Stand el Perello Mar Morro de Gos Santa Llucia

In december, tijdens een geweldige wandeling over de GR92, ontdekken we platja Santa Llucia. Een paradijselijk strand op de route naar El Perello Mar. Meerdere kleine baaien, kristalhelder water, groene pijnbomen en witte finca’s, de lange pier, een rotsachtig eiland in kristalhelder water.

Santa Llucia is geen zand- maar een kiezelstrand. De kleine, stoffige steentjes kleuren je lijf en kleding wit, maar liggen verrassend zacht. Erop lopen is een ander verhaal. Ook de baai ligt vol met rotsen en puntige stenen. Waterschoenen zijn hier geen overbodige luxe.

 

In de wintermaanden als het strand nagenoeg is uitgestorven, is het rotsige eilandje in de baai het domein van vogels die af en aan vliegen uit de Ebro Delta. Tijdens het zomerseizoen is de rots het domein van vissers. Maar ook een avontuurlijk speelplaats voor kinderen, die bewapend met schepnet en emmer, op zoek gaan naar alles wat zwemt en kruipt.

Strandpicknick

Rechts van platja Santa Llucia, staat xiringuito Morro de Gos. ,Bij deze kleine beachbar kun je naast familieporties patat met kip ook paella to go  bestellen. Wij hebben zelf een koeltas vol lekkers bij ons als we op een zwaarbewolkte namiddag met vriendinnen en kinderen op platja Santa Llucia aankomen.

De temperatuur ligt nog steeds rond de 25 graden, maar het strand is nagenoeg leeg. De kinderen rennen meteen naar de rots, waar ze visjes gaan vangen. Lief ontkurkt de fles en ik snijd de pizza in punten. In de verte hoor ik de kinderen kraaien van plezier. En net op het moment dat ik denk dat het niet mooier kan, breekt de grauwe lucht open en zet de apenrots in vuur en vlam.

Praktische informatie

WAT | Platja Santa Llucia / Morro de Gos
WAAR | El Perello Mar
MEENEMEN | Waterschoenen, schepnetjes, emmer en snorkelspullen

Waterschoenen zijn in alle kleuren en maten voor nog geen 6 euro te koop bij Decathlon in Tarragona, Reus en Tortosa.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.