Daar voel ik de pubervoet. De tenen van de Toboloko ‘opzichter’ prikken in mijn onderrug. Mijn benen klemmen automatisch steviger rond Pippa’s lijfje. Ik knijp mijn ogen stijf dicht, neem een grote teug lucht en laat mijn billen zo diep mogelijk in het gat zakken (dom, dom, dom – weet ik nu). Krakend komt de rubber duoband in beweging. Daar gaaaaaaaaaan we.

1,2,3,4 tellen…

Zweven we door de lucht. Die kriebel in mijn onderbuik is bijna ondragelijk. Net als ik denk, ik trek het niet meer: BAM. Met een klap landt mijn kont op de harde ondergrond van Toboloko.  Auw.  Tijd om meer pijn te voelen is er niet. We vliegen alweer omhoog, tunnel in, bocht door, opnieuw naar beneden, plons, in de ondiepe waterbak. Stijf van de adrenaline, maar met een smile van oor tot oor, drijven we boven. We hebben het geflikt, Pip en ik. Mijn beurse billen neem ik op de koop toe.

Zwemparadijs Aqualeon

De entree is fors. De heuvels in het zwemparadijs killing voor je bovenbenen. De klim naar het begin van de waterglijbanen met een plastic band aan je arm – of twee als je kinderen jong zijn – pittig. De wandelpaden zijn op een zomerse dagen zo heet dat je je voetzolen verbrand (waterschoenen mee dus!) Maar toen ik aan het einde van onze eerste kampeervakantie in Tarragona aan Marvy en Pippa vroeg wat zij deze weken het allerleukst hadden gevonden, riepen de mini-me’s in koor:  ‘Aqualeon.’ Sindsdien is het zwemparadijs in de heuvels van Albinyana elke zomer vaste prik.

Zwemparadijs Aqualeon crazy raceCrazy Race. Klaar voor de start is af. Wie is de snelste?Zwemparadijs Aqualeon KamikazeKamikaze Handen in je nek, kin op je borst. Met een dalingspercentage van 75% stort je letterlijk naar beneden.Aqualeon zwemparadijs BDT reistip Ook in de gele en paarse buis word je gelanceerd. Water in je neus, je lichaam bonkt zich letterlijk een weg naar beneden. Onze meisjes zijn kleine daredevils, maar veel kinderen komen huilend uit de opvangbak. Zwemparadijs Aqualeon Rapid RiverDobber alleen of met z’n tweeën op een enkele of dubbele band in een snelSTROOMvaart naar beneden.Zwemparadijs Aqualeon TobolokoAquajogging, duiken en dobberen in het golfslagbad en spetterende optredens van sexy chica’s bij het piratenschip. Of durf je Toboloko aan? Op deze foto lijkt de vrije val niet zo heftig, maar geloof me….AquaLeon zwemparadijs BDT reistip

Mijn Tips

  • Aan de rand van het zwemparadijs, naast de ingang van het park, is een schaduwrijke picknickplek, waar je je zelf meegebrachte lunchpakket mag opeten. Op een van de grasveldjes in het park zelf stiekem een stokbroodje verorberen, is niet heel relaxed, er loopt nogal wat bewaking rond.
  • Op het park zelf vind je verschillende fastfoodtentjes. Niet goedkoop, maar volgens lief was de hamburger die hij bestelde (12,50 euro) de lekkerste die hij in tijden had gegeten. En ook mijn tonijnsalade was top!
  • Waterschoenen zijn een must in Aqualeon. De wandelpaden zijn ruwer gemaakt, maar op veel plekken toch glibberig. Bovendien brand het loeihete asfalt je voeten.
  • In zes van de tien waterglijbanen mag je alleen op een duoband, enkele band of matje naar beneden. Je hebt twee opties. De eerste is gratis, maar dat betekent dat je op drukke dagen meer in de rij staat dan dat je glijdt.  De ander is het kopen van een FASTPAS. Oké, het is even slikken en waarschijnlijk voor veel mensen onbetaalbaar, maar voor 12,50 per persoon extra hoef je niet in de rij voor de banden en ook niet voor de glijbanen zelf.

Praktische informatie

WAT: Zwemparadijs Aqualeon
WAAR: Finca les Basses, s/n, 43716 Albinyana

Openingstijden

17 juni tot 10 juli en van 31 augustus tot 6 september: 11:00 tot 18:00 uur
11 juli tot 30 augustus: 10:30 tot 18:30

Toegangsprijzen Aqualeon 2017

11 – 64 jaar (volwassenen) € 26
5 – 10 jaar (kinderen) € 17
3 – 4 jaar (miniticket) € 8
+65 (senior kaartje) € 17
0 – 2 jaar : gratis

Parkeren € 4
Locker € 5 +  € 5 borg
Ligbed  € 4
Huur zwemband: € 7 + €2 borg
Huur duoband: € 12 + € 2 borg
Snelpas € 12

Korting voor groepen van 15 personen of meer. Mits een dag van te voren is gereserveerd via reservasaqualeon@aspro-ocio.es

2 vóór 1

Bestel je je ticket online, mag je met je toegangskaartje hetzelfde seizoen nog een keer gratis zwemmen.

Geef een reactie / Deel jouw reistips

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!