Juli was zonovergoten. Onze jaarlijkse zomervakantie in Nederland kreeg daardoor een Spaans tintje, met lange lome avonden aan het strand en op het water. Kijk je mee in Bon Dia Tarragona Emigratie Fotodagboek #25

Emigratie Fotodagboek

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

Emigratie Fotodagboek juli 2018

1 juli 2018

Emigratie Fotodagboek juli 2018 / Emigratie Fotodagboek #25Ha, de eerste oogst van een hobbyboerin BioGroente uit eigen tuin.

Fotodagboek juli 2018

Emigratie Fotodagboek juli 2018 / Emigratie Fotodagboek #25 Om hen te belonen voor het harde werken en hun prachtige rapport, krijgen Marvy en Pippa een week Junior MasterChef cadeau. Samen met leeftijdsgenootjes koken en eten ze een week lang op de Hotelschool in Cambrils.  En in de middag lekker met de hele groep naar het strand. Fijn begin van de vakantie.

3 juli 2018

Emigratie Fotodagboek juli 2018 / Emigratie Fotodagboek #25Na de kookles racen we naar vissersdorp l’Ampolla, waar Pips vriendin Nuria haar verjaardagspartijtje viert.

4 juli 2018

Emigratie Fotodagboek juli 2018 / Emigratie Fotodagboek #25Cambrils ligt een goed half uur rijden van ons huis. De meiden mogen weer koken vandaag en ik heb geen zin om twee keer te heen-en-weren. Dus klap ik mijn laptop open op Playa la Llosa. Fijn hoor, zo’n buitenkantoor.

Emigratie Fotodagboek #25 | 5 juli 2018

Emigratie Fotodagboek juli 2018 / Emigratie Fotodagboek #25Mostra Jazz Tortosa is een groots, maar kleinschalig Jazztival. De crème-de-la-crème uit de Jazz-wereld treedt vier avonden op rij op in steegjes en restaurants, op podia en terrassen en op binnenplaatsen van musea en andere belangrijke gebouwen in Tortosa.

7 juli 2018

Emigratie Fotodagboek juli 2018 / Emigratie Fotodagboek #25Even een zee-selfie met de meiden. Happy mom.

8 juli 2018

Vuurwerk festival Tarragona
De jaarlijkse vuurwerkwedstrijd in Tarragona stond bovenaan op mijn verlanglijstje. Vier avonden op rij ligt Platja Miracle  namelijk vol met vuurwerkliefhebbers. Wij liggen de tweede avond op het stadsstrand van Tarragona en worden niet teleurgesteld. Mensen wat een belevenis en wat een prachtige vuurwerkshow. Volgend jaar liggen wij hier weer.

Bekijk hier de vlog die dochter Marvy maakte op de avond van het vuurwerkfestival in Tarragona

9 juli 2018

Emigratie Fotodagboek juli 2018 / Emigratie Fotodagboek #25Na de zomer start Marvy op EIC International del Camp in Salou. Hoogste tijd dus om haar uniform bij elkaar te shoppen.

10 juli 2018

Emigratie Fotodagboek juli 2018 / Emigratie Fotodagboek #25Nederland speelt niet mee met het WK, dus juichen we vanavond in een Catalaanse bar in vissersdorp l’Ampolla voor buurland België.

Emigratie Fotodagboek #25 – 11 juli 2018

Dag 1 van onze jaarlijkse vakantie in Nederland. Na een rit van 17 uur komen we aan in Arnhem, waar we een nachtje zullen logeren bij vrienden. Natuurlijk zijn we moe, maar de zon schijnt en hé, het is vakantie. Dus na de lunch knallen we heerlijk over het water….

12 juli 2018

Emigratie Fotodagboek juli 2018 / Emigratie Fotodagboek #25GT Salut! Dag twee vieren we in ons oude dorpie de Beemster. Marvy is uitgenodigd voor een feestje met vriendinnen. Pip gaat shoppen met haar BFF en wij drinken er nog een met lieve vrienden, die al een logeerbed voor ons hebben uitgeklapt.

16 juli 2018

Emigratie Fotodagboek juli 2018 / Emigratie Fotodagboek #25Nog maar twee jaar geleden, woonden we rechts op de foto, achter de verste bomenrij. Nu kijken we uit over de Beemster verkaveling en onze oude dorp. Met dank aan vrienden Corinne en Leo, die hun flat uitlenen voor de komende anderhalve week. Zo fijn, want hoe lief ook, dat hoppen van logeerkamer naar logeerkamer, is best vermoeiend.

17 juli 2018

Toerist in eigen land. Dagje Volendam met de BFF’s.

18 juli 2018

Emigratie Fotodagboek juli 2018 / Emigratie Fotodagboek #25Met mijn lieve moedertje op het strand van Egmond.

19 juli 2018

Emigratie Fotodagboek juli 2018 / Emigratie Fotodagboek #25Met zus, nicht en de meisjes verken ik kajakkend natuurgebied Jisperveld in de buurt van ons oude huis. Aanrader!!!

20 juli 2018 – Emigratie Fotodagboek juli 2018

Emigratie Fotodagboek juli 2018 / Emigratie Fotodagboek #25Borrel hier, feestje daar, drankje zus, etentje zo….. wat zijn we rijk met zoveel lieve mensen om ons heen.

22 juli 2018

Emigratie Fotodagboek juli 2018 / Emigratie Fotodagboek #25Hollands glorie. We zomeren heerlijk door bij ondergaande zon in de tuin van vrienden.

25 juli 2018

Emigratie Fotodagboek juli 2018 / Emigratie Fotodagboek #25Kijk nou hoe vet, mijn eigen BonDiaTarragona.nl auto.

28 juli 2018

Platja TrabucadorIn afwachting van de bloedmaan nemen we het ervan op mijn favoriete strand in de Ebro Delta Platja Trabucador.

Emigratie fotodagboek 31 juli 2018

Cool Cat goes Catalunya.

Hoe was JULI voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mij Emigratie Fotodagboek #25

Adeu, Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona al op Facebook, Instagram en Pinterest?

2 comments

  1. Ja, soms best lastig. Ken je de site Wikiloc, daarop zijn vaak duidelijke routes plus info te vinden van mensen die graag wandelen. Misschien dat dat helpt om je weg te vinden. xxx

  2. wij hebben ook een heerlijke zomer gehad in Nederland en zijn sinds 8 oktober weer in Eucaliptus we wandelen graag en veel alleen …een goede wandeling te vinden die klopt volgens informatie….is vaak erg tegenvallend..klopt nooit…geen wegbewijziging…tijden kloppen totaal niet…Jammer….Maar.we blijven zoeken en proberen..

STEL EEN VRAAG / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.