Aankomende maand (juli) komen Jazzliefhebbers aan hun trekken in Tarragona, want er worden maar liefst drie totaal verschillende Jazztivals in de meest zuidelijke provincie van Catalonië georganiseerd.

Mostra de Jazz de Tortosa & de Cajun keuken

2 t/m 7 juli 2018 – Tortosa – klik hier voor het programma

Mostra Jazz Tortosa is uitgegroeid tot één van de belangrijkste Jazztivals van Catalonië. In de eerste week van juli kun je kijken en luisteren naar de crème de la crème uit de Jazz-wereld  zoals Chick Corea, Michel Camilo, Yellowjackets, Marcus Miller, Bill Evans, Chucho Valdés en Paquito d’Rivera. Naast concerten in Teatro Auditori Felip Pedrell zijn ook optredens op straat, op terrassen, in de mercat en op het water. Sinds 14 jaar wordt de link met New Orleans – de geboorteplaats van Jazz – versterkt door samenwerking met het culinaire Cajun Festival Jornades Gastromiques. In feite valt de keuken van Louisiana samen met de Catalaanse, waar ook veel wordt gekookt met rijst, granen en groenten.
Mostra Jazz BDT reistip

Mijn TIPS voor 8 juni

20:00 uur
‘Lo Sirgador’ con la Mostra Jazz Tortosa. Luister naar fijne Jazz, terwijl je door een authentieke houten boot over de Ebro wordt gevaren.  Ticket 15 euro.
21:00 – 00:00 uur

Sopar & Jazz in Mercat de Tortosa.  Good food & Jazz. Plus een demonstratie Swing & Lindy Dance

00:00 uur
Restaurant El Parc – waar je verrukkelijke rijstgerechten kunt eten – sluit af met een pianoconcert op het terras.

Download hier het programma van dag tot dag.

PS. Foto in de header is van Mambo Jambo, zij spelen op 7 juli om 22:30 in Teatro Audiotorio Felip Pedrell.

VI JAZZ Penedes – Jazz & Wijn

7 t/m 9 juli 2017 – Vilafranca de Penedes

De lekkerste wijnen en de beste jazz komen samen tijdens Penedès Vijazz, dat jaarlijks wordt georganiseerd in eerste weekend van juli in Villafranca del Penedès. Klopt, niet in Tarragona, maar op de grens met de regio Barcelona….en te leuk om niet te noemen. Het evenement trok in 2016 50.000 bezoekers en er werden 70.000 wijnproeverijen / champagne geserveerd tijdens Tastavins Penedès.

ViJazz Experience  (7 juli) kost 130 euro, maar dan krijg je wel een backstage-pas en een verrukkelijke diner. Andere voorstellingen zijn gratis of kosten 13 euro per persoon. Koop kaartjes via deze link.
Download hier het programma van dag tot dag.

Reus BLUES & JAZZ

6 t/m 16 juli 2017 – Reus

Luis Guerra, The Bill Evans Band & Dan Brown uit Cuba en Mister Zipp en Stacey Collins & Band uit Amerika zijn de grote namen op Reus Blues & Jazz, maar natuurlijk geven ook veel lokale Jazz & Blues artiesten acte de presence op dit muzikale Jazztival
Download hier het programma van dag tot dag.

Jazz festival BDT reistip

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.