Pannen dampende paella, hele kreeften, schalen pastasalade, mega plaatpizza’s, botifarras, potten olijven, kisten cava, bakken ijs, uit de kluiten gewassen watermeloenen, gekleurd porselein, kristallen glazen, damasten tafellakens, gezellige olielampjes, supersonische koelboxen en zelfs flambeersets worden het zand opgesleept voor de gezelligste avondpicknick van het jaar.

Festes a la platja | Avondpicknick aan zee

Met mijn tupperware uitzet, plastic wegwerpbekers en een strandlaken als tafelkleed vallen we enigszins uit de toon in het pop up strandrestaurant in de baai van Santa Llucia, maar dat mag de pret niet drukken.

Festes a la platja | Voor  0 tot 100

Opa’s en oma’s worden met rollator en al het strand op gedragen, vrouwen dekken tafels, mannen drinken bier, tieners paraderen langs de vloedlijn, kinderen spelen tikkertje, peuters worden in de buggy zoetgehouden met de iPad en baby’s met reiswieg en al achter en onder de huurtafels gezet. Sopar popular al la platja is zo’n typisch Spaans familiefeest – (leeftijden gaan van 0 tot 100) en de locatie voor deze avondpicknick – op het strand in een idyllische baai – is meer dan waanzinnig.

Festes a la platja | Soundcheck

Tijdens de avondpicknick, die rond middernacht ten einde loopt, doet de plaatselijke band een soundcheck. Dat de zangeressen super vals zingen, lijkt niemand te storen. Na het eten, gaan de voetjes van de vloer op de door discolichten verlichte houten dansvloer, die speciaal voor het feestweekend is aangelegd op het strand. Spaanse hits worden gemixt met nummers van Kenny Rogers.

Strandfeest Santa Llucia

Er wordt gelachen en gekust, er wordt geproost en getoast, er wordt gedanst en gesjanst, er wordt gechachachaat en gerumbaat en voor ik weet hups ik mee in een meterslange polonaise.

Santa Llucia Festes a la platja
Wow, aan de klapstoelen te zien, wordt het vanavond lekker druk.
Santa Llucia Festes a la platja avondpicknick
We zijn natuurlijk weer Hollands vroeg, dus nemen de meisjes voor het diner eerst nog een duik.
Santa Llucia Festes a la platja
Tafels worden op het strand gezet en A4-tjes met de reserveringen erop geplakt. Klapstoelen krijg je mee op vertoon van je bon.

Santa Llucia Festes a la platja avondpicknick

Santa Llucia Festes a la platja avondpicknick
Het is even zoeken tussen al die Catalaanse achternamen, maar ja hoor: we hebben ‘m gevonden, de tafel die ik twee dagen eerder voor een tientje reserveerde.
Santa Llucia Festes a la platja avondpicknick
Met zus en lief aan mijn zij en mijn meiden en nicht tegenover me in een pop up restaurant in de idyllische baai van Santa Llucia. Beter wordt het niet.
Santa Llucia Festes a la platja avondpicknick
Officieel start Sopar a la platja om 22.00 uur, maar de meeste tafels worden eerder gedekt in verband met de zonsondergang, die in Catalonië (zomer) een uur eerder inzet dan in Nederland.
Santa Llucia Festes a la platja avondpicknick
Plastic fantastic!
Santa Llucia Festes a la platja avondpicknick
Het Sopar Popular tijdens Festes a la Platja blijkt mega populair. Ik zie door de mensen het strand niet meer!
Santa Llucia Festes a la platja avondpicknick
Nog even vals en luidkeels inzingen voor het minipubliek en dan kan het ‘dak’ eraf.
Santa Llucia Festes a la platja avondpicknick
Festes a la Platja gaat door tot in de vroege uurtjes. Wij nemen om 01.30 uur afscheid

.Sopar a la platja gaat door tot het ochtendgloren. Wij houden het rond half twee ‘s nachts voor gezien, want om Marvy en Pipp net als de dorpskinderen op een handdoekje in het zand te laten slapen. Adeu partypeeps, adeu prachtig strand, adeu zee, adeu maan. Bedankt voor een fantastisch mooi feestje. Tot volgend jaar. Maar dan zitten we net als de Catalanen, aan een mooi gedekte tafel.

Festes al la platja | Sopar Popular

Sopar Popular a la Platja is een jaarlijks terugkerend evenement in de baai van Santa Llucia, op het strand Morro de Gos. In de week voor het feest kun je bij de blokhut van het toerismebureau (aan de strandopgang) een plekje reserveren voor deze avondpicknick in het pop up strand restaurant.  Een tafel voor 8 personen kost 10 euro, stoelen 1 euro.  Lekkere hapjes en drankjes breng je zelf mee, maar zijn ook te verkrijgen bij de xiringuito op het strand.

Hoogtepunten strandfeest Festes a la platja?

Festes a la platja start op vrijdagmorgen 11 augustus met een opblaasbaar en drijvend waterspeelpark in de baai van Santa Llucia. Gratis en superleuk voor alle kinderen die langskomen.

Zondagavond draaien deejay duo Segarra & Melich – de Catalaanse Sunnery James & Ryan Marciano, maar dan minder hip – voor jong en oud de sterren van de hemel met snoeiharde Spaanse hits en tech house. Opwarmertje voor zondag, de belangrijkste dag (of beter gezegd avond) van Festesa la Platja.

Op Maandagavond Sopar Popular officieel om 22:00 uur.

Dinsdag 15 augustus is er vanaf 13:00 uur een schuimfeest op het strand Morro de Gos.  Vanaf 18:00 uur is  er een animatieshow voor kinderen. Vanaf 19:30 uur mag je voor 3 euro per tapa + drankje je buik vullen met mosselen en bier.

Festes a la platja wordt om 22:00 op spectaculaire wijze afsloten met een vuurwerkshow in de baai.

Praktische informatie

WAT | Festes a la platja de Santa Llúcia
WAAR | El Perello Mar, L’Ampolla
WANNEER | Maandag 14 augustus 2017, start 22:00 uur
TICKETS | Reserveren voor dit eetfestijn kan in de week voor 14 augustus bij l’Oficina de Turisme del Perello (koop je ticket in de houten blokhut, voor de strandopgang van Santa Llucia).

Tafel voor 2 tot 4 personen | 5 euro
Tafel voor 5 tot 8 personen |  10 euro
Klapstoel per stuk | 1 euro

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.