. Om vijf uur meren ze aan, bij de steiger van Lo Sirgador in Tortosa. Een middag van optochten, muziek en handen vol caramelos.

06 januari
DrieKoningen, nationale feestdag
Tres Reis is te vergelijken met onze pakjesavond. Vandaag worden Catalaanse kinderen verrast met een berg cadeautjes smikkelt elk gezin van het traditionele DrieKoningen brood Roscon. Wie vindt de boon? En wie de Koning?

16 – 21 januari
EL PERELLO
Festes Majors de Sant Antoni Major El Perello

17  januari 
EL PERELLO
Els Tres Toms, de optocht met boerderijdieren begint om 11 uur. Aansluitend worden alle dieren gezegend bij de kerk. Een bizar spektakel dat je echt niet mag missen.

Winterwonderland Tarragona – Februari

1 t/m 5 februari
AMETTLA DE MAR
Festa Major de Candelera

Februari
TARRAGONA
Carnaval
Carnaval in Tarragona staat bekend om de spectaculair parades. Geen vader Abraham, maar Zuid Amerikaanse klanken en mooi uitgedoste dames vullen de straten van de binnenstad.

Februari 
ALCANAR, AMETLLA DE MAR, AMPOLLA & SANT CARLES DE LA RAPITA
Garnalen Festival 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.