Pannen dampende paella, hele kreeften en schalen pastasalade. Natuurlijk ook mega plaatpizza’s, botifarras, potten olijven en kisten cava. Vanzelfsprekend bakken ijs, uit de kluiten gewassen watermeloenen, gekleurd porselein en kristallen glazen. Maar ook damasten tafellakens, gezellige olielampjes, supercoole koelbolderwagens en kneuterige picknickmanden. Ja zelfs flambeersets worden het zand opgesleept voor de gezelligste avondpicknick aan zee. Welkom op Festes a la Platja, het strandfeest El Perello mar.

avondpicknick aan zee El Perello
Geen strandpicknick zonder…. klik op de foto!

Festes a la platja | Avondpicknick aan zee

Met mijn tupperware uitzet, plastic wegwerpbekers en een strandlaken als tafelkleed vallen we enigszins uit de toon in het pop up strandrestaurant in de baai van Santa Llucia, maar dat mag de pret niet drukken.

Strandfeest El Perello mar | Voor 0 tot 100

Opa’s en oma’s worden met rollator en al het strand op gedragen. Vrouwen dekken tafels.  Mannen drinken bier. Tieners paraderen langs de vloedlijn. Kinderen spelen tikkertje. Peuters worden in de buggy zoet gehouden met de iPad en baby’s met reiswieg en al achter en onder plastic strandtafels gezet. Sopar popular al la platja is zo’n typisch Spaans familiefeest. Van nul tot honderd, iedereen uit het dorp is aanwezig.  En dat begrijp ik, want de locatie voor deze avondpicknick – op het strand in een idyllische baai – is meer dan waanzinnig.

Festes a la platja | Strandfeest El Perello 

Tijdens de avondpicknick, die rond middernacht ten einde loopt, doet de plaatselijke band een soundcheck. Dat de zangeressen super vals zingen, lijkt niemand te storen. Na het eten, gaan de voetjes van de vloer op de door discolichten verlichte houten dansvloer, die speciaal voor het feestweekend is aangelegd op het strand. Spaanse hits worden gemixt met nummers van Kenny Rogers.

Avondpicknick aan zee

Sopar Popular a la Platja is een jaarlijks terugkerend evenement in de baai van Santa Llucia, op het strand Morro de Gos. In de week voor het feest kun je bij de blokhut van het toerismebureau (aan de strandopgang) een plekje reserveren voor deze avondpicknick in het pop up strand restaurant.  Een tafel voor 8 personen kost 10 euro, stoelen 1 euro.  Lekkere hapjes en drankjes breng je zelf mee, maar zijn ook te verkrijgen bij de xiringuito op het strand.

Festes a la platja | Sopar Popular

  • Festes a la platja, het strandfeest El Perello Mar, start altijd op de tweede vrijdagmorgen van augustus, met een opblaasbaar en drijvend waterspeelpark in de baai van Santa Llucia. Gratis en superleuk voor alle kinderen die langskomen.
  • Zondagavond draaien deejay duo Segarra & Melich – de Catalaanse Sunnery James & Ryan Marciano, maar dan minder hip – voor jong en oud de sterren van de hemel met snoeiharde Spaanse hits en tech house. Opwarmertje voor zondag, de belangrijkste dag (of beter gezegd avond) van Festesa la Platja.
  • Op Maandagavond Sopar Popular officieel om 22:00 uur.
  • Dinsdag is vanaf 13:00 uur een schuimfeest op het strand Morro de Gos.  Vanaf zes uur in de middag start een animatieshow voor kinderen. Vanaf half acht in de avond mag je voor 3 euro per tapa + drankje je buik vullen met mosselen en bier.

Standfeest El Perello wordt om 22:00 op spectaculaire wijze afsloten met een grote vuurwerkshow in de baai van Santa Llucia.

Praktische informatie

WAT | Festes a la platja de Santa Llúcia | Avondpicknick feest aan zee
WAAR | El Perello Mar, L’Ampolla
WANNEER | De eerste maandag rond 14 augustus start 22:00 uur
TICKETS | Reserveren voor dit eetfestijn kan in de week voor 14 augustus bij l’Oficina de Turisme del Perello (koop je ticket in de houten blokhut, voor de strandopgang van Santa Llucia).

Tafel voor 2 tot 4 personen | 5 euro
Tafel voor 5 tot 8 personen |  10 euro
Klapstoel per stuk | 1 euro

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.